Surrogatmoderskab

Surrogatmoderskab
Surrogat moderskab kan involvere fordele og ulemper for alle involverede.

Surrogat moderskab vedrører kvinder, der går gennem processen med en rugemor graviditet for et andet par eller enkeltperson. Følgende er nogle grundlæggende oplysninger om dette noget kontroversielt emne.

Grundlæggende om surrogatmoderskab

Surrogat moderskab er en dybtgående emne. I almindelighed er en rugemor bærer et barn for et andet par. Efter rugemor føder, de andre par rejser barnet.

Der er nogle forskellige situationer, der involverer surrogacy.

 1. Rugemor vil bære et barn, der ikke er genetisk relateret til hende - hvilket betyder, at et andet par tilvejebringer den befrugtede æg, der er implanteret i surrogat. Dette kan ske, fordi en vordende mor har problemer med bærer en graviditet til sigt.
 2. Rugemor vil bære et barn, der er en kombination af hendes egne æg og genetiske make-up, men som også har DNA (dvs. sæd) fra faderen i de par, der vil hæve barnet.
 3. Endelig kan en rugemor være lastet et barn uden genetisk forbindelse til de par, der vil hæve barnet. Det er sjældnere selv. Det vigtigste punkt i surrogacy er, at et par ønsker et barn, der er genetisk relateret til dem. Det er sådan, de fleste surrogat situationer er forskellige fra typiske vedtagelse. Ønsket om en genetisk beslægtet barn er meget stærk for nogle par.

Hvordan Stuff Works har en artikel, der beskriver forskellige surrogacy aftaler, herunder familie surrogacy, gestationel surrogacy, og traditionel surrogacy.

Fordele & Ulemper af surrogacy

Der er ingen tvivl om, at surrogacy har nogle positive.

 1. Der er mange grunde til infertility- uanset hvilken grunde et par ansigt, surrogacy tillader et par at have det biologiske barn, de ønsker.
 2. Hvis en kvinde kan blive gravid, men har sundhedsmæssige problemer, der forhindrer hende i at bære en baby, så surrogacy er en farbar vej.
 3. Samme par sex kan vedtage via rugemor.
 4. En kvinde, der er gravid, men vælger ikke at gøre en baby, kan drage fordel af surrogacy.
 5. Nogle rugemødre opmærksom på, at de føler sig glade for at kunne give en baby til en familie, som måske ellers ikke har en.
 6. I et åbent surrogat situation kan biologiske mor og adoptivforældre blive tæt, en situation, der kan gavne alle, også barnet.

De ulemper ved surrogacy kan omfatte:

 1. En langvarig og medicinsk invasiv fremgangsmåde til rugemor.
 2. Angst hos alle involverede.
 3. Monetære omkostninger for adoptivforældrene. De gennemsnitlige omkostninger for surrogacy kan være meget høje.
 4. Skyld hos rugemor for at opgive sit barn.
 5. I alvorlige tilfælde kan en adoptiv par gå gennem hele graviditeten kun at finde, at surrogat ændrer hendes sind og ønsker at beholde barnet. Dette resulterer i sorg og eventuelt ret tid.

Se flere ulemper forbundet med legalities direkte nedenfor.

Er surrogatmoderskab Legal?

Surrogacy love er yderst komplicerede. Lovene omkring surrogatmoderskab proces, genetiske forældrenes rettigheder, adoption af et surrogat barn og rugemor rettigheder er dybdegående og varierer fra stat til stat. Bemærk, at surrogacy er ikke lovligt i alle stater.

Hele lovlighed spørgsmål om surrogatmoderskab kompliceres yderligere af den igangværende debat om, hvorvidt nogen form for surrogacy skal være lovligt. Nogle mennesker siger, surrogacy bør være ulovligt overalt - en hård ting at høre for par, der drømmer om en baby endnu ikke at føre en på egen hånd.

Problemet er, at der er en fin linje. Mange mennesker har hørt om tilfælde af Baby M, den første store banebrydende surrogacy tilfælde offentliggøres. Sagen om Baby M involverede rugemor Mary Beth Whitehead, der indvilligede i at bære et barn for et par, de Sterns. Efter at barnet er født, Whitehead ændret hendes sind og en intens retssag fulgte. Whitehead og andre familien havde underskrevet en kontrakt og dommeren til sidst uddelt Baby M til Sterns, men det absolut gjort alle i landet tænke anderledes om surrogatmoderskab.

Linjerne omkring surrogacy er slørede. Er de juridiske forældre de personer, der leverer æg og sæd eller den kvinde, der bærer barnet for hele graviditeten? Er det den person, kontrakten rettigheder? Fordi dette er sådan en kompliceret spørgsmål, det er i din bedste interesse at have overlegen juridisk rådgivning, før han indgår en surrogat kontrakt. Juridisk rådgivning er afgørende, om du er rugemor eller endelig adoptivforældre.

Surrogat moderskab og hele surrogacy processen er så dybdegående, at du har meget mere at lære.

Besøg følgende websteder for at få flere oplysninger:

 1. Rugemødre Inc.
 2. Definition af surrogacy
 3. Circle surrogacy