Substance Abuse: Hvad du kan gøre Tips

Tålmodighed og Recovery

Når en person beslutter, at han / hun er klar til at få ædru er det almindeligt at føle en følelse af lettelse, entusiasme og lyst til at gå tilbage til relationer og situationer, som om intet nogensinde er sket. Desværre de mennesker, der har været udsat for misbrugerens adfærdsmæssige storme igen og igen er sandsynligvis ikke så klar til at stå til rådighed. Mange mennesker vil have været så modløse ved gentagen, undlod løfter om at ændre og / eller sårende eller endda voldelig adfærd fra fortiden, at inddrive narkoman kan opfyldes med mindre støtte, end han / hun måske håbe.

Dette kan være meget smertefuldt og forvirrende for en narkoman i hurtig genopbygning, men det er også forståeligt, på den anden side. For at håndtere sådanne situationer, foreslås det, at narkomaner i hurtig genopbygning ikke blot forbliver meget tæt på mænd og kvinder, der forstår deres faktiske ønske om at ændre, men også, at de forbliver patient. Som folk observere du ændrer, vil de, langsomt, lære at stole på dig igen.

Hvordan man skal håndtere andre mennesker i Recovery

Det sværeste for inddrivelse misbrugere til at beskæftige sig med, er ofte relationer med andre mennesker. En almindelig fejl folk gør i hurtig genopbygning er at antage, at alle i ens genopretningsprogram er perfekt. Bagsiden af ​​det er for misbrugeren at tro, at han / hun er bedre end alle i deres genopretningsprogram. Disse tankeprocesser er almindelige manifestationer af usikkerhed bestanddel af afhængighed, og at ingen er nyttigt at helbredelsesprocessen.

Selv om det er meget nyttigt at danne nye relationer med andre bedring mænd og kvinder, er det også vigtigt at huske, at ikke alene er disse simpelthen andre menneskelige mænd og kvinder, men de er også andre mennesker, der kæmper med en alvorlig sygdom i sindet og krop. Det kan være meget skræmmende at være i en gruppe for at inddrive mennesker, der er irritabel og humørsyg. Bagsiden af ​​at acceptere en sådan adfærd, er imidlertid, at folk derefter komme til at acceptere dig, når du ikke føler dit bedste. Derudover foreslås det, at addicts i bedring finde flere støttesystemer og venner i genopretningsprogram. Mens en sponsor i AA er vigtig, bør man ikke blive så afhængige af ham / hende (eller en håndfuld mennesker), at han / hun føler sig knust, da de ikke er umiddelbart tilgængelige.

Husk, misbrugeren sind ud fra, at alle er i eksisterer verden udelukkende for ham / hende, og at noget mindre end øjeblikkelig tilfredsstillelse er sub-par. Med den slags intense behov for opmærksomhed (hvilket spreder sig over tid), er det vigtigt, at man har mange mennesker på hvem han / hun kan stole. Og også, at hvis han / hun ønsker andre til at være tålmodig med ham / hende, at det samme bør kræves i den anden retning.

Positiv Tænkning og Recovery

En af de mest velanskrevne måder at finde fred i sindet og contentedness i livet er at fokusere på det, der er godt. Det er fælles for alle mennesker til at fokusere på, hvad de ikke har i stedet for alle de ting, de gør. Denne sygdom er især intensiveret i den alkoholiske sind. Fokus er generelt på afsavn og frygt for, at der aldrig vil være nok alkohol, stoffer eller (udfylde det) at gå rundt.

Det er blevet set igen og igen, at de mennesker, der fokuserer på positive tanker og som endda invitere mulighed for at tænke positivt om det, der gør dem utilpas vil udvikle en mere positiv holdning og nyde en langt mere tilfredsstillende liv oplevelse. Desuden, hvis en person fokuserer på livets mængderne, han / hun har langt mindre tid til at tænke om at drikke / medicinering.

Fysisk aktivitet og Recovery

Det er sandsynligt, at når du først får ædru, at du vil finde dig selv med ufattelige mængder af hektisk energi. Det er ikke ualmindeligt, at folk i hurtig genopbygning (endda flere år i) at have en vanskelig tid at sidde for en betydelig mængde tid, resterende opmærksomme til lange tv-programmer eller samtaler, eller endda sove meget godt. Mens hvis disse symptomer er ude af hånden, bør du søge lægehjælp, men forstår, at dette er en normal og forventet del af helbredelsesprocessen.

