The Hall Giant Frame Extension Table

The Hall Giant Frame Extension Table
Wendy skriver: "Hej! Vi har en antik bord fra 1878 'The Hall Giant ramme' Extension Table. Vi mener, det kan være kastanje? Det har to drop side blade samt fire flytbare center blade. Det er ikke blevet renoveret på nogen måde. Ville du være i stand til at give os en idé om, hvad denne tabel er værd? "Gudskelov for victorianere, med deres innovative møbler og store familier, som resulterede i stykker som denne tabel, og den historie, der går langs med den.

Copeland, Hall & Co.

Mr. D. Copeland, HO Hall og HJ Durgin oprettet butik på 126 Jay Street Bridge, Rochester, NY i sidste kvartal af det 19. århundrede. Her de fremstillede møbler og "patenterede nyheder", som omfattede barberkniv stropper, lounges, stole og paraply stande. Rochester var en blomstrende fremstillingsvirksomhed by, beliggende som det var nær Erie Canal, jernbaner og store søer. Forarbejdede materialer ikke længere skal sendes ned til New York City og distribueres derfra: Rochester solgt sine varer direkte til Midtvesten og videre. Vanddrevne fabrikker kærnede varer dag og nat, og møblerne var blandt de produkter. Ved 1894 var der mere end 2.700 fabrikker i Rochester, ifølge The History og handel i Rochester.

Her er hvad der blev sagt om Copeland, Hall selskab i 1896: Lokalerne omfattede 12 etager, en kontorbygning, og den seneste i maskiner og Dampmaskinen var 200-hestekræfter og drevet fabrikken "arbejdsbesparende redskaber.". Mere end 150 mennesker arbejdede der. Selskabet pralede med, at de har købt kun de fineste materialer, og at "ikke ét element er placeret på marked, der er præget af en enkelt fejl eller ufuldkommenhed." The Giant Frame udvidelse tabeller blev "lavet i tredive forskellige stilarter ... og i elegance og holdbarhed disse specialer er typiske for grænsen for mekanisk topkvalitet. Output gennemsnit 25.000 borde om året. "

Tabellerne

The Giant Frame Extension Table blev patenteret i 1878 og blev en bestseller. Selskabet pralede med, at tabellen havde en stærk ramme, en buet, spiral ben og den "bedste slide nogensinde", hvilket betød, at det ikke tog tre voksne mænd til at trække bordet fra hinanden og sæt bladene. Tabellerne kom i ask eller valnød ifølge Copeland katalog, og blev beordret ufærdige (hvid) eller færdig. Kunden angivet, hvor mange meter af bordet hun ønskede, og betalt op til $ 1,20 per fod. Tabeller blev gjort op til 12 "i længde eller mere. Ekstra bordben var 11 cent hver. Selskabet offentliggjorde mange udsagn i sit katalog, med næsten hver eneste af kommentarerne understrege den høje kvalitet for få penge.

Dagens Value

Som smag ændret sig i det 20. århundrede, tabeller fra den victorianske æra mistet appel. Få mennesker ønskede eller behov 10 fods lange borde, især borde set som billig, og mange borde endte i workshops eller hakket op til brænde. I dag dog er disse tabeller kommer tilbage i mode, værdsat for deres historie og deres størrelse - prøv at købe en kæmpe udvidelse bord overalt i dag. Mærkeligt nok som denne blog blev skrevet, en Craigslist notering i Rochester, NY havde en Copeland tabel (43 "x 92") i meget god, original stand med fire blade for 300 dollar. Andre lister er i samme prisklasse, så genanskaffelsesværdien for Wendys tabel ville være omkring $ 300-400.