Sundhedsmæssige fordele af vitamin D3

Det ser ud som almindeligt kendt, at D-vitamin er vigtigt, og at D-vitamin kan fås ved direkte sollys, men hvad der præcist er de sundhedsmæssige fordele af D-vitamin?

Hvilken slags D-vitamin er vigtigt?

Selvom der er flere former for D-vitamin, de to vigtigste er ergocalciferol eller D2 og cholecalciferol eller D3. D2 form syntetiseres af planter, mens D3 formen er den, som er syntetiseret gennem vores direkte sollys.

Hvad Er D-vitamin gøre?

Vitamin D bidrager til at opretholde funktionen af ​​nervesystemet og hjælper i absorptionen af ​​calcium, ved at opretholde blodniveauer. Det hjælper også til at holde knoglerne vokser stærk, tæt og sund. Vitamin D mangler findes oftest hos ældre, besætte og dem med begrænset solen.

Vitamin D Mangler

Børn kan udvikle rakitis, som senere vil føre til knogle deformiteter og voksne kan udvikle osteomalaci, en svækkelse af muskler og knogler.

Lavere risiko for type 1 diabetes

Børn, der har et højere indtag af vitamin D i en tidlig alder har en lavere risiko for at udvikle type 1 diabetes senere i livet.

Forebygger knogleskørhed

D-vitamin kan hjælpe med at forebygge knogleskørhed senere i livet. Faktisk er en lang virkning af en D-vitaminmangel i kroppen sigt er reduktion af absorption af calcium.

Forhindrer præeklampsi

En mangel på D-vitamin er relateret til præeklampsi, som forekommer under graviditet og producerer protein i urinen, forhøjet blodtryk og ødem. Pre-eclampsia fører til præmature arbejdskraft og er den vigtigste dødsårsag under graviditet.

Bidrager til at bekæmpe kræft

Mens der er behov for flere kliniske forsøg har D-vitamin vist sig at undertrykke vækst af kræft i cancere, såsom bryst, tyktarm og prostata.

Bevarer Mental Health

Der er et væld af vitamin D-receptorer i hjernen og således på grund af dette, antages det, at D-vitamin bidrager til at opretholde og opnå et sundt sind.

Reducerer chancer for Alzheimers € ™ s

Mindre D-vitamin omdannes til dets aktive form, som vi alder, så undersøgelser har vist, at D-vitaminmangel kan føre til en større chance for depression og Alzheimers € ™ s hos ældre.

Hvor får D-vitamin?

D-vitamin findes ikke kun i mælk og mejeriprodukter, men også i fisk og levertran. Faktisk sker torskelevertran at indeholde den største kilde til vitamin D. Sollys er også en meget vigtig faktor i at opnå en tilstrækkelig mængde af vitamin D. Det anbefales, at lysere hud individer får 10 til 15 minutter af sollys dagligt. Mørkere individer på den anden side bør modtage næsten den dobbelte mængde af sollys, op til 25 til 30 minutter dagligt. Selv om der er nogle risici for øget solen, sådan en begrænset mængde er faktisk mere fordelagtig end ikke.

D-vitamintilskud er også tilgængelige, men bør tages i kombination med calcium og magnesium kosttilskud for at opretholde den rette balance af næringsstoffer.