Styrkelse en vegetarisk kost med kosttilskud

En vegetarisk kost kan være helt sundt; i virkeligheden, kan en vegetarisk eller vegansk kost forbedre fordøjelsen og hudfarve, give dig mere energi og hjælper dig med at tabe. Men mange vegetarer og veganere ikke indser, at deres kost kan mangle i vitale næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Hvis du følger en vegetarisk kost, kan du være i risiko for at udvikle helbredsproblemer, herunder kronisk træthed, nedsat immunforsvar og endda underernæring. Her er hvordan du kan forbedre en vegetarisk kost med kosttilskud for at sikre korrekt ernæring.

1. beslutte, hvilken slags Vegetarisk du skal være

Vegetarer skal være særlig opmærksom på ernæring for at sikre, at de får tilstrækkelige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Før du nogensinde begynde en vegetarisk kost, beslutte, hvilken slags fødevarer er acceptable for dig. Mange mennesker bliver vegetarer af etiske grunde; nogle mennesker vælger at blive veganere, fordi de mener, at bruger nogen animalske produkter overhovedet er forkert.

Mens en sund vegansk kost er ikke umuligt at opretholde en lacto-ovo vegetarisk kost (som omfatter æg og mejeriprodukter), er det nemmeste at vedligeholde uden at ofre et godt helbred.

2. Gør din ernæringsmæssige forskning

Når du har besluttet, hvad slags vegetarisk kost plan, du gerne vil følge, er det tid til at gøre din ernæringsmæssige forskning. Din krop har brug proteiner, kulhydrater, fedt, fibre og en række andre næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Vegetarer er mest sårbare over for manglerne af jern, calcium, protein, vitamin B12 og omega-3 fedtsyrer.

3. Sørg for at få nok protein

Det er ikke svært at indtage tilstrækkelige mængder af protein, selv om du ikke spiser kød. Varier din kost, og sørg for at få nok kalorier til at bevare et godt helbred. De fleste voksne har brug for omkring 2.000 kalorier om dagen.

Her er nogle gode kilder til protein i kosten til vegetarer:

  • Bønner
  • Linser
  • Tofu
  • Tempeh
  • Kikærter

Fuldkorn, bladgrøntsager grønne grøntsager, ris og majs er også kilder til protein. Lacto-ovo vegetarer kan drage fordel af det protein, der findes i mælk, æg og ost. De, der ønsker en proteintilskud kan du prøve at tilføje vallepulver til en frugt smoothie.

4. få dine vitaminer

Jern, kalcium og vitamin B12 mangler ofte fra vegetarisk kost. Gode ​​kilder i kosten af ​​jern omfatte tørrede frugter, cashewnødder, svampe og tofu. Hvis du vælger at tage et jerntilskud, tage det med et C-vitamin supplement som C-vitamin støtte jernoptagelsen.

Calcium er til stede i mange grønne bladgrøntsager som grønkål, og findes også i befæstede sojamælk, berigede appelsinjuice og befæstede tofu. Hvis du vælger at tage et calciumtilskud, tage det med et D-vitamin supplement til støtte i optagelsen af ​​calcium.

Mange vegetarer heller ikke få nok vitamin B12. Nogle ikke-animalske kilder til vitamin B12 omfatter ernæringsmæssige gær, befæstede korn og soja mælk. Hvis du ikke spiser mejeriprodukter, sørg for at tage et vitamin B12 supplement, eller omfatte ernæringsmæssige gær i din kost ved at sprøjte det på din mad.

5. Glem ikke din Omega-3 fedtsyrer

Din krop har brug omega-3-fedtsyrer; de er af afgørende betydning for den kognitive og neurale funktion, de er gode til dit syn, og de hjælper med at holde dit hjerte og muskler stærke. Hørfrøolie, rapsolie, tofu, sojabønner og valnødder er gode kilder til omega-3 fedtsyrer.

Hvis du følger en vegetarisk kost plan, holde sig til ovenstående trin for at sikre optimal ernæring for din krop.