Tid til Start Frø til Fall

Tid til Start Frø til Fall


Have kimplanter

Hvis du bor i den sydlige eller sydvestlige del af USA, er det tid til at starte din frø til efteråret haven. Tomater, peberfrugter, agurker, squash, broccoli, blomkål, kål og rosenkål har alle brug for omkring seks til otte uger til at vokse, før de er klar til at blive transplanteret udenfor. Da disse er plantet i slutningen af ​​juli og begyndelsen af ​​august, er det tid til at starte frøene nu, så de planter vil være stor nok til at transplantation når det er tid til at gøre det.

Hvorfor starte frø, når du kan gå ned til en planteskole eller stor kasse butik og få transplantationer for næsten ingenting? Valget er begrænset til disse butikker til de mest populære sorter. Hvis du ønsker at vokse arvestykke sorter eller bare noget andet, bliver du nødt til at starte din egen. Der er en række af steder på internettet til at få frø. Jeg vil ikke nævne dem her, fordi der er så mange. En simpel Google-søgning på "grøntsagsfrø" vil vende op mere end du overhovedet kan bruge.

Hvad gør du, når du har de frø? Du skal også bruge en såning flad, jord og en vokse lys. Vokse lyser har en pære, der har hele spektret af lys, så planterne får alt det lys, de har brug for. En såning flad er at foretrække frem for de små tørv potter fordi potter ikke nedbrydes meget hurtigt i haven og dine planter bliver rootbound i dem. Fyld podning flad med en god frø start mix, som er lidt anderledes end almindelig pottemuld. Følg anvisningerne på emballagen for hver type frø som for hvor dybt at begrave frøene. Nogle frø har brug for lys for at spire, så du knap nok dække dem med jord. Andre har brug for mørkt til at spire og er begravet dybere. Når du plante frøene, vande dem i og dækker toppen af ​​potter med shrink wrap. Dette vil holde dem fugtige, indtil frøene spirer. Så snart de spirer, fjernes shrink wrap.

Planter har brug for lys for at vokse godt. Den nemmeste måde at give det er med en vokse lys på kæder over planter. Du sætter den op lige efter plantning af frø og lad det omkring to inches fra toppen af ​​potterne. Da de planter vokse, hæve dig lyset for at holde det omkring to inches over planterne. For højt, og planterne vokser langbenet fra at forsøge at nå frem til lyset. For lavt, og planterne vokser ind i lyset.

I omkring seks til otte uger, skal dine frøplanter være klar til at imødegå den store stygge verden udenfor. Sørg for at hærde dem ud før plantning dem. Dette er en proces, hvor du lægger de planter udenfor på en god dag i et par timer, derefter bringe dem indenfor. Du forlænge den tid, du lader dem uden for hver dag i en uge, før du planter dem i jorden. Det giver dem en bedre chance for at overleve, end hvis du bare plante dem uden hærdning dem ud.