Dr. Diane White af Chicagos Soma Medical Clinic anbefaler, at øge ens aktivitet og til at opretholde en sund livsstil, man skal engagere sig i de fysiske aktiviteter, han / hun har haft som barn; såsom at spille aktive spil eller kører rundt i parken med en bold. Ikke blot vil dette hjælpe narkomaner i hurtig genopbygning føler sundere og mere levende, vil det bidrage til at øge en følelse af leg, der er tabt i afgrunden af ​​afhængighed.

Coping med Cravings

Cravings for ens foretrukne stof er en uundgåelig del af helbredelsesprocessen. Nogle mennesker oplever cravings kun som en tidlig del af processen, og andre vil have periodiske cravings for resten af ​​deres liv. Forskellen mellem en trang, dog, og hengive sig til ens foretrukne stof, er, at trangen kan bruges som en advarsel om, at du har brug for at stoppe op og gøre noget for at beskytte dig selv mod sygdommen addiction.

Cravings normalt ikke vare mere end et minut eller to, medmindre, der er, du tillader dit sind til at hengive sig tanken og blive besat af tanken om at drikke / medicinering. Her er nogle forslag, der kan hjælpe dig, bogstaveligt, "bevæger hovedet" til et andet sted, før du tager en drink:

 • Tilkald straks ædru understøtninger, indtil du når en person, der er til rådighed til at tale dig tilbage til virkeligheden.
 • Tænk på alle de belønninger, du allerede har fået i genopretning og det faktum, at du ikke ønsker at miste dem af hensyn til en drink / lægemiddel.
 • Begynde at køre ned ad gaden, og slip den energi, der forbrugende din hjerne. Du kan også gøre sprællemænd eller køre op og ned ad en trappe.
 • Rens din bil, dit kontor, din lejlighed. Du må ikke stoppe, før trangen går væk.
 • Ringe til en person, der måske har brug for hjælp, som en syg ven eller en ensom nabo.

Skift dit miljø for den tid, der-hvis du er i din lejlighed, gå en tur. Hvis du er på dit kontor gå på toilettet. Den simple handling skiftende kan bidrage til at flytte sindet. Det er også foreslået, at du holde sig væk fra "triggere" til brug. Triggers kan variere med hver narkoman, men kan omfatte personer, steder og endda genstande, lugter eller sange.

Finde erstatningsaktiviteter

Finde udskiftning adfærd for den tid misbrugeren brugt drikke / medicinering kan synes som en simpel løsning, men det kan vise sig at være en meget vanskelig ændring til at engagere.

Den narkoman sind finder normalitet meget kedeligt. Han / hun har sandsynligvis mistet interessen for de simple glæder i livet, såsom at plante en have eller nyde en hjemmelavet måltid. Derudover og ofte mere trist, er det faktum, den person i begyndelsen opsving har også mistet enhver følelse af identitet. Så hvad bruges til at være en person, der elskede at male eller løbe eller gå i teatret, er blevet en person, der er elendige som helst, han / hun ikke har en drink / lægemiddel i hånden.

Disse følelser og oplevelser er både normalt og der kan forventes i begyndelsen opsving. Det foreslås, at de i denne proces være blid med sig selv og bo tæt på folk med mere opsving, der vil indgyde håb i dem igen. Derudover er det stærkt anbefales, at uanset hvor skræmmende eller ubehageligt det er, at misbrugere i begyndelsen opsving finde en eller to kreative / underholdende forretninger til "praksis" igen. Og mens, i første omgang, vil det føles som om du er en skuespiller der bor en anden persons liv, hvis du prøver disse enkle løsninger, vil der komme et tidspunkt, hvor dit liv vil føle rigeligt igen.

Nedskæringer i Early Recovery

Det er den tendens til mange mennesker i hurtig genopbygning at have den holdning, at eftersom de har fået det bedre, bør de tilføje mange ting i deres liv, før de er klar. Nogle af disse ting kan være et nyt job, en primær romantisk forhold, en stor overgang til et langt væk land, eller starte en familie. Mens nogle gange sådanne ændringer er uundgåelige, anbefales kraftigt, at en narkoman i tidlig genopretning tilbringer det meste af hans / hendes tid på at fokusere på at få det bedre.

