Sygeplejerske: Gratis Cancer Rådgivning Tips

Breast Self Eksamen (BSE) Teknik

Breast Self Eksamen (BSE) bør gøres hver måned for at hjælpe med at opdage brystkræft.

Hvornår skal gøre BSE:
Hvis du stadig menstruation (har din menstruation), det bedste tidspunkt er to eller tre dage efter din menstruation slutter. Det er de dage, hvor dine bryster er mindst tilbøjelige til at være bud eller hævede.
Hvis du ikke længere menstruation, vælge den samme dag i hver måned. Det vil være let at huske.
Hvis du tager hormoner, tjekke med din læge om den bedste tid for din BSE.

Sådan gør BSE:
Stå foran et spejl, der lader dig se dine bryster tydeligt. Kig på begge bryster. Du er på udkig efter noget usædvanligt. Dette omfatter rynket, kløftede eller skællet hud, eller enhver udtømning (klar eller farvet væske) fra brystvorter.

Nu, se nøje for at se, om der er nogen ændring i form af dine bryster. Først hægte hænderne bag hovedet og tryk på dine hænder frem.
Tryk derefter dine hænder på dine hofter - fast - og fortsætte med at lede efter ændringer i form af dine bryster. Bøj lidt mod spejlet, som du luns dine skuldre og træk albuerne fremad.

Vælg dit mønster:
Brug en af ​​de følgende tre mønstre for at undersøge dine bryster. Den ene, du vælger ikke er vigtig. Det vigtige er, at du ikke går glip af nogen områder.

Begynd i underarm område og flytte fingrene ned, indtil de er under brystet. Bevæg fingrene ind mod midten og gå langsomt sikkerhedskopiere. Dække hele området, går op og ned, eller begynde på den yderste kant af dit bryst, flytte fingrene langsomt rundt om hele brystet. Når du kommer tilbage til hvor du startede, lave en mindre cirkel og gøre det igen. Fortsæt, arbejder mod brystvorten. Tjek din underarm og øvre bryst områder.
eller starte på den yderste kant af brystet og flytte dine fingre mod brystvorten og ryg. Gør det hele brystet, dækker et kileformet afsnit ad gangen. Tjek din underarm og øvre bryst områder.
Med et mønster, skal du sørge for at tjekke området under dine brystvorter også.

Begynd at undersøge dine bryster for klumper og tykkelse, ved hjælp af en af ​​de tre forskellige mønstre.
Hæv den ene arm, at sætte din hånd bag hovedet. Med den anden hånd, skal du bruge puder af dine fingre (den flade del) for at kontrollere brystet, området mellem brystet og underarm, underarm selv og området over brystet, op til kravebenet og over til din skulder. Kontroller hvert område fast, omhyggeligt og fuldstændigt.

Nogle kvinder foretrækker at gøre dette i bruseren. Det er en god idé, fordi fingrene glide let over sæbevand huden, hvilket gør det nemmere at føle for ændringer nedenunder.
Gentag trin 4 liggende. Lig fladt på ryggen, med højre hånd bag hovedet, og en pude eller sammenfoldet håndklæde under din højre skulder. Med venstre hånd, undersøger højre bryst og området omkring det meget nøje. Derefter skifter hænder og gentag proceduren for venstre bryst. Du kan bruge nogen af ​​de mønstre, der er anført.

Symptomer på brystkræft

De fleste mennesker forbinder brystkræft med en klump, men symptomerne på brystkræft kan omfatte en fortykkelse i brystet eller den overliggende hud, rødmen af ​​huden, en ændring i formen af ​​brystet, udflåd fra brystvorten, eller en ændring i formen af ​​brystvorten eller dens tilbagetrækning. (Otte ud af 10 bryst klumper er godartede, det er, at de ikke er kræft.)

Breast Cancer Fakta

Brystkræft er den mest almindelige kræftform blandt amerikanske kvinder. En ud af ni kvinder vil udvikle brystkræft i løbet af hendes levetid. (Mænd kan også udvikle brystkræft, men kun én ud af hver 100 tilfælde af brystkræft er i en mand.) Over 180.000 tilfælde af brystkræft diagnosticeres hvert år i USA, og at tallet er stigende.

