Sukkeralkoholer og lav kulhydrat kost

Sukkeralkoholer og lav kulhydrat kost

Mange undrer sig over sukkeralkoholer og lave kulhydrat kost. En af de ting, at lav-kulhydrat kost ofte savner er søde smag. For nogle synes sukkeralkoholer til at give den perfekte løsning, men gør de hjælper eller hindrer lav kulhydrat kost?

Kulhydrater

Kulhydrater er en klasse af makronæringsstoffer i fødevarer, der indeholder sukker. Simple kulhydrater indeholde en eller to sukkerarter, og omfatter slik, tabel sukker, sirup, mejeriprodukter og frugt. Komplekse kulhydrater indeholder mere end to sukkerarter. Fuldkorn, grøntsager, bælgfrugter og frø er alle komplekse kulhydrater. Alle kulhydrater påvirker blodsukkeret til en vis grad. Når du spiser kulhydrater, dit blodsukker stiger og din krop frigiver insulin til at vende tilbage blodsukkeret til det normale. Simple kulhydrater typisk hæve blodsukkeret hurtigt, samtidig med komplekse kulhydrater forårsage en langsommere, mere langvarig frigivelse af blodsukker.

Low-kulhydrat kost

Der er mange lav-kulhydrat kost, der er bevist som effektive vægttab metoder til Dieters. Traditionelle kost begrænse fedt og kalorier for at bringe om vægttab. Lav kulhydrat kost på den anden side medføre vægttab gennem varierende grader af begrænsninger i kulhydraterne, afhængigt af den plan, du vælger. Den grundlæggende forudsætning bag alle lav kulhydrat kost er den samme, dog. I artiklen, "Hvad nu hvis det hele er været en stor, fed løgn," Gary Taubes forklarer, at lav-kulhydrat kost arbejde, fordi spise lave kulhydrater fører til insulin kontrol, og når der ikke er insulin til stede i din blodbanen, din krop forbrænder lagret fedt som sin primære kilde til brændstof.

Forskellige lav kulhydrat kost har forskellige retningslinjer om sukkeralkoholer. Nogle populære lav kulhydrat kost omfatter:

  • Atkins af Dr. Robert Atkins
  • Protein Power af Dr. Michael R. og Dr. Mary Dan Eades
  • Zone af Dr. Barry Sears

Sukkeralkoholer

Sukkeralkoholer er hverken sukker eller alkohol. I stedet er de kulhydrater kaldet polyoler, hvis kemiske struktur delvist ligner sukker og delvis ligner alkohol. Sukkeralkoholer er naturligt forekommende i planter, og de har varierende grader af sødme. Der er mange forskellige typer af sukkeralkohol, og de har færre kalorier end almindeligt sukker, varierende fra ca. en kalorie per gram til ca. tre kalorier per gram. Sukker har fire kalorier per gram. Følgende er alle sukkeralkoholer:

  • Erythritol
  • Xylitol
  • Mannitol
  • Isomalt
  • Sorbitol
  • Lactitol
  • Maltitol

Sukker Alkohol og glykæmisk indeks

Fødevareforskere måle effekten, at et kulhydrat har på blodsukkeret ved hjælp af glykæmisk indeks. Jo højere det glykæmiske indeks af kulhydrat fødevarer, jo mere det forårsager dit blodsukker til at stige. Generelt simple kulhydrater som sukker og stivelse såsom hvidt mel, har et højt glykæmisk indeks, og føre til en kraftig stigning i blodsukkeret. Lavt sukkerindhold grøntsager har en meget lavt glykæmisk indeks og har en ubetydelig indvirkning på blodsukkeret. Sukkeralkoholer har en glykæmisk indeks, der spænder fra lav til moderat. Maltitol har den højeste glykæmisk indeks, mens erythritol har den laveste. Forskellige sukkeralkoholer påvirker blodsukkeret forskelligt, hvilket er grunden til mange mennesker føler, at de er en acceptabel erstatning for sukker i en lav-kulhydrat diæt.

Sukkeralkoholer og lav kulhydrat kost

Hver lav-kulhydrat kost fungerer anderledes. Mens insulin er den primære tab mekanisme har de fleste low-carb diæt designere bygger succes af deres kost på en kemisk proces, der forekommer i kroppen om blodsukker, insulin, og fedt tab. Alligevel varierer udtalelser bredt i lav-kulhydrat samfund om, hvorvidt sukkeralkoholer vil påvirke lavt kulhydrat kost. I sidste ende, fremgår det, at folk påvirkes forskelligt af sukkeralkoholer. Nogle kan spise dem og ikke opleve en stigning i blodsukkeret, mens andre føler, at de forårsager deres low-carb vægttab at standse.

Nogle kostvaner tillader sukkeralkoholer, mens andre anbefaler, at du undgår dem helt. Atkins, for eksempel bruger sukkeralkoholer til sødning nogle af sine kost fødevarer, såsom Atkins shakes og barer. Protein Power og PANU på den anden side foreslår, at undgå sukkeralkoholer og produkter, der indeholder dem. Kostvaner, der tillader sukkeralkoholer anbefaler, at du kun spiser dem sparsomt og se at se, hvordan de påvirker dig.

Sukkeralkohol Bivirkninger

Mens de er naturlige stoffer, nogle mennesker oplever bivirkninger fra sukkeralkoholer. De mest almindeligt forekommende bivirkninger omfatter flatulens, gastrisk forstyrret, og diarré. Typisk disse bivirkninger forværre mere du indtager. Minimere eller eliminere sukkeralkoholer fra din kost vil vende eventuelle problemer, du har som et resultat af at spise dem.

Juryen er stadig ude på sukkeralkoholer og lave kulhydrat kost. Anekdotiske beretninger tyder på, at nogle Dieters gøre fint når de spiser sukkeralkoholer, mens andre oplever betydelig gastrisk nød, eller opdager, at de ikke er i stand til at tabe sig på deres kost. I sidste ende, hvis du gerne vil prøve fødevarer, der indeholder sukkeralkoholer, mens på din lav-kulhydrat kost, så brug dem sparsomt og overvåge at se, hvordan de påvirker dig.