Sundhedsmæssige fordele af rygestop til seniorer

Sundhedsmæssige fordele af rygestop til seniorer


Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge. Seniorer i alle aldre kan høste mange fordele ved at holde op med at ryge og forbedre deres generelle sundhed samt føje år til deres liv.

Sundhedsmæssige fordele af rygestop

Mange rygere oplever en række sundhedsproblemer fra lungesygdom til kræft. Hverdagen kan forbedres drastisk ved blot at stoppe med at ryge. Hvis du er en senior, der ryger, overveje de mange fordele, som du kan opleve, hvis du afslutter vane. Afslutning nu, uanset hvad din alder, vil give dig en længere levetid, og vil mindske dine chancer for at have en sygdom forbundet med rygning.

Forbedrede Senses

Hvis du holder op med at ryge, vil din smag og lugt intensiveres da rygning sløver disse sanser. Mad skal smage forskelligt til dig og være mere behageligt. Andre fordele ved at holde op omfatter en stigning af energi, mindre besvær vejrtrækning og bedre cirkulation. Det betyder, at aktiviteter som gang og løb vil være lettere at gøre end de var, da du var rygning.

Mindre Hoste

Har du vågner op hver morgen med en nagende hoste? At hoste er et resultat af slim, der hober sig op i lungerne fra rygning. Hvis du holder op med at ryge, vil du gradvist bemærke, at hoste lektioner eller slutter helt. The American Cancer Society (ACS) rapporterer, at når en ryger afsluttes, at cilier i lungerne genvinde deres normale funktion og er i stand til at håndtere slim, der produceres.

Umiddelbare fordele

National Cancer Institute (NCI), at der er mange umiddelbare fordele ved at holde op med at ryge, såsom:

  • Sænket puls og blodtryk
  • Kulilte begynder at falde, hvilket resulterer i en stigning i blodets evne til at transportere ilt
  • Forbedret lungefunktion

Reducer din risiko

Ifølge NCI kan rygestop reducere risikoen for kræft og sygdomme, såsom KOL. De, der beslutter at afslutte i en alder 50 kan reducere risikoen for at dø i utide med 50% i forhold til dem, der aldrig op. De, der holder op til 60 år kan drage fordel af at leve længere, og reducerer risikoen for sygdom.

Mærkbare fordele

Andre mærkbare fordele ifølge ACS, er dem, der er synlig for andre. For eksempel tænder og negle ikke længere er gul. Dem omkring dig vil også bemærke, at dit hår, tøj og ånde vil lugte bedre, end det gjorde, da du røg.

Ligegyldigt hvilken alder du være, når du beslutter dig for at holde op, kan du stadig opleve fordele i din generelle sundhed og velvære. Tro ikke, at fordi du er over en vis alder, som du ikke kan drage fordel af at holde op. Du kan blive overrasket over, hvor dit helbred vil forbedre. Små ting som at gå op ad en trappe uden at få forpustet vil være muligt.

Ressourcer, så du Quit

Hvis du har taget beslutningen om at holde op, men er på udkig efter støtte, er der flere organisationer, der kan hjælpe. Tjek følgende:

  • NCI Rygning Quitline: Ring til Quitline på 1-877-44U-QUIT for at få personlig rådgivning, samt trykte materialer til at hjælpe dig stoppe med at ryge.
  • Smokefree.gov: Lavet af NCI, dette site har en trin-for-trin guide til at holde op, samt ressourcer såsom online quizzer, værktøjer der kan hjælpe dig holde op og vejledninger til medicin samt links til ressourcer i dit område.
  • American Cancer Society: ACS tilbyder Vejledning til Afslutning Rygning samt brochurer om forebyggelse og behandling af kræft. For at bestille gratis materialer via telefon, skal du ringe 1-800-227-2345.

Hvis du har en ven eller et familiemedlem, der ryger, bede dem om at holde op sammen med dig. Jo mere støtte, du har, jo lettere processen være. Venner og familie kender dig bedst, og kan hjælpe dig igennem de hårde tider og opfordrer dig til at holde op for vane at ryge for at forbedre din sundhed.