Substance Abuse: Relapse forebyggelse tips

Opnåelsen af ​​et netværk af Recovery Support

En af de kendetegnende adfærd af mennesker, der tilbagefald er manglende opnåelse af et netværk af støtte. Narkomanerne tendens til at isolere, hæve og at være overbevist om, at han / hun "har det taget sig af på min egen." Det er en automatisk recept for tilbagefald, fordi misbrugeren tankeprocesser er konstant søger efter en måde at gøre du drikker, narkotika, og i sidste ende dø. Af denne grund er det afgørende, at du forbinder med både program medlemmer og ikke-programmedlemmer (for eksempel en søster eller en ven, der ikke har et alkoholproblem, men hvem er meget positiv over for din søger hjælp), så du har en sund mennesker (og sunde tanker), der omgiver dig.

Vær ærlig med de mennesker, du har tillid om din indsats og sætte ord på dine behov for deres støtte. Denne praksis vil føle sig akavet i starten, men du vil blive overrasket over hvor mange mennesker virkelig bekymrer sig om dig og ønsker du at være godt.

Relapse Forebyggelse: har en plan

Et af de uundgåelige aspekter af livslang opsving fra alkohol / stofmisbrug er, at du vil have cravings fra tid til anden. Den gennemsnitlige trang varer kun omkring 60 sekunder. Det er den overbærenhed i tanken eller muligheden for brug, der gør en negativ tanke eller trang sidst i dagevis. Det er vigtigt, at du har en plan på plads for sådanne øjeblikke. Her er nogle plan på stedet ideer:

  • Har flere støtte mennesker på hurtigopkald. Denne måde, hvis man ikke er til rådighed, når du ringer, kan du ringe til en anden, og du behøver ikke at tage sig tid til at finde nogen numre.
  • Stå stille. Hvis du står i midten af ​​gaden, kan du ikke gøre noget dumt (ligesom drink eller brug).
  • Bare begynde at køre. Selv på plads. Igen kan det lyde fjollet, men du kan køre dette troede ud ved at fokusere på noget andet.
  • Har en døgnet rundt liste over møder på hånden. Gå til en omgående, hvis du kan.
  • Har retterne.
  • Trække vejret gennem den følelse

Tidlig Relapse Forebyggelse: Undgå store omvæltninger i tilværelsen Når Mulig

Et af de fælles træk ved alkoholiker / narkoman adfærd er tendensen til at søge impulsive og ofte selvdestruktiv højder. Denne tendens kan manifestere sig i mere end bare stof / alkohol. Det første år af ædruelighed kan ofte være mere smertefuldt end sjov (eller endda smertefuldt) dage for at bruge, fordi alkoholikeren / misbrugeren så vant til bedøvende og undgå smertefulde følelser. Hvis en person virkelig fokuserer på hans / hendes helbredelse, vil de smertefulde følelser snart komme op til overfladen.

Tendensen er, at personen i begyndelsen opsving til medicinerer disse følelser ved at forårsage kaos eller spænding i andre områder af hans / hendes liv. Større geografiske, job, forhold, finansielle eller livsstilsændringer er stærkt frarådes i de første måneder og år for tilbagebetaling. Dette forslag er meget svært for en person i begyndelsen af ​​ædruelighed at forstå, da han / hun er vant og endda programmeret til at gøre noget for at undslippe følelser.

Bemærk: Ved uundgåelige forandringer, ligesom at blive fyret, en partner forlader dig, at miste dit hjem, død af en elsket en, er det vigtigt, at du søger støtte fra andre ædru venner, en sponsor og muligvis en mental sundhed professionel til at klare din situation og for at undgå tilbagefald.

Kend din udløser for narkotika / alkohol Brug

A "trigger" er noget, der bliver bedt om en til at tænke over, tørster, og i sidste ende tilbagefald på stoffer / alkohol. Triggers varierer afhængigt af den alkoholiske / narkoman og hans / hendes historie og brugsmønstre. For eksempel kan nogle alkoholikere ikke gå til barer, når de får ædru (mindst i lang tid), fordi det gør dem til at tænke over de "romantiske" aspekter af deres brug. Andre er fint i barer, fordi de altid drak alene i deres lejligheder.

