Surrogatmor og Custody Retssager

Surrogatmor og Custody Retssager
Surrogatmor udfordrer traditionelle opfattelser af, hvad det betyder at være en forælder.

Hvis du overvejer at leje en rugemor til at opnå din drøm at blive en forælder, er det vigtigt at være opmærksom på de spørgsmål omkring surrogacy og forældremyndighed retssager.

Juridiske konsekvenser af surrogatmoderskab

I sagens natur, surrogacy udfordrer traditionelle opfattelser af, hvad det betyder at være en forælder. Derfor bør det ikke komme som nogen overraskelse, at denne ordning rejser spørgsmål med potentielt alvorlige juridiske konsekvenser. For eksempel:

 • Er surrogacy inddrage "sælge" et barn for profit?
 • Er surrogat bliver uretfærdigt tvunget til aftalen?
 • Er at føde et barn gøre dig barnets mor?
 • Hvad sker der, hvis forholdet mellem de par der planlagt at hæve barnet opløses før surrogat føder?
 • Har rugemor har ret til at skifte mening, før overgive barnet?
 • Hvis rettigheder forrang, når et barn har en biologisk far, en biologisk mor, en rugemor, og en adoptiv mor?

For yderligere information, tjek følgende links:

 • Top 10 fejl Couples Lav Når du bruger en Egg Donor
 • Rugemødre og loven
 • Er Surrogatmor Inddrag Making familier eller Selling Babies?

Baby M Case

Melissa Stern, født 27 Mar 1986, givet hende plads i nationens historiebøgerne som "Baby M." Stern blev født efter Mary Beth Whitehead, en rugemor, blev insemineret med sæd fra William Stern. Sterns kone blev anset for at være ramt af multipel sklerose og var bekymret over de medicinske konsekvenser af at gennemføre en graviditet til sigt. Efter Whitehead fødte dog nægtede hun at overgive barnet hun ønskede at nævne Sara Elizabeth Whitehead. Hun hævdede, at Sterns ikke ville være passende forældre på grund af Elizabeth Stern tilstand.

I 1987, en New Jersey domstol tildelt forældremyndigheden til Sterns. Denne dom blev omstødt i 1988 og William Stern fik forældremyndigheden med Whitehead modtager regelmæssige samkvemsret.

I 2004, efter hun fyldte 18, Melissa Stern valgt at formelt at opsige Whiteheads forældrenes rettigheder. Hun formaliseret derefter Elizabeth Sterns barsel gennem en adoption procedure.

Whiteheads version af dramaet omkring surrogacy og forældremyndighed retssager er nærmere beskrevet i en mors historie: Sandheden om Baby M sag.

Andre relevante sager om surrogacy og Custody Retssager

Selvom Baby M sagen er langt den mest fremtrædende eksempel på de juridiske konsekvenser af en surrogacy aftale, det er på ingen måde en isoleret hændelse. I virkeligheden er der nye tilfælde afprøver lovligheden af ​​surrogacy næsten hvert år. For eksempel:

 • I Florida, Tom og Gwyn Lamintina mistede forældremyndigheden efter deres surrogat, Stephanie Eckard, besluttede hun ønskede at beholde barnet. Parret havde fundet Eckard på en rugemor web-stedet og havde barnet gennem en traditionel surrogacy, hjælp Eckard æg.
 • Danielle Bimber, en rugemor, vandt forældremyndigheden over trillinger efter domstole kritiserede forældrekompetencer af den biologiske far. James O. Flynn og hans forlovede besøgte drengene efter de blev født i 2003, men undlod at vende tilbage til hospitalet i seks dage. I stedet for at se børnene anbragt i familiepleje, Bimber tog dem hjem. Senere Jennifer Michelle Rice, ægget donor i surrogacy arrangement, også indgivet en bevægelse for at hævde sine forældrerettigheder i sagen.
 • I Las Vegas, Baby X likvideret genstand for en langvarig domstol kamp mellem fem voksne, der hævder at have forældrenes rettigheder: en homoseksuel far, der hyret en surrogat, mandens søster, den biologiske mor, og drengens nuværende plejeforældre.

Beskyt dig selv

Hvis du tænker på at indgå en surrogacy aftale, er det vigtigt at søge advokatbistand. Selvom der er mange hjemmesider, der afsættes til forbinder forældre og rugemødre, professionel juridisk bistand er nødvendig for at sikre, at aftalen kan håndhæves, hvis der skulle opstå problemer. Da surrogacy love varierer fra stat, kan en erfaren advokat også sikre, at du adlyder alle gældende regler for surrogacy og forældremyndighed retssager.