Sukkerholdige drikkevarer vs. kunstigt sødede: der er bedre?

Dette er dybest set en ", som er den mindste af de to onder" type spørgsmål. Uden at bruge for meget tid på noget, vi alle ved, lad mig bare sige, at sukker ikke er sundt. Hvis du drikker en standard dåse sodavand får omkring ti teskefulde af den hvide ting. Det er en masse. Og det er bare en tolv ounce servering. De fleste sodavand kommer nu i langt større størrelse flasker, så du kan kun forestille mig det enorme antal tomme kalorier, der er involveret med indtager disse drikkevarer.

Sukkerholdige drikkevarer vs. kunstigt sødede: der er bedre?

Hvad med diæt sodavand? De indeholder ingen kalorier, så må være en god ting, ikke? Ikke nødvendigvis. Kunstigt sødede drikkevarer indeholde en eller flere af de følgende kemisk afledte ingredienser: aspartam, sucralose, acesulfam-K eller saccharin.

Vores FDA har godkendt sikkerheden ved disse tilsætningsstoffer, men ifølge Marion Nestle (forfatter til Hvad at spise), "test altid udføres af skaberne af produkterne, og ikke af regeringen eller uafhængige test agenturer, og deres studier forlade meget plads til fortolkning. "

Jeg husker stadig min første kost soda. Jeg var netop ankommet på college og min mor tog mig dagligvarer for nogle kollegieværelse snacks. Da jeg nåede til en seks pack af mine foretrukne sodavand, Mountain Dew, min mor foreslog jeg forsøger kosten version. Min første tår var oprørende. Men da hun havde forsikret mig, det var noget jeg fik bruges til og inden længe kost soda var alt jeg ville drikke. Når jeg ser tilbage nu, jeg krybe, når jeg tænker på alle de kemikalier jeg sat i min krop, og jeg kan kun håbe, at jeg ikke gjorde nogen skade.

Drikke kost soda er en personlig beslutning og lejlighedsvis drikke bør ikke føre nogen negative virkninger for de fleste mennesker, men muligheden er til stede. Mange mennesker har ikke noget imod risikoen mens andre vil gøre en indsats for at forbruge produkter, der indeholder mere sunde, naturlige ingredienser. Jeg har tendens til at tænke i retning af, hvis mand gjort det så det har potentiale til skade. Husk hvordan strålende vi troede transfedtsyrer var, da de først blev opfundet? Raffinering af hvede mentes at være progressiv og nu ser på alle de sundhedsmæssige problemer skabt af, at innovation. Og hvad med de pesticider og konserveringsmidler der blev føjet til fødevarer, der senere viste sig at være kræftfremkaldende?

Hvis din mad filosofi er at undgå kunstige ingredienser og holde din krop mere i harmoni med naturen, så er du sandsynligvis vil vælge alternative drikkevarer til sukker-fyldt og kunstigt sødede drikkevarer. Hvis du beder om det koffein, at nogle sodavand giver, prøv at skifte til te (enten iced eller varmt). Yerba mate er en anden naturligt koffeinholdige drik til at hjælpe boost energi. Hvis kulsyre er, hvad du ønsker, kan du prøve en no-kalorie naturligt flavored mousserende vand. Bare sørg for at tjekke ingredienslisten for tilsat sukker eller kunstige sødemidler.

Breaking den søde drikke rutine, uanset om sukker eller kunstige, er ligesom enhver anden vane - det tager tid, tålmodighed og engagement, men du kan gøre det. Hvis du holder dig med det vil du opdage, at du ikke længere glip af de drikkevarer, som du troede, du havde brug for. Dine smagsløg vil justere fra trang sød smag væsker værdistigningen tørstslukkende egenskaber af vand.