Andre almindelige udløser for brug er køn (eller usunde følelsesmæssige forviklinger), andre former for afhængighed til ting som shopping, mad og arbejde, eller være i kontakt med tidligere ved hjælp af venner. Mens hver narkoman har meget til fælles, hver narkoman har forskellige brugsmønstre. Det foreslås, at du laver en liste over dine tidligere anvender "triggers", og være sikker på at undgå dem for enhver pris. Hvis du har brug for at være i en bestemt situation (og som Big Book of AA siger, "hvis du har en legitim grund til at være der"), så tjek med sober venner og / eller en sponsor til at få forslag til at håndtere.

Det anbefales også, at de af jer, i dit første år af ædruelighed læst bogen Living Sober: Nogle metoder AA-medlemmer har brugt til ikke at drikke, da det har en masse detaljer og forslag vedrørende fælles trigger situationer og alternative mestringsstrategier (bortset alkohol / stofmisbrug)

Tolv-Step møder som en del af Relapse Forebyggelse

En vigtig faktor for at opnå langsigtet ædruelighed (fra enhver narkotika eller alkohol) er medlemskab af en 12-Step Program. Hvis din foretrukne stof er crack / kokain, foreslås det, at du deltager Kokain Anonym (når til rådighed for dig), kombineret med Anonyme Alkoholikere (for en større og stærkere netværk af støtte). Disse programmer fungerer, fordi du er omgivet med et øjeblikkeligt netværk af mennesker, der forstår de nøjagtige følelser, tanker og adfærd, du har, er og vil opleve.

Det foreslås, at du deltage i en række møder i dit område, så du kan finde en gruppe eller flere grupper, der arbejder for dig. Et hjem gruppe (hvilket betyder en gruppe, som du deltager hver uge på samme tid) foreslås, således at ansvarlighed og konsekvent støtte kan opnås. For at finde en liste over møder i dit område til at alcoholics-anonymous.org

Vedligeholdelse

Så har du været ædru i et stykke tid. Det ser ud som tingene er lettere hver dagen.og så er der det sker, du falder i en spiral af depression og "stakkels mig s." Som man siger, "Stakkels mig, stakkels mig, hæld mig en drink ..."

Addicts i bedring får ikke den luksus, som andre får ... selvforkælelse, selvmedlidenhed, vrangforestillinger, du ved ... alt det sjove! Det er sagt, hvad er en "forbipasserende" af følelser for den gennemsnitlige Joe er en dødsdrift for inddrivelse alkoholiker eller narkoman.

Så ved første websted af disse negative tanker, så sørg for at tage nogle positive handlinger, inden tilbagefald. Øge møder, ringe til din sponsor, gøre noget rart for en anden og ved golly gøre retterne.

Drug Relapse Statistik / Trends

Ifølge den pædagogiske tekst Substance Abuse Rådgivning: Teori og praksis (2005), »Nogle mener, at den". Mest almindelige behandling udfald for alkoholikere og narkomaner er tilbagefald "(291; Dimeff & Marlatt, 1995, s 176).. Dette faktum er sandt, selv 12 år efter dette citat oprindeligt blev udgivet.

Ifølge AA, tilbagefald indebærer genoptagelse af præ-recovery Brug / adfærd og behovet for at starte igen fra begyndelsen af ​​helbredelsesprocessen. Selv hvis du har 29 år ædru, hvis du tilbagefald, er du tilbage ved udgangspunktet og trin et. Og nogle gange, folk der får relaps aldrig få en chance for at komme sig.

En "tør" narkoman / alkoholiker er en person, der simpelthen ophører brug, men ikke gå i gang med nogen af ​​de psykiske, fysiske og endda åndelige ændringer, der er foreslået for en optimal livserfaring. A "inddrive" narkoman er en person, der ikke blot ophører brug, men som arbejder hårdt for at ændre hans / hendes historie forvrænget tænkning, negative gentagende (og selvdestruktiv) adfærd, og søger et netværk af støtte, som han / hun kan give og modtage hjælp.

