Tegn på graviditet

Tegn på graviditet

Der er mange åbenlyse og subtile tegn på graviditet, selv om mange tegn normalt ikke går væk, når de vises omkring 8 uger efter undfangelsen. Nogle kvinder synes at vide, når de er gravide, og bare føle det, mens andre har masser af tegn og symptomer, og nogle kvinder har ingen symptomer på graviditet. De fleste af de tegn og symptomer på graviditet er resultatet af østrogen, progesteron og HCG (humant choriongonadotropin).

Hvad er de fælles tidlige tegn på graviditet?

Disse er nogle af de tegn, som du måske oplever tidligt i din graviditet, mellem 6 og 8 uger efter den første dag i din sidste menstruation ifølge MayoClinic.com.

 • Træthed er en følelse af at være opbrugt, og meget træt, at nogle gange vare hele dagen lang. Nogle føler, at dette er din krops måde at beskytte din voksende baby mod overgreb.
 • Nogle kvinder oplever brystspænding, der ikke går væk. Dette er ikke cyklisk ligesom din månedlige brystspænding, men er en ømhed og ømhed at røre ved. Nogle kvinder opdager hurtigt, at deres bryster større.
 • Trykket af en voksende livmoder på din blære, kan få dig til at føle, at du har brug for at urinere hyppigt. Dette er også et tegn på en blære infektion, så se efter andre tegn på infektion, såsom afbrænding, når du tisse.
 • Halsbrand er smerter efter at have spist visse fødevarer.
 • Nogle kvinder bemærker meget tidligt enten depression eller græde nemt og dramatiske humørsvingninger. Fordi de føler opbrugt eller kvalme, og det er ude af deres kontrol, kan de spekulerer på, hvorfor de nogensinde ønsket at være gravid i første omgang.
 • Mad kan miste sin appel, eller en kvinde kan bare ikke lyst til at spise og opleve en kvalm eller kvalme følelse hele dagen lang, eller måske bare i morgen. Nogle gange spiser små hyppige måltider og spise bare kiks om morgenen hjælper kvinder komme igennem denne periode. Disse tegn normalt vare 12-16 uger inde i graviditeten.
 • Sommetider kvalme fører til opkastninger, især omkring dufte og lugte, der er særligt stærke.
 • Nogle kvinder bemærker mere hovedpine, som synes at være relateret til enten høje østrogen niveauer, eller måske en reaktion på visse fødevarer eller ikke spiser visse fødevarer. Et eksempel kunne være koffein. Hvis du holder op forbrugende koffein pludselig, nogle gange en hovedpine kan være en reaktion.
 • Svimmelhed kan forekomme som et meget tidligt tegn på graviditet. Dette er karakteriseret ved enten følelse af uklarhed eller svimmel ved at komme op.
 • Nogle kvinder bare føle eller bare ved, at de er gravide. Der er en subtil følelse, der er anderledes, men svært at forklare. Det er mest sandsynligt en hormonel forskel fra, når du ikke er gravid. Som graviditeten udvikler sig, nogle kvinder har en "sund glød", der gør dem ser strålende. Dette er mest sandsynligt på grund af østrogen, en af ​​graviditet hormoner.

Hvad er yderligere konstaterbare tegn på graviditet?

Ifølge WebMD.com, kan du opleve yderligere tegn på graviditet som din tilstand skrider frem.

 • Nogle kvinder bemærker ændringer i huden såsom linea nigra vises, når hormonerne af graviditeten produceres. Linea nigra er en brunlig stribe, der løber fra kønsbehåring op mod breastline. Dette skyldes en øget sekretion af melanin, en hud pigment, og kan vare langt ind i periode efter fødslen af ​​barnet.
 • Udover brystspænding, bemærke nogle kvinder små Goosebump-lignende hævede områder på areola af dit bryst. Disse kaldes Montgomerys knuder. Under graviditet, disse kirtler forstørre og de forbliver udvidet mens ammer.
 • Når en underlivsbetændelse eksamen er gjort, kan OB udbyderen se nogle hudfarver og ændringer i skeden. Kendt som Chadwicks Sign, dette skyldes den øgede blodgennemstrømning i livmoderen og livmoderhalsen.
 • Overdreven savlen (Ptyalism) forårsager stigning sekreter fra munden.
 • Råmælk er en klar klæbrig væske, der naturligt kommer fra brystvorterne af brysterne.
 • Føtal bevægelse eller quickening er normalt mærkes omkring 20 uger, hvilket er halvvejs gennem graviditeten. Nogle kvinder føler, at det omkring 16 uger før og nogle kvinder føler ikke det indtil senere - omkring 21 uger. Det er en interessant følelse slags ligesom sommerfuglevinger inde i livmoderen.

Hvilke tegn Bekræft et graviditet?

Du kan opleve nogle af de potentielle tegn på graviditet som svimmelhed eller mangler i en periode uden at være gravid. Derfor er der et par måder at bekræfte tilstedeværelsen af ​​en graviditet.

 • En positiv graviditetstest betyder normalt en graviditet, da det registrerer HCG hormon, der produceres kun én gang om undfangelsen sker. Da fosteret vokser, det hormon niveauer stige, og andre tegn på graviditet vises. Din læge vil typisk køre en blod eller urin graviditetstest for at bekræfte din graviditet på dit første prænatale.
 • Kvinder begynder at bemærke en stigning i størrelsen af ​​maven og livmoderen vil ændre form; denne formændring kan detekteres i en bækkenundersøgelse. Der er et par andre forhold, der kan forårsage en livmoder for at forstørre, men en ultralydsscanning vil bekræfte, at en graviditet er stigende.

At være opmærksom på de tegn på graviditet kan du sikre dig, at du tager vare på dig selv så hurtigt som muligt og for at give dit barn den bedste start muligt.