Sund morgenmad: Havregryn vs. Granola

Ifølge Mayo Clinic, spise en sund morgenmad er vigtig, fordi det hjælper kroppen forbruge flere vitaminer og mineraler i løbet af dagen, hjælper lavere kolesterol og kontrol vægt. Derudover ved at spise morgenmad, enkeltpersoner har en bedre koncentration og produktivitet i løbet af dagen. At spise en sund morgenmad, er man nødt til at spise et måltid, der er sammensat af fuldkorn, fedtfattig protein, lavt fedtindhold mejeriprodukter eller frugt og grøntsager. Jo flere elementer du kan kombinere på denne liste, så den sundere morgenmad, du ville spise. To fælles morgenmad elementer er havregryn og granola. Denne artikel vil veje de sundhedsmæssige fordele af havregryn og granola.

Hvad er fordelene ved havregryn?

Havregryn er skabt ud fra havrekerner. Former for havregryn omfatter stål-cut havre, knuste havre, jorden havre og valset havre. Det billethajer et overraskende højt antal sundhedsmæssige fordele. Ifølge den amerikanske Cancer Society, havregryn indeholder uopløselige fibre, som hjælper med at fjerne giftstoffer fra kroppen. Havregryn har også opløselige fibre, som kan reducere LDL-kolesterol, eller dårlige kolesterol. Opløselige fibre også sinker fordøjelsen, hvilket gør du føler dig fuld længere. Havre indeholder fotokemikalier, der er antioxidanter, der hjælper med at eliminere frie radikaler. Endelig havre er en glimrende kilde til E-vitamin, selen, zink, magnesium, kobber, jern og magnesium.

Hvad er fordelene ved Granola?

Granola er skabt af valset korn, ofte havre og et sortiment af yderligere bestanddele. Andre indholdsstoffer er frø, nødder og tørret frugt. Granola er ofte sødet med melasse, honning, agave nektar eller sukker. Alle disse ingredienser er normalt ristet, hvilket giver granola en knasende og klumpet konsistens.

I de senere år har gourmet granola blive et voksende marked. Granola kan gøres med chokolade, yoghurt, goji bær eller endog eksotiske frø som Chia, hør eller amaranth frø.

De valsede havre og andre kornsorter i granola tilbyde fiber, antioxidanter og de næringsstoffer, der er anført ovenfor under havregryn. Nødderne tilbyder hjerte sunde fedtstoffer, såsom omega-3 fedtsyrer og vitaminer. Den tørrede frugt giver ekstra fiber, som kan fremme fordøjelsessystemet sundhed.

Hvorfor Valgte Havregryn Over Granola?

Mens både havregryn og granola begge bruger havre som deres base, granola indeholder alt for mange unødvendige tilføjelser til at gøre dette til en virkelig sund indstilling. Med alle de tilsat sukker og tørret frugt, kan granola hurtigt ophobes mange kalorier i et relativt lille portionsstørrelse. Derudover møtrikkerne i granola hurtigt at øge det samlede indhold af denne mad fedt. I modsætning granola, kan hele korn af havregryn hjælpe individer tabe, lavere kolesterol og reducere hjertesygdomme.

Hvis du elsker granola, en glimrende mulighed er at gøre din havregrød ifølge pakken (for en regelmæssig servering, brug ½ kop havre, men for et hjerte sund servering, brug ¾ kop havre). Kog med lavt fedtindhold eller skummetmælk for yderligere calcium og protein. Top den kogte havregryn med ¼ kop dine foretrukne granola. Kig efter usødede eller fedtfattig granola til at udnytte dens fordele uden alle de ekstra kalorier og unødvendige fedt.