Det er stærkt antydet, at du være opmærksom på følgende sikre tegn på potentiel tilbagefald under dit opsving:

  • Blive involveret i andre kompulsiv / impulsive adfærd eller afhængighed (dvs. at spise for meget, sover rundt, shopping konstant, eller endda blive besat med AA)
  • At være uvidende om dine følelser / behov og / eller ikke opfylder dine grundlæggende behov. Det er vigtigt at spise, sove, hvile og få spille tid i-mellem arbejde og restitutionstid.
  • Lukket sind eller et afslag på at prøve en ny måde at betragte verden.
  • Fortsat at hænge de samme mennesker og slå ind på de samme mennesker og forventer ting at vise sig anderledes

Recovery valg uden for tolv-trins programmering

Det er min gentagne klinisk erfaring, at den mest effektive måde for nogen at komme sig afhængighed / alkoholisme er gennem 12-trins programmer. Det er sagt, jeg tror også på at præsentere mine kunder en bred vifte af muligheder. Gode ​​ressourcer til par med 12-trins programmer er Residential Treatment (især for dem med en historie af tilbagefald), sober Halfway House Living, Intensiv Ambulant behandling, og selv døgnbehandling for dem i de første stadier af behandlingen.

Andre behandlingsmodaliteter, såsom skadesreducerende (oftest anvendes i behandling af kronisk psykisk syge), Rational Recovery, sociale færdigheder, eller Kognitiv adfærdsterapi (for at nævne nogle få) er også muligheder for at overveje. Yderligere oplysninger om disse kan fås både online og på ethvert større bibliotek. Det er vigtigt for dig at gøre forskningen selv, tale med folk med lignende oplevelser, og beslutte, hvilken form for behandling kan hjælpe dig med at leve et lykkeligt, sundt og narkotika / alkohol frit liv!

Finde en åndelig forbindelse at undgå tilbagefald

Nogle mennesker har svært ved at fatte begrebet "Højere Magt" foreslog i 12-trins programmer. Den gode nyhed er, at der ikke er nogen åndelig eller religiøs forudsætning for medlemskab i en sådan gruppe. Det eneste krav er dit ønske om at stoppe med at bruge narkotika og / eller alkohol. Alt andet er noget, som hver person skræddersyr at opfylde hans / hendes behov. Det foreslås, at man finder en form for åndelig forbindelse med at opretholde ædruelighed. Det kan være et træ, en sko, en krabbe-kage, eller en god velordnet retning (bemærk brugen Gud som et akronym).

Hvordan man finder en sponsor

En af de vigtigste komponenter i enhver stof Rehab program er tilstedeværelsen af ​​en "sponsor". Sponsor er den person, der i det væsentlige ser efter personen i rehab og hjælper gennem deres 12 trin. Inden du vælger en sponsor, foreslås det, at du går til forskellige møder (især tidligt) og lytte og se medlemmerne der. Hvis du kan lide hvad nogen har at sige (eller tror, ​​du gerne opsvinget de synes at have), og derefter få at vide ham / hende lidt bedre. Spørg denne person til kaffe og finde ud af, hvad du har til fælles, og find ud af hans / hendes fokus i 12-trins program. Derudover foreslås det, at du arbejder med en person, der har arbejdet gennem de 12 skridt, der allerede.

Professionel hjælp i Relapse Forebyggelse

Mange mennesker forsøger at få ædru har længe kæmpet med andre former for psykisk sygdom. Sådanne manifestationer kan variere fra mild, vedvarende depression til generaliseret angst, til ekstreme tilfælde af Paranoid skizofreni. Disse er alvorlige former for psykisk sygdom og ikke kan behandles individuelt eller med en 12-trins behandling alene.

Det foreslås, at du søger støtte fra en psykiater og / eller en terapeut (Bemærk: De fleste psykiatere er fremragende på medicin ledelse, men ikke terapi, så en separat rådgiver foreslået, hvis det er inden for dit budget). De fleste byer har lokale psykiatriske centre, der tilbyder rabat for sådanne tjenester. Hvis du vælger at søge professionel hjælp, er det dog vigtigt, at du fortæller din udbyder (e) at du er en inddrive alkoholiker. Denne måde, vil du ikke ordineres andre lægemidler, som du kan blive afhængig.