Tendensen til "tilføj" kommer fra følelsen af ​​tomhed, der bidrog til afhængighed i første omgang, og vil højst sandsynligt føre til øget utilfredshed og kan endda føre til tilbagefald. Det foreslås, selvom det vil føle kedeligt til genvinding addict ved først at holde liv så enkel og ukompliceret som muligt. Gendannelse fra stofmisbrug er mest sandsynligt den vanskeligste ting, en person vil gøre i hans / hendes liv. Ingen grund til at gøre det mere.

At finde et støttenetværk

Antallet en mest anbefalede netværk af støtte til mænd og kvinder, der ønsker at komme sig afhængighed er Anonyme Alkoholikere (og relaterede programmer, såsom Narcotics Anonymous eller Kokain Anonym). Dette betyder ikke, at det eneste sted, hvor en udvinding person kan søge støtte er gennem AA imidlertid.

Det anbefales, at der ud over et aktivt medlemskab i AA, at man også kigge på følgende afsætningsmuligheder for støtte:

 • Støttende familiemedlemmer og venner, der er enten ædru eller ej kæmper med nogen aktiv afhængighed.
 • Når det er muligt, kan en form for individuel og / eller gruppe terapi være nyttigt at både den inddrive personen og hans / hendes familiemedlemmer.
 • Arbejdsformidlinger / Case Management-Nogle mennesker har mistet deres arbejde som følge af deres afhængighed. Hvis dette er tilfældet, anbefales det, at man komme i kontakt med organisationer som jødiske Vocational Services, der kan hjælpe genopbygge både ens CV og ens selvtillid.
 • uddannelsesmæssige programmering / klasser på sygdommen eller tilknyttede vanskeligheder kan også være et sted at lære og til at foretage tilslutninger

Min ægtefælle / barn har et alkoholproblem eller narkotika problem. Hvad kan jeg gøre?

Først, lad dine kære ved, du er klar over problemet, og du vil ikke længere tolerere det. Du vil stoppe med at lave undskyldninger for dem og give dem mulighed for at tage konsekvenserne af deres handlinger. Må ikke muligt for dem at fortsætte deres selvdestruktion, selv om det betyder, at de gå i fængsel. Lav en klar erklæring om, at medmindre deres alkohol / stofmisbrug stopper, kan du ikke have dem i dit liv. Consult en afhængighed professionel om at gøre en "intervention" med dine kære, hvor du, din familie og venner konfronterer dem om, hvordan deres afhængighed har såret dig, og hvordan bange du er for dem, hvis de ikke får behandling NU. Du kan ikke træffe beslutninger for dem; de skal gøre det for sig selv. Men du kan træffe beslutninger for dig selv og hvordan du reagerer på deres afhængighed. Altid huske, det er ikke din skyld, uanset hvad de fortæller dig. Du har ikke forårsage deres afhængighed, og du kan ikke "helbrede" det.

Spiritualitet og Recovery

Et af de store problemer med mænd og kvinder, der lider af afhængighed er en overvældende følelse af tomhed. Der er ofte en følelse af, at man ikke hører, har aldrig tilhørt, og at eksterne kræfter er afgørende for at finde en varig lykke. Desværre sådan tankegang fører uundgåeligt til enten bogstavelig eller følelsesmæssige tilbagefald og en følelse af ensomhed, som kan gennemtrænge misbrugere længe efter at de holder op med at drikke.

For at finde nogen følelse af tilfredsstillelse, er personer i bedring bedt om at identificere en vis følelse af spiritualitet. Spiritualitet betyder ikke religion, men snarere en følelse af en vis følelse af formål eller forbundethed til noget andet end sig selv.

Spiritualitet kan omfatte enhver følelse af "andethed" eller forbundethed, hvorigennem man finder mening i livet. Det kan findes gennem en støtteordning, en forbindelse til naturen, et humanistisk perspektiv af verden, gennem en religion, eller selv gennem noget som meditation / yoga. Udløbet gør ikke så meget, som fokus på at finde mening / formål og en faldende følelse af selvhøjtidelighed. Uden dette aspekt af nyttiggørelse, de fleste misbrugere har en meget, meget vanskelig tid at få nogen langvarig ædruelighed.

Hvordan kan jeg komme over min skam og skyld over at blive afhængige af alkohol / stoffer?