Oktober Midler Mammografi

Oktober er Breast Cancer Awareness Month. Mange hospitaler og klinikker tilbyder gratis mammografi. Sørg for at have en i dag! Det kan redde dit liv.

Alkohol kræftrelaterede

Kronisk stort alkoholforbrug har været forbundet med en øget risiko for kræft i mund, hals, spiserør, lever, bugspytkirtel og endetarmen. Forbrugende så lidt som tre ounces spiritus hver dag i flere år, kan forårsage skade.

Forståelse blodtal

Tælling og undersøge blodlegemer er meget vigtig i diagnosen af ​​blodlegemer sygdomme. Blod har flere forskellige typer af celler i den: Røde blodlegemer afhente oxygen som blod passerer gennem lungerne og frigive det til cellerne i kroppen. Hvide blodlegemer hjælper med at bekæmpe bakterier og vira. Blodplader er de celler, der danner en prop i respons på en klippe eller sår. Blodpladerne aggregat og sætte op stedet for blødning.

Normale blodtal falder inden for det område, der er blevet etableret ved at teste raske mænd og kvinder i alle aldre. De omtrentlige normale intervaller af blodlegemer til raske voksne er som følger:

Røde blodlegemer (RBC) tæller: 4,5-6,0 millioner røde celler pr mikroliter blod hos mænd, 4,0 til 5,0 millioner røde celler pr mikroliter blod hos kvinder

Hvide blodlegemer (WBC): 4,5 til 11.000 hvide celler pr mikroliter blod

Blodpladetal: 150-450.000 blodplader pr mikroliter blod

Hæmatokrit er den procent af blodet, som er sammensat af røde blodlegemer:
42% til 50% er normalt hos mænd
36% til 45% er normalt i kvinder

Hæmoglobin er forbindelsen i de røde blodlegemer, der transporterer ilt:
14 til 17 gram per 100 milliliter blod er normalt for mænd
12 til 15 gram per 100 milliliter blod er normalt for kvinder

Hvid celle differential tælling, der undertiden omtales som en "diff" måler den andel af den samlede hvide blodlegemer, der er sammensat af en af ​​de fem vigtigste hvide celletyper. Observatøren kan også fortælle, hvis de hvide blodlegemer i blodet er normale i udseende. De fem typer af normale hvide blodlegemer, der tælles, er neutrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Blod indeholder ca. 60% neutrofiler, 30% lymfocytter, 5% monocytter, 4% eosinofile og

Tea for Kræftforebyggelse

Forskning viser en slags te kan være op til 100 gange mere potent til at blokere væksten af ​​cancerceller end en anden. Mens alle te (grøn, oolong eller sort) indeholder antioxidant forbindelser kaldet catechiner, der beskytter mod kræft (især for lunge-, bryst-, tyktarms-, mave og hud) ved at neutralisere frie radikaler, grøn te indeholder ca. 7 gange mere catechins end sort te. Grøn te har også unikke catechiner, der blokerer et enzym involveret i bryst, prostata og tyktarmskræft. Grøn te er 10 til 100 gange stærkere end sort te i at blokere væksten af ​​cancerceller. Katekiner forhindrer også hjertesygdomme og slagtilfælde, primært ved at forsvare mod de skadelige virkninger af arterie-tilstopning LDL-kolesterol.

Livmoderhalskræft Symptomer

For mere information om kræft, livmoderhalskræft symptomer omfatter smertefri vaginal blødning, en usædvanlig udflåd, og smertefuld samleje. Men ofte er den eneste måde, du vil vide, er ved at have en celleprøve, en enkel, nøjagtig og billig screening test, der anvendes til at identificere tilstedeværelsen af ​​unormale celler i livmoderhalsen.

