Symptomer på depression i hunde

Symptomer på depression i hunde

Ligesom mennesker, kan hunde bliver deprimerede. Dette kan være på grund af nogle ændringer i deres liv, eller det kunne være et tegn på en medicinsk tilstand. Lær at spotte tegn på depression og hvad du kan gøre for at hjælpe din hund klare og begynde at føle bedre.

Almindelige tegn på depression hos hunde

De tegn på depression hos hunde er faktisk svarer til dem, der opleves af mennesker. Hunde har ned dage og dårlige humør ligesom mennesker. Når dit kæledyr synes særligt sløv eller ser ud til at moping rundt i huset eller gården, er det muligt, at hun føler sig deprimeret.

Ifølge Bonnie Beaver, DVM, symptomer på hunde depression omfatter typisk:

  • Indesluttethed - En deprimeret hund kan holde op med at interagere med sine kammerater, deriblandt hans specielle mennesker og andre hunde i hjemmet.
  • At blive inaktiv - Hunden kan ikke længere nogen interesse i at tage ture eller spiller. Han kunne også tendens til at bevæge sig langsommere og ikke synes at have meget formål sin vandring.
  • Ændringer i appetit - Hunden kan miste sin appetit, og dette kan føre til vægttab. Alternativt kan en deprimeret hund spiser mere og begynder at få vægt.
  • Ændringer i søvn vaner - Deprimerede hunde har en tendens til at sove mere, men nogle kan blive mere rastløs og ude af stand til at sove godt.

Triggers og behandlinger for depression

Hvis du kan identificere, hvad der udløser depression i dit kæledyr, vil du lære at spotte symptomerne tidligere. Dette vil hjælpe dig med at finde hvordan du kan hjælpe dit kæledyr føler sig bedre.

Miljøændringer

Som med mennesker, kan begivenheder foregår omkring dit kæledyr få ham til at føle sig deprimeret og ængstelig. Dr. Beaver også, at ændringer i en hunds miljø eller levevilkår kan udløse depression og angst. For eksempel kan hunde opleve depression og sorg, når en anden kæledyr eller menneskelig medlem af husstanden er syg eller dør. Dette er også tilfældet, når et familiemedlem bevæger sig væk eller ændrer tidsplaner. Når sommer- ender og din hund er pludselig alene det meste af dagen efter at have børn omkring hele sommeren, kan symptomer på depression udløst af separationsangst og ensomhed forekomme.

Du kan modvirke nogle liv ændringer ved at give dit kæledyr nogle sunde opmærksomhed. For eksempel:

  • Tag dit kæledyr ude at give ham nogle mental stimulation.
  • Hvis han har en favorit spil eller aktivitet, så prøv at få tid til det mindst en gang om dagen, men helst flere perioder i løbet af dagen.
  • Hvis dit kæledyr er deprimeret af tabet af en følgesvend, tage ham til hunden parken, så han kan være omkring andre hunde, eller overveje at bringe hjem en ny hund, hvis dette er muligt i din situation.

Den ene ting, du ønsker at undgå et uheld belønne dit kæledyr deprimeret adfærd ved at være alt for sympatisk.

Vejr og årstidernes skiften

Ifølge Elaine Pendlebury, Senior dyrlæge for Folkets Dispensary for syge dyr (PDSA), kan ændringer i sæsoner have indflydelse på PET stemninger, som gør perioder med forlænget dårligt vejr. For eksempel kan stemninger af hunde, der bor i områder, hvor orkaner forekommer blive påvirket af ændringen i det atmosfæriske tryk. Derudover ligesom vinteren kan føre til vinterdepressioner i nogle mennesker, kan det også indflydelse på hunde.

Klinisk depression

Hjørnetænder kan også lider af kemiske ubalancer, der fører til kronisk depression. Behandling for kronisk hund depression er ikke anderledes end behandling for lignende problemer hos mennesker. Ifølge Karen Sueda, DVM, kan din dyrlæge ordinere antidepressiv medicin til at regulere symptomerne. Disse kan omfatte:

  • Prozac
  • Clomicalm
  • Zoloft

Helbredstilstande

Du må ikke glemme det faktum, at din hund ikke kan fortælle dig, når han eller hun føler sig syg. Mange gange, hjørnetænder udviser symptomer på depression, når der er noget fysisk galt med dem. Adfærdsændringer kan indikere, at der foreligger et medicinsk problem. Det er derfor, det er så vigtigt at søge dyrlægebehandling, hvis depression symptomer ikke synes at være udløst af en bestemt begivenhed, eller hvis de varer ved i en periode af tid. Din dyrlæge kan køre blodprøver og give din hund en grundig fysisk undersøgelse for at fastslå, om der er en medicinsk grund til, at dit kæledyr udviser tegn på depression.

Hjælpe din hund Cope

Så snart du opdager din hund oplever uforklarlige eller langvarige symptomer på depression, skal du kontakte din dyrlæge. Det er vigtigt at kontrollere, om din hund er syg eller har en kemisk ubalance, der bør behandles med medicin. Når du har sørget for, at dit kæledyr har fået ordentlig dyrlægebehandling, kan du begynde at kigge på de miljømæssige faktorer, der kan have en indvirkning på din hunds humør og se hvad du kan gøre for at forbedre disse situationer.