Thaw Meat Sikker

Thaw Meat Sikker


Uanset om du planlægger en stor ferie måltid eller blot at bruge kød eller fjerkræ fra fryseren til at gøre middag, sikker optøning er afgørende for at undgå madforgiftning. Når du fryse kød, du bevare hvilende bakterier i øjeblikket på det. Dog kan optøning kødet forkert ved at lade den på køkkenbordet eller placere den i varmt vand reaktivere skadelige bakterier som Salmonella og E. coli. Learning sikker optøning vaner er vigtige for sundheden for din familie.

Tre Metoder at tø kød Sikker

Ifølge det amerikanske landbrugsministerium (USDA), er der kun tre måder, du kan trygt optø kød: i køleskabet, i koldt vand, og i mikrobølgeovnen. Enhver anden metode risikerer dele af kødet bliver for varm og for gæstfri for farlige bakterier. USDA beskriver enhver temperatur mellem 40 grader og 140 grader Fahrenheit som "farezonen", hvilket betyder disse temperaturer er ideelle til bakterievækst. Selv mens du optøning det, bør dit kød eller fjerkræ holde sig under 40 grader Fahrenheit.

Sådan at tø kød i køleskab

Du kan trygt tø kød eller fjerkræ i køleskabet, fordi dit køleskab holder sin temperatur mellem 35 og 40 grader Fahrenheit. Køleskab optøning kræver nogle avancerede planlægning, da det kan tage 24 timer at tø et pund hakket oksekød eller en pakke af kyllingebryst. Den tid det tager at tø dit kød vil afhænge af størrelsen af ​​snittet og temperaturen i køleskabet. Det er sikkert at refreeze fødevarer optøet i køleskab uden madlavning dem først.

Følg disse trin for at tø dit fjerkræ eller kød:

 1. Tag kødet ud af fryseren.
 2. Hold kødet i emballagen eller sat i en ren plasticpose.
 3. Læg kødet i et fad, så når det smelter, behøver væskerne ikke drypper på andre fødevarer.
 4. Læg kødet i køleskabet og overvåge fremskridt.

Sådan tø kød i koldt vand

Den næste hurtigste metode til at tø kød sikkert bruger det kolde vand metoden. Det vil tage omkring 30 minutter pr pund kød, når optøning i koldt vand. Denne metode er praktisk, hvis du ikke tog kødet ud af fryseren tidligt nok til at tø op før middag. Selv om denne metode smelter produktet hurtigere end køleskabet optøning metoden, er det mere praktisk og kræver mere af din opmærksomhed. Det er også vigtigt at bemærke, at USDA anbefaler straks madlavning kød optøet denne måde, i stedet for genfrysning disse elementer.

Følg disse trin for at tø dit fjerkræ eller kød i koldt vand:

 1. Fyld køkkenvask eller en stor skål med koldt vand. Brug ikke varmt eller varmt vand; dette kan medføre bakterier til at vokse.
 2. Placer frosset kød i en lækagesikker taske eller pakke, så det ikke vil absorbere vask vand eller producere en vandig smag kødprodukt.
 3. Sænk den pakke af kød i vandet.
 4. Skift vandet til nye koldt vand hver 30 minutter.

Sådan at tø kød i mikrobølgeovn

Mikrobølgeovnen er den hurtigste metode til optøning af kød sikkert, men det kan også resultere i en delvis tilberedning af din mad. Da mikrobølger har en tendens til at lave mad ting ujævnt, kan nogle af dit kød nå farezonen temperaturer og vil kræve øjeblikkelig madlavning. Aldrig nedfryses igen kød optøet denne måde.

Sådan tø dit kød i mikrobølgeovn:

 1. Fjern plastic wrap eller Styrofoam emballage fra dit kød.
 2. Placer den på en mikrobølgeovn sikker skål.
 3. Programmere din mikrobølgeovn i henhold til vejledningen.
 4. Start mikrobølgeovn. Tjek din kød ofte at overvåge optøning. Det kan være nødvendigt at dreje parabol eller røre kødstykkerne fra tid til anden.

Optøning en Tyrkiet eller andre store kødstykke

Ifølge USDA, optøning din kalkun i køleskabet er den bedste metode. Hvis du er i nød, og Tyrkiet er ikke helt optøet, det kolde vand metode er acceptabel. Husk, når optøning kalkun i køleskabet; placere din kalkun på et fad, så optøningen safter ikke drypper på andre fødevarer. Du bliver nødt til at planlægge på forhånd for at optø din kalkun i køleskabet, da det kan tage flere dage. På grund af størrelsen af ​​en kalkun eller stort stykke kød, optøning i mikrobølgeovn er sædvanligvis upraktisk.

Brug dette skema til at planlægge.

Tyrkiet Størrelse Køleskab Optøning Cold Water Optøning
Fire til 12 pounds En til tre dage To til seks timer
12 til 16 pounds Tre til fire dage Seks til otte timer
16 til 20 pounds Fire til fem døgn Otte til ti timer
20 til 24 pounds Fem til seks dage Ti til 12 timer

Nyttige Tips til Sikker Optøning

Opbevar disse nyttige tips i tankerne:

 • Hvis du ikke kan lide smagen af ​​microwaved kød og ikke har tid til at bruge en af ​​de andre metoder til optøning, kan du lave mad i sin frossen tilstand. Ifølge meatsafety.org, madlavning frosset kød tager cirka 50 procent længere end optøet kød.
 • Vask hænder efter håndtering af kød, uanset om det er frosset eller optøet. Altid grundigt vaske dine hænder før du rører ved andre dele af måltidet, såsom salater, grøntsager og andre side retter.
 • Vask bordplader og køkken overflader, hvis kødet kom i kontakt med dem. Brug blegemiddel at sterilisere skærebrætter, og vask alle kød- optøning retter i varmt vand.
 • Sæt ikke kogt kød tilbage i beholderen den råt kød blev optøet i.
 • For at undgå optøning, gå til butikken og købe dit kød frisk og frosne; gemme det i køleskabet i de dage, er tilladt på pakken.

Lækker stedet for Dangerous

Selv om det kan være fristende at tø dit kød i varmt vand eller på tælleren, sikkerhed er vigtigere end bekvemmelighed. Tag dig tid til at afrime dit kød på den rigtige måde, så dit måltid vil være lækker i stedet for farlige.