Bemærk: Hvis du finder en sponsor eller en gruppe af 12-trins medlemmer, der fortæller dig, at du ikke kan have en terapeut eller tage medicin, så tro om igen. Denne sekt af opsvinget program understøttes ikke af World Service Office of Anonyme Alkoholikere. Tolv-trins programmer er selvhjælpsgrupper, ikke en gruppe af læger. Hvis se en læge gør dig nervøs, der er masser af inddrive psykiatere / terapeuter som du kan finde via netværk i dit program.

Relapse Faresignaler

De adfærdsmønstre, der går forud en narkoman er tilbagefald følger en temmelig standard mønster. Addicts og dem tæt på dem kan lære at genkende og udfordre dette mønster. Det omfatter:

- Isolering sig fra andre

- Nægter at tale om ens egne tanker og følelser

- Tvivler ens evne til at forblive afholdende

- Afvisning af rådgivning, støttegrupper og andre tilbud om hjælp i den tro, at man er "genvindes"

- Disturbed spise og søvnmønster

- At blive overvældet af almindelige problemer

- Undgå mennesker, der vil give ærlig feedback

- Benægtelse af alvoren af ​​den afhængighed

- Ikke opfylder medicin regimer

- vredesudbrud

The Power of Diversions

A "viderestilling" er en tillært adfærd, der kan udskyde eller forhindre et tilbagefald, når en trang strejker. Nogle mennesker kommer op med deres egne adspredelser, men andre lærer dem gennem terapi eller støttegrupper. Diversions omfatter både følelsesmæssige og fysiske lederevner.

Fordi 12-trins grupper lærer at opsvinget er "en dag ad gangen," ofte målet om en omdirigering er blot at udskyde tilfredsstille trangen. Diversions omfatter:

- At gå et andet sted hen, hvis du er i et miljø, hvor andre bruger.

- Opkald til en sponsor eller anden afholdende ven for støtte.

- Skrivning af en liste over folk der vil blive skadet, hvis du bruger.

- Skrivning af en liste over de grunde, du er nødt til at være taknemmelig (for noget) lige nu.

- Gør en slags gerning for en anden.

- Praying.

- Udøver (prøv 10 armbøjninger eller en frisk gåtur).

- Dyb vejrtrækning eller meditation.

- Spise eller drikke noget sundt.

- At tage en lur.

Hvorfor Narkomaner Har attakker

Selv efter detox, mange narkomaner fortsat oplever intense trang til flere måneder eller mere efter brug er stoppet. Disse har en fysisk komponent, men kan også udløses af erfaringer som at være i en situation, hvor du plejede at bruge stoffer, eller oplever stress, angst, negative eller endda positive livsbegivenheder. I de tidlige stadier af bedringen kan næsten alt være en udløsende faktor - en sang i radioen, lugten af ​​cigaretrøg.

Håndtering af disse cravings uden at bruge stoffer er en af ​​de primære mål for behandling. Den narkoman kan ikke være i stand til at hjælpe med trangen eller er i den konkrete livssituation, men valget til anvendelse er frivillig. Effektiv behandling fokuserer på at lære misbrugeren, at hun har andre valg, og uddannelse hende til at gøre dem, når en trang strejker.

Almindelige årsager til tilbagefald er:

- Utilstrækkelig behandling, der rydder kroppen af ​​narkotika, men behandler ikke personens kompetencer til håndtering af cravings.

- Behandling, som ikke giver løbende støtte til misbrugeren i opbygningen af ​​et socialt og økonomisk liv væk fra stofbrugende miljøer.

- Manglende behandle underliggende sygdomme som depression, angst, lidelser opmærksomhed underskud, eller kroniske smerter.

Den rolle Therapy

Terapi for addicts i bedring kan give retning og coaching rettet mod den enkelte. I mange tilfælde kan selv en motiveret narkoman glider tilbage i at bruge uden behandling for at erstatte gamle adfærdsmønstre med nye.

