Te: Japansk teceremoni Tips

Hvordan at deltage i en japansk Tea Ceremony

En ven har inviteret dig til en japansk te ceremoni. Du har aldrig deltaget i et af disse specielle te før, og du er meget begejstrede. Men du er også kun en smule nervøs. Du ønsker ikke at komme på tværs som en uhøflig eller uhøflige gæst, fordi du ikke ved, hvad der forventes af dig. Du har brug for et par hurtige tips til, hvordan at deltage i en japansk te ceremoni.

En af de nemmeste måder at være sikker på at du følger alle de traditioner ordentligt er at bede om hjælp. Du skal blot forklare, at hele oplevelsen er helt nyt for dig, og at du ønsker at gøre tingene rigtigt. Din vært og de andre gæster bør være mere end glade for at give dig en hånd.

Hvis du ikke forstår, hvordan man kan gøre noget, holde øje med de andre gæster. Hvis alle opfanger koppen med deres højre hånd og så de støtter det med deres venstre hånd, odds er du skal prøve at løfte koppen denne måde også. Dette hjælper også dig med at undgå at hoppe i foran æresgæst, eller princippet gæst, som normalt får til at gøre alt under ceremonien, før de andre gæster, at komme ind i te huset til at drikke te.

Japanese Tea Ceremony Historie

Den japanske kultur har mange dejlige og fascinerende traditioner, men de fleste te elskere føler, at te ceremoni er det mest interessante skik Japan. Hvis du beundre den bedragerisk enkle skønhed af en te ceremoni, kan du blive overrasket over at erfare, at det er en forholdsvis ny praksis for denne gamle kultur. Mens Japan har nydt te, da den blev importeret fra Kina i 1100-tallet, havde te ceremonier faktisk ikke blevet meget populær, indtil 1400-tallet.

Som du forskning japansk te ceremoni historie, vil du opdage, at te ceremoni blev praktiseret af Zen buddhistiske munke, som vinder besluttet at dele oplevelsen af ​​te med militæret. Te ceremonier og Zen var så tæt forbundet, at en te ceremoni faktisk blev en religiøs oplevelse.

Som ceremonierne bliver mere og mere populære, begyndte folk at bygge tehuse. At forskønne området omkring tehuse, skabte te haver. De ceremonier blev mere involveret med hver ny tilføjelse, men beholdt en ånd af enkelhed og ydmyghed.

I dag, te ceremoni er stadig meget vigtigt for mange mennesker, der studerer Zen buddhismen. Derudover mennesker, der bare nyde skønheden i simple ting eller har en passion for te ofte holde te-ceremonier.

Vigtigheden af ​​japanske te-ceremonier

Du har for nylig blevet en stor fan af grøn te. Som du drikker din tredje kop af dagen, du beslutter du gerne vil vide mere om historien om denne helbredende drik og traditioner omkring den. Gør andre kulturer drikker grøn te på grund af de sundhedsmæssige fordele? Faktisk, mens japansk kultur oprindeligt drak te for sine medicinske egenskaber, er det nu blevet meget mere end en sundhed drink. I hundredvis af år har japanske te-ceremonier blevet en vigtig øvelse for dem, der søger at nå frem til oplysning.

Når nogen er vært for en te ceremoni, han eller hun forsøger at skabe en perfekt oplevelse for ceremonien gæster. Mens en person, der ikke er bekendt med den japanske kultur kan synes, det er enkelt og let at skabe en perfekt ceremoni, sandheden er, at det kan faktisk ikke være mulig. De, der praktiserer kunsten at te i årtier vil være den første til at sige, at de stadig er ved at lære hvordan man får en perfekt ceremoni.

Fordi den praksis betjener te for gæsterne har fået religiøse overtoner, nogle mennesker gør den fejl at tro, at de ikke kan holde te ceremonier uden at være buddhist. Men da en te ceremoni har også at gøre med at dele dine erfaringer med andre mennesker og med skønheden i ceremonien, kan alle nyde vært for en japansk te ceremoni.

Design af et Japanese Tea Garden

Du har forelsket sig i den japanske kultur, især den enkle skønhed af en japansk te ceremoni. Efter flere måneders gøre do ved at dreje et hjørne af stuen til et tehus, du har besluttet, at dette vil være en livslang stræben. Det er på tide at opgradere din te ceremoni område, så du kommer til at opbygge et tehus og designe et japansk te garden at gå med det.

