The Cool Down

Mange mennesker afskedige den kølige ned som spild af tid, eller bare ligegyldig. I virkeligheden den kølige ned er lige så vigtig som den varme op, og hvis du ønsker at bo skade fri, det er af afgørende betydning.

Selvom den varme op og køle ned er lige så vigtig som hinanden, de er vigtige for forskellige årsager. Mens det vigtigste formål med opvarmning er at forberede kroppen og sindet for anstrengende aktivitet, nedkøling spiller en anden rolle.

Hvorfor Cool Down?
Hovedformålet med den kølige ned er at fremme genvinding og returnere kroppen til en pre motion, eller pre arbejde ud niveau. Under en anstrengende arbejde ud din krop går igennem en række stressende processer. Muskelfibre, sener og ledbånd bliver beskadiget, og affaldsprodukter opbygge i din krop.

Den kølige ned, udføres korrekt, vil hjælpe din krop i dens reparation proces. Et område den kølige ned vil hjælpe med, er "post øvelse muskel ømhed." Det er den ømhed, der normalt opleves dagen efter en hård arbejde ud. De fleste mennesker oplever dette efter at have en lay-off fra motion, eller i begyndelsen af ​​deres sports sæson. Jeg husker kører en halvmaraton med meget lidt forberedelse, og har svært ved at gå ned af trapper den næste dag, fordi mine quadriceps var så ømme. Det ubehag er "post øvelse muskel ømhed."

Denne ømhed er forårsaget af en række ting. For det første under træning, små tårer kaldes mikro tårer udvikle sig inden muskelfibrene. Disse mikro tårer forårsage hævelse af muskelvæv, som igen lægger pres på nerveenderne og resulterer i smerte.

For det andet, når de udøver, er dit hjerte at pumpe store mængder af blod til de arbejdende muskler. Dette blod bærer både ilt og næringsstoffer, at de arbejdende muskler har brug for. Når blodet når musklerne ilt og næringsstoffer er opbrugt. Så den kraft af de kontraherende (udøver) muskler skubber blodet tilbage til hjertet, hvor det er re-iltet.

Men når øvelsen stopper, så gør den kraft, der skubber blodet tilbage til hjertet. Dette blod samt affaldsprodukter som mælkesyre, forbliver i muskler, som igen forårsager hævelse og smerte. Denne proces omtales ofte som "blod pooling."
Så den kølige ned hjælper alt dette ved at holde blodet cirkulerer, hvilket igen er med til at forhindre blodet pooling og fjerner også affaldsprodukter fra musklerne. Dette cirkulerende blod bringer også med det ilt og næringsstoffer kræves af muskler, sener og ledbånd til reparation.

De vigtigste dele af en effektiv Cool Down
Nu ved vi, hvad det kølige ned gør, og hvorfor det er så vigtigt, lader have et kig på strukturen af ​​en effektiv nedkøling. Der er tre centrale elementer, eller dele, som bør indgå for at sikre en effektiv og fuldføre køle ned. De er;

- Blid motion;
- Stretching; og
- Re-brændstof.

Alle tre dele er lige vigtige, og enhver ene side bør ikke overses eller opfattes som ikke er nødvendig. Alle tre elementer arbejder sammen om at reparere og genopbygge kroppen efter træning.

At følge er to eksempler på effektive kølige nedture. Den første er et eksempel på en nedkøling anvendes af en atlet. Den anden er typisk for en person, der blot udøver for den almene sundhed, fitness og sjov.

Cool Down Rutiner
Eksempel 1: - for den professionelle
- 10 til 15 minutters let træning. Vær sikker på, at let øvelse ligner den type øvelse, der blev gjort under dit arbejde ud. For eksempel, hvis din træning involverede en masse løb, køle ned med let jogging eller walking.

- Medtag nogle dybe vejrtrækning som en del af din nem øvelse at hjælpe ilte dit system.

- Følg med omkring 20 til 30 minutter af udspænding. Statisk udspænding og PNF strækning er normalt bedst.

- Re-brændstof. Både væske og fødevarer er vigtig. Drik masser af vand, plus en god kvalitet sportsdrik. Den bedste form for mad at spise lige efter et arbejde, er, at der er let fordøjeligt. Frugt er et godt eksempel.

Eksempel 2: - for amatør
- 3 til 5 minutters let træning. Vær sikker på, at let øvelse ligner den type øvelse, der blev gjort under dit arbejde ud. For eksempel, hvis din træning involverede en masse løb, køle ned med let jogging eller walking.

- Medtag nogle dybe vejrtrækning som en del af din nem øvelse at hjælpe ilte dit system.

- Følg med ca. 5 til 10 minutter af udspænding. Statisk udspænding og PNF strækning er normalt bedst.

- Re-brændstof. Både væske og fødevarer er vigtig. Drik masser af vand, plus en god kvalitet sportsdrik. Den bedste form for mad at spise lige efter et arbejde, er, at der er let fordøjeligt. Frugt er et godt eksempel.

Kom alvorligt med din cool ned og følge ovenstående eksempler vil sørge for du gendanne hurtigere fra dit arbejde outs, og bo skade fri.