Sundhedsrisici af varierende tidszoner

Under en ferie i fjerne lande er ikke kun en masse nye indtryk, men en kraftig stress for kroppen også. Alle lever efter hans eller hendes biologiske rytmer (daglig, månedlig og årlig rytmer). Det er meget vigtigt ikke at forstyrre disse rytmer og justere din ferie til dem omhyggeligt.

Sundhedsrisici af varierende tidszoner

Hvad Sundhedsproblemer skyldes tidszoner Ændring?

Den største vanskelighed er med en daglig rytme. Antag, at du flyver på ferie fra London mod Singapore solen. Der er et hul i tid, og du krydser flere tidszoner. Og det starter i det øjeblik flyet letter landingsbanen i din hjemby. Straks på landing du begynder at slappe af og have det sjovt. Men din krop husker, at alle er i søvn ved dit hjem. Den modstår, og den manglende begynder. Dag og nat er blandet op. Indstillingen af ​​det indre biologiske ur i overensstemmelse med den eksterne man giver dig en flok "nice" følelser såsom hovedpine, forhøjet tryk, spredes opmærksomhed, forstyrret søvn, og dårlig appetit. Denne alt-året rundt tilstand forværres af overgangen fra vinter til sommer, hvilket provokerer intern fejl ur. I den kolde omgivelser, er vores krop tvunget til at opretholde en meget aktiv metabolisme, som bremser, hvis omgivelserne er varme. Så hvis du ankommer på resort, være "uforberedt" kroppen kan hævne dig ved hjælp af en vegetovascular krise, en dårlig mave, sprukne læber, conjunctivitis, og øvre luftvejsinfektioner.

Sådan minimeres de sundhedsmæssige konsekvenser af Crossing tidszoner?

For ikke at forlænge denne fornøjelse i to uger og klare det i et spørgsmål om en af to dage forberede din krop til stress akklimatisering i forvejen. Lad dig gå på ferie!

Ifølge læger, fuld integration af en absolut sund person i nye klimatiske forhold i de sydlige lande tager tre eller fire dage. Følgelig vil den person, som ikke er absolut sundt, har brug for mere tid. Hvis du går eller flyve på ferie med enhver sygdom ikke behandlet fuldstændigt, kan utilpashed ledsage dig under hele ferien. Som for børn, behøver lægerne ikke anbefale at rejse med dem i fem eller seks dage som det meste af tiden vil blive brugt på acclimatizing.

Omskoling efter kommer hjem tager den samme periode. Men eksperter siger, at god forberedende arbejde vil gøre begge processer meget lettere. Du kan også stole på hjælp fra vitaminer, øvelser og sauna.

Forberedelse til ferie: Fartøjer Træning

Begynde at forberede ferien to uger før afrejse. Træn dine skibe. Således vil dit hjerte-kar-systemet har lettere ved at holde varmen. Effektive og økonomisk overkommelige måder at gøre det er daglig skiftende douche eller sauna (to gange om ugen). Start sådanne træninger mindst to uger før ferien. Gå til en garvning salon. Lysebrunt forbedrer beskyttende funktioner i huden og reducerer følsomheden over for overskydende UV-stråling.

Afslappende Øvelser

Tag nogle afspændingsøvelser. Det er meget lettere at have en mental afslapning, hvis stress er fjernet fra kroppen. For at gøre dette, skal du sørge for, at du ikke vil blive generet i 15 minutter. Der bør være blødt lys i dit værelse. Du ligge bekvemt, så du kan føle overfladen du ligger på med hele kroppen. Se vejret i 5 minutter. Prøv at inddrage din mave muskler med at trække vejret, og ikke trække vejret med brystet eller halsen. Dine muskler skal være afslappet. Forsøg ikke at slippe af med dine tanker - de kan flyde naturligt. Men hvis du begynder at koncentrere sig om problemer, fokusere din opmærksomhed på dit åndedræt igen.

Autogen træning

Vælg derefter et emne, som du kunne se uden at anstrenge øjnene. Fokus på det, trække vejret dybt, og gentag flere gange til dig selv: "Jeg behøver ikke at skynde sig, er der ingen grund til at tænke på noget. Jeg har råd til at slappe af. "Som du ånder ud, forestille sig, at spændingen efterlader dig sammen med luften, og du slippe af med uønskede tanker, bekymringer og problemer, og hvert åndedrag fylder dig med styrke og energi. Tegn et mentalt billede af den ønskede sted på din ferie, og forestille sig du er taget der helt sund og fuld af energi. Efter øvelsen, skal du ikke foretage nogen pludselige bevægelser og ikke forsøge at komme op med det samme. Hvis det lykkes dig at slappe af med succes hver dag i den periode på to uger, kan der komme illusionen er ikke længere nødvendigt, at ferie, og at du har haft en vidunderlig ferie.

Sund kost før turen til en anden tidszone

Hold dig til en kost. Den bratte overgang fra vores "vinter" kulhydrat kost til den rigelige eksotiske tabel er dårligt for dit gastrointestinale system og truer med alle slags lidelser. For at undgå dette, skal du ændre din kost tre eller fire dage før turen: grænse kødretter, spise mere frugt og grønt. Således vil kroppen bremse dets metabolisme ved at justere sine rytmer til en udvej liv. Desuden bør du ikke overbelaste maven i de varme dage. Du bliver nødt til at nyde dine måltider i morgen og aftentimerne. Sørg på forhånd, at din krop er vant til sådan kost.