Tabe vægt efter overgangsalderen

Tabe vægt efter overgangsalderen


Kvinder klager ofte over, at tabe vægt efter overgangsalderen er hårdere end nogensinde. Hvis du har fundet dig selv offer for "midaldrende spread" og se i spejlet på at "matroneagtig figur" og ønsker at gøre noget ved det, tage håb. Det er ikke umuligt at tabe sig efter overgangsalderen.

Vægtøgning og Menopause

Når kvinder nå den tid i livet er kendt som overgangsalderen, er det ikke usædvanligt at tage på i vægt. Faktisk vægtøgning normalt starter i span op til overgangsalderen kendt som perimenopause. Vægtøgning løbet af denne tid gennemsnit omkring en pund om året. Ikke alene vægten kommer på lettere i løbet af denne tid i livet, men det kommer ikke ud som det engang gjorde, enten. Vægt relateret til overgangsalderen tendens til at samle omkring midten, også, og kan gøre dig frumpy.

Hvorfor Woman Gain Under perimenopause

Hormoner er en synder, der tilskynder vægtøgning under perimenopause, og en anden er en ændring i kropssammensætning. Aging fremmer tab af muskler, som derefter erstattes med fedt. Som vores kroppe gør denne overgang, vores behov for kalorier mindsker. Problemet er, at de fleste kvinder ikke har tendens til at reducere antallet af kalorier spist selvom deres kroppe brænde færre kalorier. Resultatet er vægtøgning.

En anden faktor kvinder ikke har kontrol over, er genetik. Tag et kig på dine nære slægtninge. Har de en tendens til at tage på i vægt omkring midten? Hvis det er tilfældet, chancerne er gode, at du har en genetisk prædisposition til også tage på i vægt omkring midten.

Tabe vægt efter overgangsalderen

Hvis du er på dette tidspunkt i livet og ønsker at tabe sig, er det ikke håbløst. Du kan foretage ændringer i livsstil, som vil hjælpe dig med at kaste uønskede vægt.

Øvelse

Motion er en vigtig faktor for et godt helbred, uanset hvor du er i livets rejse, men i dagens samfund, synes kvinder i overgangsalderen til at udøve mindre end andre kvinder. Sammen med vægttab, viser statistikkerne, at kvinder i overgangsalderen høste en række andre fordele, hvis de indeholder regelmæssig motion ind i deres liv. Det kan faktisk hjælpe med at lindre eller forhindre generende menopausale symptomer, herunder:

 • Depression
 • Hedeture
 • Søvnløshed
 • Nattesved
 • Osteoporose
 • Udtynding af vagina

Ifølge American Journal of Public Health, har regelmæssig motion (fire gange om ugen) også vist sig at skære sandsynligheden for udvikling af diabetes med omkring det halve.

Spisevaner

Som tidligere nævnt, sammen med skiftende kropssammensætning, kaloriebehov behov menopausal kvinde falder. Hvis du ønsker at tabe overvægt efter overgangsalderen, er du nødt til at reducere kalorier. Dette kan opnås på en række måder fra tælle kalorier til udskæring snacks eller faldende portionsstørrelser. Men at lære at træffe kloge kostvalg hjælper. Det betyder at indarbejde frisk frugt og grøntsager i din kost sammen med sunde fedtstoffer, magert protein og fuldkorn.

Det er nemt at få dødtrætte af ekstra vægt, når vægten ikke vil rokke sig. Som et resultat, kan du blive fristet til at skære ned for meget på kalorieindtag. Gør ikke dette, fordi alt for få kalorier over en periode sænker stofskiftet, hvilket igen bidrager til vægtøgning og gør det sværere at tabe sig.

Menopausal Vægtøgning Risici

Det kan også være fristende at acceptere vægtøgning som en del af at blive ældre. Det er lettere at ignorere overvægt og gå videre med livet end at tage skridt til at tabe vægt. Men det er vigtigt at bemærke, at den ekstra vægt kan føre til sundhedsspørgsmål samt. Disse omfatter:

 • Højt kolesteroltal
 • Højt blodtryk
 • Insulinresistens
 • Type 2-diabetes
 • Hjertesygdom
 • Slag

Hvor meget skal du spise?

Som enhver anden tid i livet, er der ingen magisk kugle for at tabe efter overgangsalderen. I stedet tager praktiske skridt. Accepter det faktum, at stofskiftet bremser som du bliver ældre og justere din kost til at tage i mindre kalorier. I gennemsnit de fleste kvinder i 40'erne har brug for omkring 200 færre kalorier om dagen for at bevare deres vægt. At tabe sig, vil du ønsker at skære ned mere. Spørg din primære sundhedspleje udbyder for kostråd til at hjælpe dig acheive din idealvægt.