Flere Livmoderhalskræft Fakta

Cervikal cancer er en langsomt voksende, stærkt forudsigelige kræft i livmoderhalsen, hvor den smalle, ydre ende af livmoderen åbner ind i vagina. Fanget tidligt, er det let hærdet. Hvert år i USA, er cirka 12.800 kvinder diagnosticeret med sygdommen og 45.000 mere med carcinoma in situ, et tidligt stadie livmoderhalskræft. Mange tusinde flere er behandlet for en pre-kræft tilstand kendt som dysplasi.

Forebyggelse af kolorektal cancer

Tyktarmskræft er meget helbredes, når fundet tidligt, og der er flere ting, du kan gøre for at sænke din risiko:
Spis mindst 25 til 30 gram fibre om dagen.
Spis masser af frugt og grøntsager.
Har en digital rektal undersøgelse hvert år efter 40 år.
Har en skammel blodprøve hvert år efter 50 år.
Har en fleksibel sigmoideoskopi i en alder af 50, og derefter, efter to normale eksamener om året fra hinanden, hver tre til fem år.
Hvis du er over 50 og bemærker blod i afføringen, se din læge straks.

Tidlig påvisning af kræft

Påvises tidligere cancer, jo større er chancen det kan behandles, før den spreder sig til andre områder af kroppen.
Det er derfor, selv-undersøgelser (såsom kontrol af brysterne, testikler og hud) er vigtigt at bygge ind i din rutine.
Og det er derfor, regelmæssige medicinske screeninger (såsom mammografi, fækale blodprøver okkulte, celleprøve og prostata eksamen) er afgørende, selv om du føler helt raske.

Forebyggelse Livmoderhalskræft

Cervikal kræftrisiko faktorer kan sænkes ved at begrænse antallet af seksuelle partnere, bruge kondomer, undgå seksuelt overførte sygdomme, og at få regelmæssige celleprøve. Få sygdommen tidligt er enkel og billig, og i sin vorden, kan livmoderhalskræft blive fuldstændig helbredt. Hvis du er mindst 15 år gammel, hvis du er seksuelt aktive, og hvis du ikke har celleprøve hvert år, selv gør denne tjeneste ved at lave en aftale i dag for denne vigtige screeningtest.

Prostatakræft Risikofaktorer

Nogle risikofaktorer prostatakræft faktorer omfatter det kører i familier og er forbundet med et højt fedtindhold kost. Prostatakræft er mest udbredt i Europa og i Amerika, hvor African American mænd er på 30 procent højere risiko. Stigende alder er en faktor, med mænd over 55 på større risiko. Andre risikofaktorer prostatakræft faktorer er flere sex partnere og kønssygdom.

Prostataspecifikt antigen (PSA)

En forhøjet test PSA blod betyder ikke altid en risiko prostatakræft. En midlertidig PSA elevation findes i prostata infektion, godartet forstørrelse, prostata kirurgi og urinretention.

Alkoholforbrug og kræft

Heavy og kronisk drikke øger risikoen for kræft, med en anslået 2-4% af alle kræfttilfælde menes at være forårsaget direkte eller indirekte af alkohol. Den stærkeste sammenhæng mellem alkohol og kræft indebærer kræft i den øvre fordøjelseskanal, herunder spiserøret, munden, svælget og strubehovedet. Mindre konsistente data link alkoholforbrug og kræft i leveren, bryst og tyktarm.

Breast Cancer og The Pill

Selvom p-piller er blevet kun svagt knyttet til brystkræft i nogle undersøgelser, ny forskning viser, at hormon-heavy piller anvendes 25 år siden kan have signifikant øget risikoen for brystkræft blandt kvinder med en familie historie af sygdommen.

Tarmkræft Risikofaktorer

Årsagen til kræft i tyktarm og endetarm er ikke kendt, men det menes, at sygdommen er forbundet med en kost med højt fedtindhold og lavt fiberindhold (grovfoder). Ikke overraskende, nogle kolorektal kræftrisiko faktorer omfatter, at det er mere almindeligt i de vestlige lande, hvor kosten har tendens til at være meget raffineret, med mindre grovfoder. Folk over 50 år er mere modtagelige, og afroamerikanske mænd har en lidt højere risiko. Enhver med en personlig eller familiær disposition for kolorektal cancer, polypper i tyktarmen eller colitis ulcerosa er en særlig høj risiko og eksponering for asbest er blevet identificeret som en risikofaktor.

