Tan Hormoner

Tan Hormoner
Som du ved, blåøjede og fair-flået mennesker, endsige rødhåret, kunne ikke nyde at have en flot kulør. Men videnskaben er stærkt på vej. Forskere opdagede et hormonlignende stof injektioner, som ville opfylde nogens ønske om chokolade tan. Hvad mere er, "videnskabelig" tan ville blive på tre gange længere.

Forskere fandt det stof, der maksimerer hudens evne til at tilegne sig en tan. Nyt stof blev kaldt Melanotan 1.

Det er fremstillet af et hormon ansvarlig for hudens pigmentering, der spiller en vigtig rolle i at opnå en smuk tan. Den største konsekvenser af dette videnskabelige resultat er, at folk med følsom hud - hovedsagelig hvid-flået mennesker - nu tilbydes en mulighed for at få en bedre beskyttelse af deres hud samt til erhvervelse af en tan uden solforbrændinger og andre ubehagelige konsekvenser. Forløbet af undersøgelsen er beskrevet i detaljer i Archives of Dermatology magasin.

I løbet af den forskning, blev forsøg udført på tre forskellige grupper. Tidsrammen for forsøg varierede fra 10 dage til to uger. Forskerne fokuserede på, hvordan sollyset påvirker Melanotan 1. I løbet af 10 dage blev den første gruppe at få mindre doser af stoffet injiceres, for den anden gruppe dosis blev fordoblet, og den tredje gruppe havde det største beløb. Derefter frivillige blev udsat for både sol og kunstigt lys af lamper, der ligner dem, der anvendes i solcentre. Der var også en kontrolgruppe, der fandt en placebo.

Resultaterne viste første gruppe opnåede halvt så god tan som den anden. Folk fra den tredje gruppe erhvervede en tan to gange hurtigere end kontrol- folk. Den tredje gruppe fik de største doser injiceret i den længste periode. Hvad mere er deres tan opholdt sig på tre gange længere.

Melanotan er en magisk kugle for dem med lys hud. Det øger pigmentering og giver en bedre beskyttelse mod UV-lys, hvilket reducerer risikoen for hudkræft. Alligevel vil de, med mørkere hud næppe afvise en mulighed for at holde deres tan længere. Men når det kommer til sunbaths, bør du vide, hvornår nok er nok. Desværre var der ingen siger om Melanotan 1 bivirkninger.