Du vil ikke komme over det. Men du vil komme igennem det. Lær at lægge fortiden i fortiden, og acceptere de ting, du ikke kan ændre. Hvis du har brug for at foretage en in-person undskyldning til dem, du ondt, så gør det oprigtigt og uden "dramatik". En simpel "Jeg ved, hvor meget jeg såre dig, og jeg er så meget ked af det." Tilgiv dig selv for dine menneskelige fejl. Ingen ønsker at blive en narkoman. Ja, til en stor grad, du forårsagede din afhængighed. Men når sygdommen tog fat, var du føler magtesløs til at overvinde den. Nu hvor du er ædru, nå ud til andre, der stadig lider og hjælpe dem, som andre har hjulpet dig på vejen til ædruelighed.

Hvis du har brug for hjælp nu

Hvis du har en medicinsk nødsituation på grund af stofmisbrug, eller hvis du er i fare på grund af voldelige mennesker med tilknytning til stofbrug, ringe 911. Politi og ambulancefolk er uddannet til at håndtere narkotikaproblemer.

Hvis du står over anholdelse, huske, at din egen samarbejdsvillige holdning vil være en faktor i den måde, du bliver behandlet. Du bør give politiet dit navn, adresse, fødselsdato og telefonnummer. Ud over dette, behøver du ikke at besvare eventuelle spørgsmål, og du har ret til en advokat.

Hvis du tænker på at dræbe dig selv, ringe til en selvmord hotline, hvor en uddannet frivillige kan hjælpe dig med at håndtere din krise. To nationale selvmord hotline numre er 1-800-selvmord (1-800-784-2433) og 1-800-273-TALK (1-800-273-8255). Der kan også være lokale numre, hvor du kan blive henvist til ressourcer til hjælp i dit område.

Hvis du kræver alkohol eller et lægemiddel og ønsker at bo afholdende, ringe til din sponsor eller en ædru ven, praksis adspredelser at få dig gennem det næste minut (prøv 10 armbøjninger eller en hurtig tur), og lave en plan for at komme til en 12-trins møde så hurtigt som muligt. Du kan også finde det nyttigt at besøge et online møde.

Substance Abuse i dit samfund

Alkoholisme og stofmisbrug skære på tværs af alle aldersgrupper, racer og sociale og økonomiske plan. De kan findes i landdistrikterne gård og moderne højhuse; i højteknologiske virksomheder og kirker; blandt sportsstjerner og forstæder forældre.

Som vælger og borger i dit samfund, kan du hjælpe med at gøre tingene bedre. Her er nogle former for EF-programmer, som forskere har fundet effektive:

- Peer lederskab programmer, der uddanner unge mennesker i færdigheder, der er nødvendige for at fremme sunde valg i samme alder eller yngre elever.

- Aktiv inddragelse af forældrene i livet for unge, herunder støttegrupper gensidige og modellering afholdende adfærd.

- Big Brother / Big Sister eller andre mentorordninger programmer, der forbinder udsatte unge med omsorgsfulde voksne, der tjener som gode rollemodeller.

- Life færdighedstræning i skoler, der lærer selvhævdelse i situationer, hvor de unge kan opleve pres for at ryge tobak, drikke alkohol eller stoffer. Dette bør starte i den sjette eller syvende klasse.

Ud over at tilskynde disse ressourcer i dit fællesskab, kan du også arbejde for at sikre de unge har sunde forretninger såsom job, kemikaliefri underholdning, atletisk og kunst forretninger, og uddannelsesmuligheder, som alle kan give opfylder mål, hjælper med at holde unge med rod i samfundet i stedet for at lede efter en flugt.

Hvis du har et tilbagefald

Tilbagefald - vender tilbage til brugen af ​​alkohol eller andet stof efter indtastning genopretning - er almindelige, især blandt dem, der er i de tidlige stadier af bedringen.

Hvis dette sker for dig, søge alkohol eller narkotika afvænning med det samme! Mange lægemidler reagerer særligt kraftigt på et organ, der er renset for giftige stoffer, men har endnu ikke fysisk repareret skaderne efter måneder eller års vanedannende brug. Du kan køre risikoen for alvorlige helbredsproblemer eller endda døden, og du har brug for kvalificeret stofmisbrug behandling for at holde din krop sikker.

