Strategier for Undervisning læseforståelse

Strategier for Undervisning læseforståelse


Der er en række strategier for at undervise læseforståelse rådighed for Hjemmeundervisning forælder. Når du arbejder med et lille antal studerende, som i en homeschool situation, er det lettere at se, når en studerende har problemer med forståelse og dermed er det lettere at finde ud af en løsning.

Flere strategier til undervisningen læseforståelse

Ligegyldigt hvad Hjemmeundervisning metode, du bruger, kan du integrere en række forskellige måder at øge læseforståelse fra de tidligste kvaliteter. Du skal bruge forskellige måder at undervise forståelse for at holde din elev både interesserede og skrider frem i denne færdighed.

Fortælling

Indtaling er et værktøj oftest forbundet med Charlotte Mason metoden. Det er en af ​​de bedste måder at hjælpe dit barn huske, hvad der er læst. Narration kan bruges i alle aldre eller læseniveau.

På de allertidligste faser, du læser et afsnit eller to til dit barn, og få ham fortælle det tilbage til dig. Dette kan være masser af sjov, og er ikke meget anderledes end dit barn fortæller dig om de nyeste film han så eller tegneserie han så. Vælg et par stykker fra den bog, du læser og læser højt, langsomt og forsigtigt. Når du er færdig, skal du lade dit barn til at fortælle dig, hvad passagerne var om, og hvad han husker fra dem uden nogen at spørge fra dig. De første par gange kan han kun huske én ting. Vær tålmodig. Dette kan tage et par forsøg, og den mindste fremskridt bør roses.

Når dit barn kan læse på egen hånd, vil du gøre det samme med stk fra læsning opgaver, han har. Har ham læse et afsnit eller to, og fortælle dig, hvad han husker. Igen er det vigtigt, at du ikke bede ham, men lade ham behandle det, han har læst i sin egen måde. Over tid, vil forståelse stiger dramatisk, og dit barn kan godt huske 80 procent eller mere af det, han læser, fordi han er ved at lære at fokusere.

Udforskning af Material

En anden strategi til læseforståelse, der kan være særligt nyttigt i de ældre kvaliteter er at have dit barn fører en dagbog om, hvad han læser for historie eller videnskab. Før han begynder et kapitel, få ham nedskrive alt, hvad han ved om emnet. Dernæst skal han nedskrive de ting, han håber at lære i læsning.

Endelig har ham skrive en liste over de ting, han faktisk lært af kapitlet. Keep it simple og tillade ham at skrive noter i stedet perfekt udformet sætninger. På dette tidspunkt, dit fokus skal være på, hvad han husker snarere end hans grammatik.

Grafiske Arrangører

Grafiske Arrangører er nyttige værktøjer til børn, der lærer visuelt. Du kan også kende dem som mindmaps. De kan antage mange former, afhængigt af klassetrin, grunden til at du er ved at oprette en og personlige præferencer.

  • Række begivenheder Chain - Dette kort hjælper eleven nedbryde hans læsning kronologisk i en række begivenheder. Det første arrangement er noteret på toppen med en pil, der peger nedad til næste begivenhed, der skete i historien og så videre.
  • Spider Kort eller Cloud Chart - Tager mange former, edderkoppen kortet er nyttigt for sortering oplysninger. Et centralt tema er skrevet i en stor sky i centrum af et stykke papir. Eger komme ud af skyen kan knytte til skyerne med supplerende oplysninger. Dette kan få helt kompleks som læseniveau og forståelse stigning, men cloud diagrammer kan bruges så tidligt som fjerde klasse.
  • Cykelkort - Et cykelkort bruges til at kortlægge den cyklus af noget; et vandkredsløb, livscyklus eller en anden cyklisk serie af begivenheder.

Du kan finde eksempler på disse og flere grafiske arrangørerne på North Central Regional Education Laboratory.

Spørgsmål

En af de mest grundlæggende metoder til undervisning læseforståelse, og den, der anvendes i de fleste konventionelle læreplanerne Like A Beka, er at have den studerende besvare flere spørgsmål om det materiale efter at have læst den. De fleste læsning læreplanerne bruge dette system.

Den eneste ulempe til dette er, at det ikke giver mulighed for individuel tanke, en af ​​de store fordele ved Hjemmeundervisning dit barn. Du lære ham at finde de oplysninger, som bogen siger han skulle finde stedet for at lade ham at personliggøre det, han har læst og selv vælge, hvad de vigtige fakta er.

Brug simple materialer

Endelig, når arbejder på forståelse færdigheder, holde læsning på et eller to klassetrin under dine elever læser evne. Dette vil sætte ham til at fokusere på at få de fleste oplysninger uden at skulle afkode udfordrende ord eller sætningsstrukturer.

Uanset hvilke strategier for undervisning læseforståelse, du bruger være i overensstemmelse med det og registrere fremskridtene regelmæssigt. Lad din elev om at læse for fornøjelsens skyld uden at skulle svare på spørgsmål om det, så han ikke bliver brændt ud på at læse alle sammen.

Læseforståelse er i høj grad et spørgsmål om modenhed og praksis. Vær tålmodig, og du vil se en forbedring over tid.