Sult hormon kan hjælpe kræftpatienter

En syntetisk analog af sult hormon - ghrelin - kan hjælpe med at løse problemet med manglende appetit hos kræftpatienter.

Sult hormon kan hjælpe kræftpatienter

Ghrelin produceres i tarmen og er ansvarlig for følelsen af ​​sult eller appetit. Japanske forskere fra Osaka University har gennemført undersøgelser af dette hormon, der studerer mekanismen for sit arbejde, og håber, at resultaterne kan hjælpe patienter, der lider af fedme. Deres arbejde har ikke været en succes indtil videre, men der syntes "side" resultater, der førte til forslaget om, at syntetisk ghrelin kunne bidrage til at forbedre appetitten af ​​patienterne, der gennemgår kemoterapi. Den udbredte under kemoterapi cisplatin lægemidlet forårsager kvalme, opkastning og appetitløshed hos kræftpatienter, og reducerer naturlige indhold af ghrelin.

Den teori blev bekræftet af praksis. For den nye undersøgelse, inviterede den japanske 41 patienter med cancer, som var blevet behandlet med cisplatin. Halvdelen af ​​dem fik et lægemiddel dropper med en opløsning af en syntetisk analog af ghrelin to gange dagligt før måltider. Den anden halvdel af patienterne modtog saltvand. Appetitten og assimilering af kalorier i den første gruppe forbedret med 50%, mens den anden gruppe af patienter, der stadig led af betydelige tab af appetit.

Der er allerede et lægemiddel, der, ved at reducere aktiviteten af ​​hormonet serotonin, lindrer symptomerne kvalme og opkastning, men dette sker kun i de første 24 timer efter behandling med cisplatin. De japanske forskere håber, at en syntetisk analog af ghrelin vil bidrage til at løse problemet med tab af appetit i det lange løb.