Giv ikke op på dig selv eller erklære, at opsvinget er håbløs. Brug i stedet hændelsen for at lære mere om dine udløser og de følelser, der ligger til grund for din afhængighed. En god terapeut kan hjælpe dig øve mestringsstrategier til at håndtere lignende situationer i fremtiden.

Må ikke være flove over at vende tilbage til din 12-trins gruppe efter et tilbagefald. Du kan opleve, at mange af de mennesker der har haft tilbagefald så godt, og kan hjælpe dig gennem deres erfaringer.

Substance Abuse og loven

Over tid har love forsøgt at løse stofmisbrug ved at forbyde forbrug og handel med afhængighedsskabende stoffer. Men det holder ikke mange mennesker fra ulovligt forbrugende vanedannende stoffer, men det giver domstolene en grund til at bestille behandling for mennesker, hvis afhængighed kan udgøre en fare for sig selv eller andre.

Mens der er mange kritikere af USA narkotikapolitik, faktum er, at indtagelse af ulovlige stoffer (herunder alkohol, hvis du er under 21 eller bilkørsel) kan få dig ind i alvorlige problemer med loven, som igen kan koste dig muligheder for beskæftigelse og skolegang, relationer med familie og andre værdsatte mennesker, tusindvis af dollars for bøder eller behandling, og din frihed, hvis du bliver sendt i fængsel.

Alle disse problemer kan føje til de byrder, en narkoman står over for i forsøget på at komme sig. Hvis du er endda lidt motiveret til at overveje at opføre opsving, kigge efter en Rehab center nu frem for at vente, indtil domstolene finde en for dig.

Substance Abuse i dit religiøs organisation

Kirker, templer og religiøse grupper er ofte ledere i at hjælpe et fællesskab håndtere stofmisbrug, og mens mange mennesker vil sige en religiøs tro er ikke nødvendige for inddrivelsen, har andre fundet, at det virker for dem.

Religiøse organisationer, der er bekymrede over dette problem, kan gøre alle eller nogle af følgende:

- Leje og uddanne gejstlige i anerkendelsen misbrugsproblemer og rådgivning aktiv og inddrive narkomaner, herunder forelæggelse for behandlingsprogrammer og uddannede terapeuter.

- Gør plads til 12-trins inddrivelse grupper til at mødes.

- Udvikle og anvende kemisk afhængighed oplysningsprogrammer og undervisningsmaterialer i samråd med uddannede eksperter.

- Indsamling af oplysninger om lokale ressourcer til at få hjælp og gøre dem frit tilgængelige for besøgende og medlemmer.

- Kommunikere budskabet om, at kemisk afhængighed er en kronisk sygdom, ikke en synd.

- Vurdere Fællesskabets behov og organisere frivillige projekter, hvad enten det er at danne en ungdom basketball liga, distribuere rene kanyler, eller rejse penge til fællesskabet behandlingscentre og hotlines.

- Velkommen tilbage tidligere medlemmer, der er i bedring.

Desuden er det vigtigt, at gejstlige medlemmer har deres egne midler støtte uden for deres umiddelbare menigheder. De er lige så tilbøjelige til at misbrugsproblemer som medlemmer af et andet erhverv, og større betegnelser kan have programmer på plads for at hjælpe dem med at behandle sådanne spørgsmål.

Hvis din forælder har en narkotika eller alkohol problem

Nogle gange, et liv begivenhed - et tab sygdom eller job - kan sende en ældre voksen spiral i alkoholisme, eller en recept på rygsmerter kan blive til en Vicodin afhængighed.

Børn i disse situationer står modstridende følelser. Det er normalt at overholde en forælder, men i tilfælde af afhængighed, kan det være nødvendigt at være konfronterende og endda overtage nogle aspekter af personens liv. Det er normalt at ville gøre alt muligt for at få din "rigtige" mor eller far tilbage, men samtidig teenagere og unge voksne står over for betydelige ansvar for at tage vare på sig selv og opbygge deres fremtid.

En god behandling center kan sikre en betydelig pause væk fra personens velkendte lægemiddel-hjælp liv og giver samtidig familieterapi at hjælpe pårørende at forstå mønstre i codependency og tilbagefald signaler. Det kan også være nyttigt at deltage i Al-Anon eller Nar-Anon møder for at lære af andre, der har været i lignende situationer. Hvis en forælder situation er at komme i vejen for din funktion i skole eller arbejde, kan det være nyttigt at få rådgivning til at etablere sunde grænser, så du kan være støttende uden at dræne dig selv.

