Symptomer på Zink vitaminmangel

Zink er et mineral findes i vores organer, som har en rolle at spille i næsten alle vores kropsfunktioner. Selvom dens anvendelse er ikke så specifik som mineraler som calcium eller jern, er der behov for zink til fremstilling af kroppens enzymer. Hver klasse af enzymet omfatter zink metalloenzymer og dermed hver funktion af den biokemiske vej påvirkes af dette metal. Som enzymer udfører forskellige funktioner, kan symptomer på zinkmangel gør det vanskeligt at diagnosticere.

Hypozincemia

Hypozincemia, eller mangel på zink vitamin, skyldes hovedsagelig fra ubalanceret indtagelse gennem føden. Mere alvorlige symptomer på mangel skyldes overdreven brug af alkohol, diarré, kronisk lever- og nyresygdomme, diabetes, seglcelleanæmi eller malabsorption. De lave andele af zink i kroppen kan forårsage store genetiske sygdomme, fertilitetsproblemer hos mænd, og unormal vækst og langsom seksuel modenhed hos børn.

Abnorm vækst

Zink mangel kan føre til unormal mentale og fysiske vækst hos børn. Tilstrækkelige mængder af zink bør træffes af moderen under graviditeten.

Hypogonadisme

Denne betingelse er det ukorrekt funktion af det reproduktive system, hvor kønskirtlerne (æggestokke eller testikler) don € ™ t udføre deres grundlæggende funktioner af producerende hormoner og æg / sædceller. Denne mangel fører til defekt primær eller sekundær seksuel udvikling.

Hud, hår og negle problemer

Pale, tør og ru hud, acne, eksem, udslæt, psoriasis og fedtet hud er alle symptomer på hypozincemia. Dine negle kan vise hvide pletter, dårlig vækst, og betændelse i neglebånd, mens skæl, dårlig vækst og hårtab kan skade hovedbunden.

Anoreksi eller vægttab

Anoreksi kan forværre en zinkmangel. Vægttab kan hæmme væksten af ​​celler og væv i kroppen.

Diarré

En stigning i forekomsten og sværhedsgraden af ​​diarré kan være resultatet af hypozincemia. Rettidig zink behandlinger kan reducere varigheden og sværhedsgraden af ​​akut diarré i kroppen og kan også forhindre fremtidige hændelser i op til tre måneder.

Graviditet

Zinkmangel kan påvirke effektiviteten af ​​fødselsprocessen. Vanskelige og forlænget fødsel, blødning, placenta abruption, postnatal depression og præeklampsi kan alle være på grund af utilstrækkelige niveauer af zink i kroppen.

Utilstrækkelige niveauer af zink i kroppen kan også forårsage nedsat følelse af smag og lugt, ledsmerter, dårlig nattesyn, rystende hænder, sove vanskeligheder og langsom heling af sår.

Forebyggelse af Hypozincemia

Den bedste måde at få de relevante niveauer af zink er gennem rå, ubehandlede fødevarer siden zink kan gå tabt i tilberedningen. De bedste kilder til zink omfatter fisk, æg, nødder og bælgfrugter, magert oksekød, kylling, yoghurt og befæstede morgenmadsprodukter. Man kan også prøve østers, som er rig på zink. Brug fitness diagram fra fitday.com at overvåge din kostindtagelse af zink vitaminer.