Sundhedsmæssige fordele af Blåbær

Sundhedsmæssige fordele af Blåbær

De sundhedsmæssige fordele af blåbær kan ændre din tankegang, hvis du tror disse velsmagende lidt behandler er kun godt for snacking.

Blåbær

Mange mennesker nyder blåbær som en lækker, sund godbid. De kan spises friske, frosne til at nyde uden for sæsonen, lavet i sirup, blandet ind saft og bages i en række varer, herunder boller, pandekager og vafler.

Picking vilde blåbær er næsten sjovere end at spise dem. Men folk er ikke de eneste, der nyder blåbær. Vær sikker på at du kender området, hvis du er ude blåbær plukning og se for alle typer af vilde dyr fra fugle og egern til bjørne. Udvises forsigtighed, eller din dag med at plukke bær kan være mere af et eventyr, end du havde planlagt!

Heath Fordele ved Blåbær

Udover at smage fantastisk, der er mange sundhedsmæssige fordele af blåbær. I en undersøgelse foretaget af USDA Human Ernæring Research Center, blev mængden af ​​blåbær svarende til en kop om dagen hos mennesker givet til rotter. De opdagede nogle overraskende og spændende resultater.

  • Langsommere ældning
  • Reduceret aldersrelateret tab af mental funktion
  • Øget udforskende adfærd

Selv om dette resultat blev set hos rotter, konsekvenserne var meget lovende for folk. I en anden undersøgelse i mennesker, blev det konstateret, at så lidt som en kop en dag med blåbær produceret en fem til seks procent forbedring i motoriske færdigheder takket være anthocyaniner, antioxidanter, der fremmer væksten af ​​neuroner i hjernen. Sikke en lækker måde at bekæmpe ældning.

En undersøgelse foretaget af Rutgers University viste, at sundhedsmæssige fordele forbundet med blåbær omfatter bedre urinveje sundhed. Blåbær indeholder proanthocyanidins som er vist at reducere forekomsten af ​​urinvejsinfektioner. De gør dette på samme måde som tranebær gør, ved at forhindre bakterier i at klæbe til væggene i urinvejene. Proanthocyanidins også holde blodkar sunde og kan bidrage til at reducere blodtrykket. Det er klart, de sundhedsmæssige fordele af blåbær berettige til yderligere udforskning!

Ernæringsmæssige fordele

Mange frugter og grøntsager er fyldt med antioxidanter. Men ifølge forskerne, en kop blåbær har en højere ORAC rating end nogen anden frugt.

ORAC står for Oxygen Radical Absorbans Capacity, og en høj rating betyder, at den pågældende vare har en stærkere evne til at bekæmpe frie radikaler, som kan forårsage kræft. En kop blåbær tilbyder 9019 ORAC. Til sammenligning, en kop tranebær har 8983 ORAC og acai bær kun 5500. have, hvis du har været overvejer dyre acai kosttilskud for de antioxidant fordele, overveje blåbær som en levedygtig, billigt alternativ.

Denne anti-oxidativ virkning på grund af høje niveauer af anthocyaniner, som forårsager, at dyb blå farve, og phenoler, som beskytter mod oxidation, der kan føre til hjertesygdomme, slagtilfælde og kræft. Sammenligning acai bær til blåbær igen, acai har 320 mg anthocyaniner per 100 gram frugt. Blåbær har 558 mg i samme mængde frugt og giver 85 mg af phenoler per 100 gram frugt.

Andre næringsstoffer, der skaber de sunde fordele af blåbær omfatter vitamin C og E. En kop blåbær giver 14 mg C-vitamin og .8 mg vitamin E.

Good Medicine

Blåbær er god medicin uden tvivl. Fyldt med vitaminer, antioxidanter og fibre. Nyd så lidt som en kop om dagen for at drage fordel af de anti-aging fordele samt undgå urinvejsinfektioner og andre sygdomme.

Blåbær er billig, i modsætning til nogle "superfoods", der er vanskelige at erhverve og dyre samt. Du kan nemt finde dem i din købmand eller du kan endda dyrke dine egne.