Hvis du tror du har en narkotika eller alkohol problem

Sommetider folk ikke genkender magt alkohol eller narkotika har antaget i deres liv, indtil de står over for en bekymret ven eller et familiemedlem, eller indtil de kommer i problemer med skole, arbejde, eller loven på grund af deres brug.

Du behøver ikke at være en af ​​de mennesker. Hvis du har mistanke om du har et problem, og du ønsker at få godt, der er ressourcer, hvor du kan få hjælp. Disse stoffer har ændret din krop og din hjerne på måder, der er svære at overvinde på egen hånd, og det er ikke et tegn på svaghed, hvis du ikke lykkes at styre dit stof problemet på egen hånd.

Det er svært at nå ud til hjælp. De mennesker, du elsker, kan blive skuffet eller bange. Hvis de holder af dig, selv om, vil de ønsker at få dig den hjælp, du har brug for. Fortæl et familiemedlem, en rådgiver eller lærer i skolen, en betroet læge, eller ring 1-800-ALKOHOL (1-800-252-6465) for at få hjælp og en lokal henvisning.

Vigtigheden af ​​et støttenetværk i Recovery

Mange mennesker i hurtig genopbygning fejlagtigt antage, at de vil være i stand til at inddrive alene uden et stof Rehab program eller støttenetværk. På det tidspunkt, en person er klar til at søge hjælp for stof afhængighed, han / hun har sandsynligvis forsøgt alle tænkelige måde at gøre det uafhængigt af andre. Disse forsøg er mislykkedes igen og igen. Den narkoman sind vil lyve for sin indbygger igen og igen og igen, indtil den pågældende person enten mister al mulig grund til at leve, og / eller dør som følge.

Nogle almindelige selvdestruktive tankeprocesser at holde øje med:

 • Jeg er så smart, at jeg kan intellektualisere min vej ud af afhængighed.
 • Hvis jeg læser nok selvhjælp litteratur, vil jeg være i stand til at forstå årsagen til min afhængighed og dermed behandle mig.
 • Alle andre er forkert, og jeg har ret. Jeg kan klare det alene.
 • Hvis inddrivelsen arbejdede, ville jeg allerede har alt i livet, jeg nogensinde har ønsket. Jeg skal ikke arbejde for at føle sig bedre.
 • Hvorfor mig? Hvorfor kan jeg ikke bare drikke som alle andre?

Det absolut anbefales, at hvis en person ønsker at leve ikke kun en "tør" liv, men en "sober" en, der omfatter latter og fred i sindet, samt følelsesmæssige, relationelle og økonomiske fordele, som han / hun finder en støtte netværk med det samme.

Hvis din ægtefælle eller partner har en misbrugsproblem

En afhængighed kan alvorligt forstyrre eller afslutte et ægteskab eller forhold. Hvis din partner er aktiv i en afhængighed, har du sikkert oplevet skadelige virkninger lige fra afstand og manglende støtte til at forsvinde penge, utroskab eller vold.

Hvis du er bange for din sikkerhed eller dine børns, gå til et sikkert sted.

Tal ærligt og roligt med din ægtefælle om, hvad du har observeret, og tilbyde din støtte i at få behandling og opretholde afholdenhed.

Selvfølgelig du ønsker din partner til at vælge dig og dit liv sammen over det vanedannende stof. Men virkeligheden er, at mange misbrugere er villige til at betale prisen for at miste deres relationer og familier. Hvis det er tilfældet, dit job er at minimere skade på dig selv og andre.

Selv hvis din partner er villig til at få hjælp og bygge et nyt liv, vil tingene ikke let. Det er en vanskelig vej, og du bør ikke forsøge at gå enegang. Søg hjælp fra Al-Anon eller Narc-Anon møder, som er for familier til mennesker med misbrugsproblemer, og opretholde forbindelser med støttende venner, familiemedlemmer og dit trossamfund. Din partners behandling center kan have programmer for ægtefæller og familier; drage fordel af dem at lære mere om de tidlige stadier af bedringen.

Når misbrugeren er begyndt at etablere et mønster af afholdenhed, kan det være nødvendigt at genopbygge forholdet fra bunden, at fortryde skaderne under den aktive afhængighed.