Effektiv terapi vil hjælpe brugeren identificere højrisikosituationer, derefter lære færdigheder for at undgå eller håndtere sådanne situationer. Hvis der opstår et tilbagefald, kan terapeuten arbejde med brugeren at analysere udløser og mønstre, der gik forud for den, hvilket resulterer i en løbende læreproces.

Arbejdet med forebyggelse af tilbagefald hjælper også inddrive narkoman aftale med reaktioner andre til ændringer i hans eller hendes liv. Gamle venner, der brugte lægemidler kan være hånlig eller kan forsøge at friste misbrugeren tilbage til velkendte mønstre. Familiemedlemmer kan være tvivlsomt, at dette forsøg vil arbejde, eller fortørnet over den pris, de har måttet betale for afhængighed. I nogle tilfælde kan behandling med støttende familiemedlemmer hjælpe ved at uddanne alle i husstanden om tegn på tilbagefald og codependent adfærd, der støttede afhængighed.

Ikke foder Tiger

Recovery eksperter understrege, at det er vigtigt for brugerne at fastslå liv væk fra de mennesker og situationer, de forbinder med deres stofbrug.

Hvis du har brugt amfetamin til at hjælpe dig med at holde sig vågen i mange timer på arbejdspladsen, så er du nødt til at begrænse din arbejdstid. Hvis du har brugt en masse tid på at få drukket i barer, skal du finde kemikalie-fri måder at nyde din lørdag aften. Hvis din favorit søster ryger en joint efter middag hver nat, så prøv at se hende på morgenmad eller frokost. Hvis din rute hjem fra arbejde tager dig forbi et sted, du plejede at bruge, kan du prøve at gå hjem en anden måde.

Planlægge for glade lejligheder samt stressende dem. Ferier, fødselsdage og bryllupper kan udløse tilbagefald. Addicts og støttende familiemedlemmer kan planlægge at tilbringe disse dage væk fra giftige mennesker og gamle mønstre.

Triggers

A "trigger" er noget - et syn, en lyd, en lugt, en følelse - der kan inspirere cravings, som regel ved at minde brugeren af ​​tidligere narkotika eller alkohol erfaringer.

I de tidlige dage efter detox, kan næsten alt være en udløser. Læsning af nyheder, høre en sang i radioen, at se en tv-reklame, der viser folk i en bar have en god tid, fange en lugt af marihuana som du gå forbi en gruppe af mennesker. Det kan være nødvendigt at begrænse medieforbrug og komme op med en liste over undgåelse adfærd ved først at fortsætte i bedring.

Over tid vil sandsynligvis miste noget af deres magt eksterne udløser. Alkoholikeren kan være i stand til at køre forbi et skilt med et billede af et koldt glas øl uden at opleve en trang. Mere snigende er følelsesmæssige udløser, der kan have bidraget til afhængighed i første omgang - følelser af ikke at høre eller angst om dating, f.eks. Disse vil være forskellige for alle, og en personlig forebyggelse af tilbagefald bør omfatte en liste over kendte udløsere og strategier for forvaltningen af ​​dem uden at sætte den skadelige kemiske i deres krop.

Support Grupper

Langt den mest almindelige form for efterbehandling til udvinding af alkohol- og stofmisbrugere er støttegruppe. Disse kan være behandlingsgrupper faciliteret af en professionel, men mange addicts i bedring opfordres til at henvende sig til Anonyme Alkoholikere eller andre 12-trins grupper. En væsentlig fordel ved sådanne grupper er blot at levere en stoffri social udløb til mennesker, hvis tidligere venskaber sandsynligvis have været organiseret omkring deres afhængighed.

I nogle områder kan der være få eller ingen grupper såsom Narcotics Anonymous, der beskæftiger sig specifikt med narkomaner, der kan ende med at deltage AA-møder. Det er ikke ideelt, da alkoholisme ofte følger en anden psykologisk sti end stofmisbrug, men mange mennesker finder væsentlig gavn alligevel.