Livmoderhalskræft Risikofaktorer

Årsagen til livmoderhalskræft er ukendt, men en række interagerende cervikale kræftrisiko faktorer er sandsynligvis skyld, herunder tidlig seksuel aktivitet, flere sex-partnere, og seksuelt overførte sygdomme. Vira er forbundet med seksuelt overførte sygdomme menes også at spille en vigtig rolle, ligesom hygiejne og udskylning praksis. Rygning og en lavere socioøkonomisk status kan også være involveret.

Breast Cancer Risikofaktorer

Brystkræft risikofaktorer:

Stigende alder: Som kvinder bliver ældre, deres risiko stiger. Brystkræft er sjælden før en alder af 30 og er mest almindelig hos kvinder ældre end 65. Faktisk den største kendte risikofaktor er alder.

History of cancer tidligere bryst: En kvinde med en historie af kræft i det ene bryst har en større chance for at udvikle kræft i det andet bryst.

Familie historie brystkræft: Luk kvindelige slægtninge-mor eller søster, for eksempel, at øge en persons risiko. Stadig, kun omkring fem til 10 procent af kvinder, der får brystkræft har en familie historie af sygdommen.

Fravær af graviditet: Både graviditet og amning er forbundet med lavere risiko og den tidligere graviditeten, jo lavere ens risiko. Kvinder, der har en fuld graviditet før en alder af 18 år har kun en tredjedel risiko brystkræft af kvinder, der føder efter alder 30, eller som aldrig har haft et barn.

Colorectal Cancer Symptomer

Den mest almindelige kolorektal cancer symptom er blødning med afføring. Andre symptomer omfatter smerter under afføring, ændring i hyppigheden af ​​afføringsvaner, ændring i afføring, mavesmerter eller hævelse, træthed, anæmi og vægttab.

Tidlig påvisning af prostatakræft

Følg disse retningslinjer for de bedste resultater for prostatakræft test tidlig påvisning:
Har en digital rektal undersøgelse hvert år efter det fyldte 50. (Hvis du er en afrikansk-amerikansk mand eller du har en familie historie af prostatakræft, har denne undersøgelse hvert år efter 40 år)
Har en prostata-specifikt antigen (PSA) blodprøve.
Spis en fedtfattig kost.
Se din læge, hvis du bemærker nogen af ​​advarselstegn på prostata problemer.

Prostata Cancer Symptomer

Der er normalt ingen symptomer i de tidligste stadier af prostatakræft. Nogle symptomer på den betingelse benign prostatahypertrofi (BPH), en harmløs, men irriterende forstørrelse af prostata, der ofte forekommer i ældre mænd, kan forveksles med symptomer på prostatakræft.

Du bør se din læge, hvis du oplever:
Svag eller afbrydes strømmen af ​​urin
Manglende evne til at urinere eller vandladningsbesvær
Behov for at urinere hyppigt, især om natten
Blod i urinen
Smertefuld eller brændende fornemmelse ved vandladning
Fortsat smerter i lænden, bækken, eller
øverste lår

Kolorektal cancer Fakta

Colorectal (tyktarm og endetarm) kræft er den anden mest almindelige kræftform i USA. Omkring 150.000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år. De fleste udvikle sig fra polypper, vækster, der har oprindelse i slimhinden i tyktarmen eller endetarmen. Disse vokser langsomt og kan påvises ved hjælp af effektive, let udføres tests, hvilket gør kolorektal cancer en af ​​de mest hærdelige former for kræft.

Advarsel tegn på kræft

Syv Cancer Advarselstegn

1. En ændring i tarm eller blære vaner
2. En sår, som ikke heler
3. usædvanlig blødning eller udledning
4. Fortykkelse eller en knude i brystet eller andet område
5. Kronisk fordøjelsesbesvær eller synkebesvær
6. En tydelig ændring i en vorte eller en muldvarp
7. En nagende hoste eller hæshed

Flere kræftbehandling

Engang en kræft var en kræft var en cancer.
Nu har forskerne formået at anvendelse af DNA til at afgøre, om en bestemt type kræft vil være resistente over for visse behandlinger, der baner vejen for at vælge mere effektive, skræddersyede behandlinger for patienterne.