Som du overveje, hvordan du opretter din te haven, skal du:

  • Kig efter et godt sted at opdele haven i to dele. Japanske te haver traditionelt har en ydre og en indre have. Du bliver nødt til at have en port eller en anden meget tydelig måde at gøre opdelingen mellem de to halvdele.
  • Lad den ydre haven meget mere naturligt end den indre have. Den ydre have traditionelt har en japansk ahorn eller anden pynt træ og et bassin, så gæsterne kan vaske hænder og mund. Det er normalt også har en grus område, der kan anvendes til at symbolisere en stor mængde vand.
  • Find enklere planter til den indre have. Selv om det stadig er meget naturligt, det er anlagt med ikke-blomstrende planter. Prøv at bruge japanske malede bregner eller miniature bambus i dit indre have.

Dele af en japansk Tea Set

En traditionel engelsk te sæt har et par enkle stykker. En tekande, kopper, underkopper, skeer, en mælkekande og en sukkerskål er normalt de eneste ting inkluderet. En japansk te sæt, der bruges i en te ceremoni har nogle flere stykker.

Som du shoppe for din te sæt, bør du starte med en kedel. Kanden bruges til at opvarme din te vand og er absolut nødvendigt, hvis du ønsker at brygge din te. Når du har en kedel, skal du have et par andre vigtige brikker.

  • En te container eller Chaire, der bruges til at holde den pulveriserede grøn te anvendes i ceremonien. Denne beholder er traditionelt keramik.
  • En Raku keramik krukke er nødvendig for at holde rent vand til te.
  • Et scoop hjælper dig med at måle den korrekte mængde te til hver gæst.
  • Du bør også købe en te piskeris og en te skål. Sørg for at vælge din skål med omhu, da det holder den forberedte te og gæsterne bliver beundre det og drikker deres te ud af det. Bare ikke forveksle skønhed med perfektion. I en verden af ​​japanske te-ceremonier, en skål med en fejl er smukkere end en skål uden en.

Opbygning af en japansk Tea House

Din drøm er endelig klar til at blive realiseret. Du kommer til at have din egen japansk tehus. Du er så begejstret, at du ikke kan vente med at komme i gang, men du vil være sikker på at du får alt rigtigt. Der er ingen mening i at opbygge en te hus, hvis det ikke er autentisk. Hvad har du brug for at gøre for at skabe en te hus, der er designet og bygget korrekt?

Faktisk, for at gøre en autentisk tehus, er du nødt til at have forrygende snedkeri færdigheder og evnen til at skabe de yndefulde kurver husets tag. Finde nøjagtige planer kan være noget af en udfordring, også. Men hvis du er villig til at holde ud, har du et projekt, du kan være stolt af.

Hvis du beslutter, at den ægte vare er for hårdt for at skabe, hvorfor ikke bare lave din egen version af en te hus? Det vigtigste at huske på er, at en te hus er meget enkel og er lavet med naturlige materialer. Du bør også tænke på detaljer, der er nødvendige for ceremonien, såsom lave indgangsdør, der kræver gæster til ænder deres hoveder til at komme ind og hjertet, så du kan varme vandet i gryden.

Brygning japansk grøn te til en ceremoni

Brygge en kande grøn te er ganske enkel. Du fylder en gryde med 175 graders Fahrenheit vand, tilsæt en skefuld løs te for hver person og en anden for gryden, lad det brygge i to minutter og derefter stamme te i en kop. For en endnu nemmere måde at brygge din te, du bare droppe en pose af dine foretrukne blanding i gryden, og løft den tilbage ud efter to minutter. Men en japansk grøn te ceremoni involverer mere end rent faktisk at brygge en perfekt pot af te og derefter drikke det.

I en formel te ceremoni, er den person, der te ceremoni ikke bruge løs te eller te poser. I stedet er en særlig form for grøn te kaldet Matcha bruges. Du bør kun sætte Matcha, eller i pulverform te, i en te skål med en speciel skovl, som kaldes en chashaku. For hver gæst ved ceremonien, bør du tilføje tre hjemmet af te. Derefter tilsættes vand nok fra din te kedel at gøre en te koncentrat. Denne del af processen svarer til den russiske te brygning metode, som russerne normalt gøre te koncentrat som en del af te brygprocessen, også. Men i en japansk te ceremoni, tilsættes mere vand direkte til koncentratet for at gøre en souplike te.