Mange behandlingsanlæg, som har relation til religiøse organisationer, har 12-trins grupper på plads og kan introducere addicts i bedring til principperne i programmet. For dem med en ægte motivation til at komme sig, kan en 12-trins gruppe yde vejledning, social støtte, og en åndelig vej mod dette mål. Mange deltagere vælger en "sponsor", en mere erfaren person, der kan fungere som et første kontaktpunkt i forvaltningen cravings og vanskelige situationer. En god sponsor kan hjælpe inddrive narkoman kamp "stinkende tænkning," den rationaliseringer, der gør bruger stoffer lyder logisk og endda gavnligt.

En pille at forhindre tilbagefald?

Narkotika og alkohol misbrugere kan starte deres afhængighed som selvmedicinering for problemer som angst og depression, eller kan udvikle problemer som følge af afhængighed. Behandling af disse betingelser kan bidrage til at forebygge tilbagefald, men skal gøres med omhu, da nogle antidepressive og angstdæmpende medicin er selv vanedannende.

Antabus er ment som et tilbagefald-narkotikaforebyggelse for alkoholikere, og virker ved at producere ubehagelige symptomer såsom kvalme og opkastning, når alkohol indtages. Dens effektivitet er begrænset, fordi den recidiverende alkoholiker enten kan stoppe med at tage antabus eller ignorere symptomerne.

Naltrexon og Suboxone er to lægemidler, der virker ikke til at straffe recidiverende narkoman, men for at forhindre narkotika fra får virkning, hvis de indtages. Den narkoman, der bruger alkohol eller opiater mens disse stoffer simpelthen ikke opleve den samme høje, fordi de relevante receptorer i hjernen er blokeret. Nogle misbrugere rapporterer disse stoffer har hjulpet dem med at opnå succes afholdenhed.

I tilfælde af nogle andre stoffer, især metamfetamin, er der ingen medicinsk måde at forebygge tilbagefald, og de mest kendte behandlinger indebærer adfærdsmæssige grupper terapi og støtte. Under alle omstændigheder bør sådanne ikke-medicinske behandlinger ledsage enhver stof, der anvendes til at forebygge tilbagefald.

Stress Management

Mange mennesker bruger medicin til at maskere underliggende problemer i deres liv - problemer, der stadig der, når de er blevet stoffri. En almindelig udløsende faktor for tilbagefald er at have utilstrækkelige færdigheder til håndtering af stress og angst.

I terapi og i at arbejde med støttende andre, kan misbrugere lære disse færdigheder. De omfatter:

- Beskæftiger sig med ubehagelige følelser og situationer, når de opstår, i stedet for at lade stress opbygge. Ofte kan det være så simpelt som at anerkende dem: ". Jeg er utilfreds med, at jeg er nødt til at arbejde sent, og jeg føler mig træt"

- Tage glæde i hverdagen. Dette kan omfatte planlægning gode mad, tid til motion, og tid til fritidsinteresser eller aktiviteter den person finder afslappende og fornyelse.

- Holdning af taknemmelighed

- Identifikation støtte mennesker med hvem du kan tale ud stressede situationer.

- Planlægning dine svar på høj stress situationer (såsom at blive tilbudt en drink eller et hit af et lægemiddel).

- I erkendelse og planlægning reaktioner på stressende følelser (ensomhed, vrede, kedsomhed).

Hvad er et tilbagefald?

En tilbagefald er en inddrive narkoman tilbagevenden til indholdet af valg - eller mere generelt til andre stoffer, der kommer mellem en person og deres virkelighed. En trang er ikke et tilbagefald, medmindre misbrugeren giver i og bruger stoffet.

Nogle mennesker, der kommer ind genopretning for alkohol eller andet stof kan være i stand til at opretholde afholdenhed fra det første forsøg. Andre vil lide flere tilbagefald.

Misbrugere og dem tæt på dem, kan blive fristet til at se tilbagefald som et tegn på svaghed eller fiasko. Eksperter siger tilbagefald er en del af sygdommen addiction, og pege på det som en læreproces, der i sidste ende kan føre til helbredelse. Samtidig er det vigtigt at tage skridt til at forhindre tilbagefald i videst muligt omfang. Med hver tilbagefald, misbrugeren løber en risiko for fysiske skader, juridiske forviklinger, og farlig adfærd.