Prostata Cancer Risici

Cancer i prostata er en af ​​de mest almindelige cancertyper hos mænd. Det er anslået, at en ud af hver 11 mænd vil udvikle det. Heldigvis prostatakræft er normalt en langsomt voksende form for kræft, og den højeste risiko er ikke før efter alder 55. På grund af tidligere afsløring og forbedringer i prostatakræft behandling, mere end 90 procent af patienter diagnosticeret tidligt er i live fem år efter behandling .

Chokerende oplysninger om rygning og kræft

Atten lidet kendte fakta om rygning, der kan motivere selv en veteran ryger at opgive den vane:

Cigaretrøg indeholder tjære, består af over 4.000 kemikalier, herunder 43 kendt for at forårsage kræftformer.

Kemikalier i røg omfatter cyanid (en dødelig gift), methanol (træsprit), formaldehyd (konserveringsmiddel), acetylen (brændstof, der anvendes i fakler) og ammoniak (findes i fingernegl polish remover). Den indeholder også nitrogenoxid og kulilte, både giftige gasser.

Røgfri tobak (snus) udsætter en person på mindst 10 gange flere kræftfremkaldende stoffer end rygning gør.

Rygning filtreret cigaretter sænker risikoen for lungekræft med kun omkring 20 procent.

Rygere er mere tilbøjelige til at få lungebetændelse end er ikke-rygere.

Rygere er mere tilbøjelige til at have og dø af mavesår end er ikke-rygere.

Rygning årsager og forværrer hjertesygdomme, emfysem, bronkitis, bihulebetændelse, og kræft i lunge, mund, strubehoved (strubehovedet) og spiserøret (synke rør), og øger risikoen for blære, nyre, pancreas, mave og livmoderhalskræft.

Kvinder rygere oplever tidligere overgangsalderen og har mindre tætte knogler, hvilket gør dem mere modtagelige for osteoporose og hoftebrud.

Børn, hvis forældre ryger, er på et højere risiko for lungebetændelse og bronkitis.

Sygdomme forårsaget af cigaretrygning dræber omkring en ud af fire rygere.

På det tidspunkt lungekræft diagnosticeres, har det normalt spredes til andre dele af kroppen. Overlevelsesraten er lav: Kun 13 procent er stadig i live fem år efter diagnosen, færre end 10 procent efter 10 år.
Lungekræft nu dræber flere kvinder end nogen anden form for kræft.

Rygning tager i gennemsnit på syv år fra en persons liv.

Rygning forårsager en ud af hver seks dødsfald i USA.

Ni ud af ti rygere siger, at de ønsker at holde op.

Flere mænd har op med at ryge end kvinder.

Mere end 43 millioner amerikanere har op med at ryge, og-i det seneste årti, er andelen af ​​rygning voksne Texans faldet 31-22 procent.

Mellem 1964 og 1985 blev der cirka 750.000 dødsfald undgås eller udskydes som følge af beslutninger om at stoppe med at ryge eller ikke at starte.

Lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald i USA, men det kunne være forhindret 80 til 90 procent af den tid, hvis blot folk ikke ville ryge.

Breast Cancer Prevention

Fordi 75 til 80 procent af kvinderne, der får brystkræft har ingen kendte risikofaktorer, tidlig påvisning tilbyder det bedste håb for at overleve sygdommen. Det første skridt er at forstå dine risikofaktorer - alder, familie og personlige historie af brystkræft. Det næste er at følge de retningslinjer, tidlig påvisning anbefalet af American Cancer Society:

Breast Cancer Self Undersøgelse - Kvinder bør undersøge deres bryster månedlige begyndelse efter alder 20. Over 90 procent af brystkræft er fundet ved kvinderne selv. Men fordi færre end en tredjedel af kvinderne udfører regelmæssige bryst selv-eksamen (transmissible spongiforme encephalopatier), er disse kræftformer ofte fundet, når de er over en tomme på tværs. I almindelighed, jo mindre klump fundet, jo bedre en kvindes chance for overlevelse på lang sigt.

