Syning opskrifter for Gardiner

Syning opskrifter for Gardiner

Hvis du ønsker at ændre udseendet af et værelse hurtigt og nemt, sy dine egne gardiner er et godt sted at starte. Når du laver dine egne gardiner kan du vælge mellem ubegrænsede stof muligheder for at få den nøjagtige farve, mønster og tekstur du har i tankerne. Du behøver ikke at være ekspert syerske til at tackle denne sjove hjem udsmykning syprojekt; i virkeligheden, gardiner er en stor virksomhed for en nybegynder.

Du skal bruge

For at lave dine egne gardiner, skal du have et par punkter:

 • Nok stof til de ønskede dimensioner
 • Målebånd
 • Symaskine og tråd
 • Jern
 • Pins
 • Saks

Beslut Curtain Mål

Før du begynder, skal du måle dit vindue for at afgøre, hvor meget stof til at købe. Afhængigt af stil, du har i tankerne, og størrelsen på dit vindue, kan man købe alt fra en yard til syv eller flere yards stof.

Bestem Curtain Længde

Først finde ud af længden på dine gardiner ved at måle fra gardinstang til det sted, du ønsker dine gardiner til slut.

 • For en Valance, en standard længde er omkring 14 inches.
 • For en typisk vindue gardin, skal du måle til lige under vinduesrammen.
 • For en fuld længde gardin udgangspunkt lige over vinduesrammen, en standard længde er omkring 86 inches.
 • Hvis du placerer stangen ved loftshøjde, vil dine gardiner være 96 inches eller længere.
 • Hvis du vil have din gardin til "pyt" på gulvet, tilføj en til tre inches til længden. Mere længde betyder en mere dramatisk "pyt".

Bestem Curtain Bredde

Der er også en masse variation i gardin bredde. For at starte, måle bredden af ​​dit vindue, herunder rammen. Derefter, så tænk på det udseende du håber at opnå:

 • For et slankt, moderne look eller for gardiner fremstillet af et tungt stof, vil du ønsker dine gardiner til at være omkring halvanden gange bredden af ​​vinduet. For en fire-mund- brede vindue, ville det være omkring 72 inches.
 • For et klassisk design og medium stof vægt, formere din enke bredde med to for at få gardinet bredde. For en fire-mund- brede vindue, ville det være omkring 96 inches.
 • For en overdådig look eller for meget tynde, stejle stof, gå endnu fyldigere, at gange dit vindue bredde med tre eller flere. For en fire-fods-brede vindue, ville dette være 144 inches eller mere.

Sådan Sy Gardiner

Du kan bruge en syning mønster for at gøre gardiner, eller du kan nemt oprette dit eget mønster for brugerdefinerede vindue behandlinger. Uanset hvad, den grundlæggende metode til fremstilling af gardiner er den samme.

1. Vælg en Fabric

Du kan bruge næsten alle stof til at gøre dine gardiner, selv om det er med til at holde et par ting i tankerne:

 • Standarden bredde til hjemmet dekoratør stoffer er mellem 54 og 60 inches. Det betyder, at, afhængig af dit vindue bredde, du sandsynligvis ikke nødt til at slutte stofstykker til at gøre panelerne.
 • Bomuld og sengetøj er lettest at arbejde med, hvis du er nybegynder. Du kan finde disse naturlige fibre i mange forskellige stof vægte. Steer klart af satin og chiffon, hvis du er ny til at sy.
 • Hvis du vælger en tung stof som fløjl eller polstring-vægt home decor mulighed, kan du bruge en symaskine, der kan håndtere told arbejde tung.

For at finde ud af, hvor meget stof til at købe, tilføje fem inches til din gardin længde for stangen lomme og forneden. Du bliver nødt til at tilføje to inches til din gardin bredde for oplægning siderne.

2. Skær panelet

Et gardin panel er dybest set et rektangel af stof, hvilket er hvorfor det er nemt at lave med dit eget mønster. Hvis du føler dig mere komfortabel, kan du skære et stykke musselin til dine dimensioner, og bruge det som mønster til at skære dine paneler. Hvis du føler dig selvsikker, kun tilhuggede panelerne i henhold til de dimensioner, du har brug for.

3. Hem de Sides

Lav en rullet kant på hver side af panelet. For at gøre dette, fold stoffet over 1/4 tomme på hver side og tryk med et strygejern. Rul derefter den pressede kant over 3/4 tomme og pin på plads. Sy en simpel ligesøm lige ved den foldede kant at sikre det. Tryk på hem pænt.

4. Gør Rod Pocket

Syning opskrifter for Gardiner

Stangen lomme eller kanal på toppen af ​​dit gardin panel, varierer i bredden. For at finde ud af, hvor stor en lomme, du skal bruge, måle omkredsen af ​​din gardinstang. Derefter dividere omkredsen med to og tilføj en halv tomme til lethed. En standard lomme er omkring to inches. Når du har besluttet på dimensionen af ​​lommen, tilføje en anden 1/2 tomme til drejning den rå kant.

For at gøre lommen, fold den øverste kant af dit gardin over 1/2 tommer og tryk med strygejernet. Derefter folde kanten igen til den ønskede lomme bredde, typisk to inches. Pin sikkert og sy fast med en ligesøm.

5. Hem bunden

Syning opskrifter for Gardiner

Hæng gardiner i vinduet. Kontroller længden og pin sømmen for at markere det. Fjern gardiner fra vinduet og skabe en rullet kant i bunden af ​​panelet. Brug din jern til at trykke den pænt, og derefter hænge gardiner igen. Du er færdig!

At købe et gardin mønster

Hvis du beslutter ikke at lave dit eget mønster til at passe dine vinduer, kan du købe en af ​​disse mønstre til at hjælpe:

 • Simplicity 5688 - Denne nemme mønster kan hjælpe dig med at træffe flere forskellige stilarter af sengeforhæng samt gardiner og tie-backs. Det retails for omkring ni dollars.
 • Butterick B5057 - Lav elegante draperede valenserne og fuld paneler med disse moderat vanskelige mønstre fra Butterick. Kollektionen retails for lidt over otte dollars.
 • Singer Hurtig og nem vindue behandlinger - Denne bog af mønstre tilgængelige fra McCall s har 15 forskellige stilarter af gardiner, som alle er nemme at sy. Bogen retails for omkring $ 22.

Nyttige tips

Er let at gøre simpel gardin paneler, men det hjælper at holde disse tips i tankerne:

 • Vælg et stof, der har tilstrækkelig bredde til at rumme de dimensioner, du har brug for. På den måde vil du ikke nødt til at slutte kanter og matche stoffet mønster.
 • Hvis du virkelig i humør til en let projekt, finde en dekoratør stof som silke dupioni, der har en attraktiv sømline kant. Det betyder, at du ikke behøver at hem kanterne af dine gardin paneler.
 • For en anden nem løsning, gøre din gardin fra en rektangulær dug. Bunden og siderne vil allerede være sømmet, og du behøver kun at oprette lommen på toppen.
 • Vær kreativ med tie-backs. Prøv koordinerende bånd, dekorative ledning, eller endda strenge af perler.
 • For et andet udseende, lære at sy fane top gardiner til dine vinduer.

Tilføj en brugerdefineret udseende

Syning dine egne gardin paneler er en fantastisk måde at tilføje et brugerdefineret udseende til dit værelse. Der er ingen grund til at være begrænset af forskellige pre-made muligheder i stormagasinet eller online. I stedet kan du oprette vindue behandlinger i den præcise nuance, længde, tekstur og mønster til virkelig øge skønheden i dit hjem.