Teleskoper: Historien om teleskopet Tips

Sir Issac Newton og Advancement af teleskopet

I 1642, samme år som den berømte astronom Galileo Galilei gik bort, en ny videnskabsmand, Sir Isaac Newton blev født. En englænder, Sir Isaac Newton blev en beundrer af Galileos arbejde og gjorde hans eget præg på historien ved at udvikle en større udvikling af teleskopet. Der var flere problemer med refraktor teleskoper, der eksisterede i denne periode. De glaslinser forårsagede uønskede ringe af farve og skabte slørede billeder. Nogle teleskoper skulle gøres længere for at afhjælpe det problem, nogle gange nåede over 100 meter i længden. Desuden vægten af ​​glas brilleglas teleskoper tunge og besværlige at bruge. Ved at bruge buede spejle og opfinde reflektor teleskop, Newton var i stand til at gøre en stor udvikling af teleskopet. Han skabte et teleskop, som forstørret billedet millioner af gange i stedet for hundredvis af gange.

Den 200-tommer Hale Telescope

Amerikanske astronom George Hale, sætte sine seværdigheder på større, mere kraftfulde teleskoper, end hvad der var til rådighed i begyndelsen af ​​1900-tallet. I 1917, Hale bygget en 100-tommers teleskop i Mount Wilson, Californien. Dette 5-ton instrument forblev den største teleskop i verden, indtil oprettelsen af ​​200-tommer Hale teleskop, taget i brug i 1948. Røret alene af 200-tommer Hale teleskop vejer 150 tons. En 200-inch konkave spejl sidder nederst på teleskopet. Ved at pumpe olien ved et tryk på 300 pounds per kvadrattomme gennem alle de bevægelige dele af teleskopet, dette bemærkelsesværdige stykke stjernekiggeri maskine er i stand til at fungere uden gnidninger. Desværre Hale gik bort i 1938, år inden afslutningen af ​​200-tommer Hale teleskop. Men står det teleskop på California Mount Palomar Observatory som et bevis på mandens forpligtelse til at få viden om universet omkring ham. Den 200-tommer Hale teleskop der bruges i dag som en af ​​verdens førende instrumenter forskning i astronomi og astrofysik.

Den allerførste Telescope

I begyndelsen af ​​1600-tallet, en hollandsk monokel maker ved navn Hans Lippershey udtænkt idéen om at gøre et instrument med to glas linser for at se ting på afstand. I 1608 ansøgte han om et patent med regeringen for at få alene æren for sin opfindelse, den første teleskop. For at modtage patentet, Lippershey havde brug for at gøre to ting; første, han havde brug for at gøre yderligere tre modeller for hans enhed og det andet, han havde brug for at holde sin idé en hemmelighed. Lippershey var kun en succes på den første opgave, hvilket gør yderligere modeller af hans enhed. Word hurtigt spredt af hans opfindelse af den første teleskop og italienske astronom Galileo Galilei gjorde hans egne teleskop kreationer. Tiny efter dagens standarder, målt Galileos teleskoper ikke er større end en tomme, på tværs. Fra 1610 til 1619, Galileo brugte sin kikkert til at foretage en række fund, herunder månens bjerge og kratere samt måner omkring Jupiter.

Den Schmidt Camera Cassegrain - dengang og nu

Inventor Bernhard Schmidt, skaberen af ​​Schmidt kamera, ville aldrig leve for at se oprettelsen af ​​teleskop, der er så populært i dag, den Schmidt Camera Cassegrain. Han døde i 1935, fem år efter han skabte Schmidt kamera. Selvom Schmidt Camera Cassegrain stadig populær blandt amatørastronomer, er den originale Schmidt kamera stadig bruges i dag. Astronomer ansætte Schmidt kamera til undersøgelsesarbejdet, der søger efter asteroider og kometer, samt spore kunstige jord satellitter. En af de mest kendte Schmidt kameraer i vores tid er bosat på Palomar Observatory i San Diego - Samuel Oschin Schmidt teleskop, en 48 tommer blænde kraftcenter, kun anvendes til fotografiske formål.

Opdagelsen af ​​Planeter

Når Sir Isaac Newton skabte reflektor teleskop, det næste skridt var opførelsen af ​​et storstilet version. William Herschel var en tysk født astronom, som påtog sig at bygge en 20 fods model af reflektor teleskop. Herschel s teleskop markerede en ny opdagelse af planeter i solsystemet. I 1781 opdagede han planeten Uranus. Opdagelsen af ​​Uranus førte til opdagelsen af ​​Neptun, verificeret ved hjælp af matematiske beregninger for første gang i historien. Opdagelsen af ​​planeter i solsystemet fortsatte til 1930, hvor 24-årige astronom Clyde Tombaugh fundet Pluto.

Historien om Schmidt Camera

Tysk astronom Bernhard Schmidt opfandt Schmidt kamera teleskop i 1930. Han beskæftigede brugen af ​​katadioptrisk teknologi, der involverer spejle og linser til at reflektere og bryder lys. Et sfærisk spejl på bagsiden af ​​teleskopet og et glas corrector plade placeret på forsiden af ​​teleskopet bistået i korrektion af forvrængningen. Den Schmidt kamera teleskop blev prototypen til nutidens Schmidt Cassegrain, skabt i 1960'erne ved at kombinere Schmidt korrektion plade med Cassegrain kamera oprindeligt skabt af Laurent Cassegrain.

Nu Schmidt Cassegrain er den mest populære form for teleskop anvendes i dag. Jo mere holdbare lukkede design rør gør en bærbar, kompakt teleskop med højt fokus kapacitet til fotografering, jordbaseret, planetariske og dybe rum visning.

Historien om Maksutov-Cassegrain Telescope

I 1944, russisk optiker og astronom, Dmitri Maksutov opfundet en katadioptrisk teleskop, den Maksutov teleskopet. Den katadioptrisk teleskop er et optisk system, der bruger både spejle og linser til at reflektere og bryder lys. Dette teleskop var ligner dens forløber, Det Schmidt teleskop, med undtagelse af en ekstra feature, en sfærisk korrektion plade, som yderligere fjernet eventuelle optiske mangler. John Gregory, en medarbejder i teknologivirksomhed Perkin-Elmer, offentliggjorde de første designs til Maksutov-Cassegrain i en 1957 nummer af Sky & Telescope magasin for brug af andre amatørastronomer. Den kommercielle oprettelsen af ​​Maksutov-Cassegrain skulle være forbeholdt Perkin-Elmer. Den Maksutov-Cassegrain teleskop design beskæftigede brugen af ​​Maksutov korrektion pladen i kombination med Cassegrain teleskop, først udviklet af Laurent Cassegrain i 1672.

Den Maksutov-Cassegrain Telescope - dengang og nu

Den Maksutov teleskopet, forløberen til Maksutov-Cassegrain teleskop, blev den anden type af forbindelse teleskop opfundet under dets oprettelse i 1944. Tilføjelsen af ​​Maksutov korrektion linse til Cassegrain model af teleskop skabt et mere kompakt design i dagens moderne udgave af den Maksutov-Cassegrain teleskop. I dag er dette teleskop er en af ​​de bedst designede typer teleskoper med optimal definition og fokus for planetarisk visning. Velkendte teleskop fabrikanter såsom Meade, Bushnell, og Celestron producerer high definition Maksutov-Cassegrain teleskop.