Læge undersøgelse - En eksamen af ​​en læge anbefales hvert tredje år indtil 40 år, og derefter hvert år. Dette er en vigtig del af en samlet fysisk eksamen, men kun et supplement til månedlige bryst selv-eksamen.

Mammografi - anbefales Denne undersøgelse en gang i alderen 35 og 40 som udgangspunkt (til sammenligning), og derefter en gang om året, der begynder i en alder af 40. Undersøgelser viser meget høje overlevelsesrater i kvinder, hvis brystkræft blev først opdaget af mammografi. Når en mammografi finder en lille brystkræft, normalt kun tumor er fjernet, ikke hele brystet.

Kræft Risikofaktorer

Følgende er forskellige former for kræft og deres risikofaktorer:

Breast Cancer - Familie historie brystkræft, fedme, sen fødedygtige og barnløshed

Blærekræft - Rygning (næsten halvdelen af ​​tilfældene); blærekræft er mere almindelig hos mænd end kvinder

Livmoderhalskræft - Første samleje i en tidlig alder, flere seksuelle partnere, rygning, historie af genital herpes

Kolorektal cancer - At være over 50 med kolon polypper eller colitis ulcerosa, familie historie af disse lidelser eller tyktarmskræft, højt fedtindhold, lav-fiber kost

Leukæmi - Udsættelse for stråling, benzen og andre kemikalier

Lungekræft - Rygning (83 procent af tilfældene), udsættelse for asbest, stråling og brugte tobaksrøg

Lymfom - være over 50, ingen andre kendte risikofaktorer

Oral Cancer - Rygning, skråtobak og kraftig brug af alkohol

Kræft i bugspytkirtlen - Rygning, kost med højt fedtindhold

Prostatakræft - risikoen stiger med alderen; mere end 80 procent af tilfældene forekommer efter 65

Skin Cancer - Fair hud, alvorlig solskoldning i barndommen, hyppig solen og arvelig hudkræft

Livmoderkræft - At være postmenopausal med en historie af infertilitet, svigt ægløsning eller unormal blødning, også fedme, forhøjet blodtryk og diabetes

Ny Breast Cancer Drug

En ny brystkræft stof viser tidlige tegn på at være bedre end i øjeblikket den bedste brystkræftbehandling at hjælpe postmenopausale kvinder med tidlig-stadie sygdommen lever længere efter at have operation for at fjerne deres tumorer. Kvinder, der har taget en nyere type stof kaldet anastrozol, mærkenavn Arimidex, var mere tilbøjelige til at være i live og sygdomsfri tre år efter operationen end kvinder, der tog, hvad der nu betragtes som den "gyldne standard" i forebyggelse af brystkræft, tamoxifen.

Gene Defekter Forbundet med brystkræft

Gene defekter, der udløser en yderst sjælden og dødelig børnesygdom kan også signalere en øget risiko for brystkræft. Opdagelsen kan hjælpe læger screene kvinder for kræftrisiko. Sygdommen, Fanconis anæmi, påvirker kun omkring 500 familier nationalt, men undersøgelsen fandt, at seks gener kendt for at forårsage det er direkte knyttet til en af ​​de to gener, der er ansvarlige for den nedarvede risiko for brystkræft og kræft i æggestokkene.

Ny Breast Cancer Testing - Ductal Lavage

En ny, enklere teknik til påvisning af abnorme brystceller før de udvikler sig til brystkræft livstruende er i støbeskeen. Kaldet ductal lavage proceduren involverer en læge indsætte et kateter bredden af ​​to menneskelige hår i brystvorten og udvaskning nok celler fra mælkeproducerende kanaler til at screene for præcancerøse ændringer. Forskere har i årevis vidst, at mælk kanalerne er et godt sted at teste for disse skræmmende celler, desværre forsikringsselskaberne ikke altid betale for test, som kan koste fra $ 350 til $ 700.