Styring svangerskabsdiabetes for en sund graviditet

Gravide kvinder bør spise en sund kost for at have en sund graviditet, men kvinder med gestational diabetes skal følge en endnu strengere plan for at opretholde et godt helbred hele deres graviditet. Kost og motion er to primære komponenter til en sund graviditet, når forvaltningen svangerskabsdiabetes.

Hvis du har været diagnosticeret med svangerskabsdiabetes, bør du arbejde med din læge, jordemoder eller en ernæring specialist til at oprette en kost plan, der vil arbejde for dig og din bodyâ € ™ s særlige behov.

En nem måde at holde dit blod sukker i skak er ved at følge en bestemt kostplan, der er baseret på din højde, vægt og fysiske aktivitetsniveau, ud over behovene i din voksende baby. Hvis kostændringer ikke er nok, kan det være nødvendigt at tage insulin så godt. Her er nogle trin, du kan tage for at kontrollere din svangerskabsdiabetes og vedligeholde dit helbred under graviditeten gennem din kost:

Planlæg dine måltider

En nøgle til at opretholde en jævn blodsukker i løbet af dagen er at spise 3 regelmæssige måltider, samt 2 til 4 snacks hele dagen. Du skal sørge for, at alle disse snacks og måltider er afbalanceret og indeholder en række fødevarer med kalorier og kulhydrater jævnt fordelt på dagen. Selvom du bør skære ned på dine kulhydrater, bør du få de fleste af dine kalorier fra komplekse kulhydrater.

Spis en god morgenmad

Spise en god morgenmad som en af ​​dine måltider er også nøglen, da morgenen er den tid, dit blodsukkerniveau generelt vil være den mest ustabile. Begræns indtagelsen af ​​kulhydrater om morgenen, øge din proteinindtag og afhængig af din bodyâ € ™ s reaktion, kan det være nødvendigt at undgå frugt og saft helt.

Forøg din fiber indtagelse

Højt fiber fødevarer, såsom frisk frugt og grøntsager, ærter, bønner, bælgfrugter og hele korn brød og korn, bør udgøre en stor del af din kost. Alle disse fødevarer er alle brudt ned og absorberes af kroppen langsommere end simple kulhydrater, som vil hjælpe til at holde dit blodsukker fra spiking efter måltider.

Begræns din mælk og sukkerholdige drikkevarer indtag

Mælk er høj i den simple sukker laktose og bør begrænses til alle, der arbejder for at styre svangerskabsdiabetes. Se efter andre kilder til calcium, samt andre sunde drikkevarer at medtage i din kost. Desuden bør du begrænse dit forbrug af sodavand og frugtsaft, da disse kan meget hurtigt ophøje dit blodsukker.

Forøg dit aktivitetsniveau

Moderat øge din aktivitetsniveau kan gøre underværker i at holde dit blodsukker på et normalt niveau. Gåture, eller en anden aktivitet lav effekt, kan være en god måde at holde sig i form, opretholde gode blodsukker og forblive aktive under graviditeten. Tal med din læge eller jordemoder om, hvor meget motion og hvilken form for motion er det rigtige for dig.

Ved at følge disse enkle trin, kan du være med til at forebygge samt kontrol svangerskabsdiabetes. Hvis du har været diagnosticeret med svangerskabsdiabetes, så tal med din læge om både din kost og motion plan for at skabe et program, der passer til dine behov.