Strabismus

Definition

Strabismus er en tilstand, hvor øjnene ikke tilpasse i samme retning. Det kaldes også krydsede øjne eller skele.

Beskrivelse

Med normalt syn, begge øjne fokusere på det samme sted og sende hjernen det samme budskab. Denne kikkert fiksering (begge øjne ser direkte på det samme objekt) er nødvendig for at se tredimensionelt og for at hjælpe med dybde perception. Når et øje er korrekt, skal hjernen modtager to forskellige billeder. Små børn lærer at ignorere forvrængede meddelelser fra en fejljusteret øje, men voksne med skelen udvikler ofte dobbeltsyn (dobbeltsyn). En barns øjne skal være lige og parallelle med tre eller fire måneder. Et barn, der udvikler skelen efter det fyldte otte eller ni år siges at have voksen-debut skelen.

Esotropia er den mest almindelige form for skelen. Det sker, når øjnene vende indad. Infantile esotropia udvikler sig i børn under en alder af seks måneder. Lempelig esotropia udvikler sig i børn under tre år, som krydser deres øjne, når der fokuseres på objekter nærheden alder. Dette sker normalt i børn, der er moderat til stærkt fremsynet (hyperopisk). Medfødt esotropia er en meget sjælden form for strabismus, der opstår med visse fødselsdefekter.

En anden almindelig form for skelen er exotropia, også kaldet sandart, hvor øjnene vende udad. Det kan kun være mærkbar, når et barn ser på fjerne objekter, dagdrømme, eller er træt eller syg. Andre Strabismus indbefatter hypertrophia, hvor øjnene vende opad, og hypotropia, hvor øjnene vende nedad.

Med skelen, i nogle tilfælde øjet igen sker altid i samme øje; men nogle gange turn suppleanter fra det ene øje til det andet. De fleste børn med skelen har comitant skelen, hvilket betyder, at uanset hvor de ser, er graden af ​​afvigelse ikke. I incomitant skelen, mængden af ​​forskydning afhænger af hvilken retning øjne er spidse.

False strabismus (pseudostrabismus) forekommer, når et barn synes at have en tændt øje; Dette kan dog udseende faktisk skyldes andre faktorer:

 • ekstra hud, der dækker den indre øjenkrog
 • en bred, flad næse
 • øjne indstillet usædvanlig tæt sammen eller langt fra hinanden

Falsk skelen normalt forsvinder som barnets ansigt vokser. Et øje læge (øjenlæge) skal afgøre, om øjet igen er sandt skelen eller pseudostrabismus.

Demografi

Strabismus påvirker 5 procent af befolkningen i USA eller mere end 12 millioner mennesker, de fleste af dem børn. Infantile esotropia påvirker omkring 1 procent af fuld sigt sunde babyer og en højere procentdel af for tidligt fødte børn eller født med andre facial defekter. Medfødt esotropia er sjælden, men forekommer ikke med en højere hastighed i for tidligt fødte børn. Strabismus optræder på lige fod i drenge og piger og viser ingen variation i race eller etnisk fordeling. Mest skelen udvikler hos små børn, selv om nogle få sygdomme kan få det til at udvikle sig i voksne.

Strabismus årsager og symptomer

Strabismus kan forårsages oftest af en defekt i den del af hjernen, der styrer øjenbevægelser. Det er forårsaget mindre hyppigt af en defekt i de muskler, der styrer øjenbevægelser. Det er især almindelig hos børn, der har følgende:

 • hjernetumorer
 • cerebral parese
 • Downs syndrom
 • hydrocephalus
 • andre lidelser, der påvirker hjernen

Sygdomme, der forårsager delvis eller total blindhed kan forårsage skelen. Så kan ekstrem langsynethed, grå stær, øjenskader, eller har meget bedre syn på det ene øje end det andet.

Den mest indlysende symptom af strabismus er et øje, der ikke altid er lige. Afvigelsen kan variere fra dag til dag eller i løbet af dagen. Folk, der har skelen ofte knibe i stærkt sollys eller vippe hovedet til at fokusere deres øjne.

Hvornår skal ringe til lægen

Forældre bør kalde deres læge, når de bemærker deres barns øjne ser skævt, selv om barnet er meget ung. En baby, hvis øjne har ikke udrettet i en alder på fire måneder skal undersøges for at udelukke alvorlig sygdom. Strabismus er ikke en betingelse, at et barn vil vokse uden medicinsk intervention. Børnelæger kan henvise forældrene til en øjenlæge (øjenlæge) uddannet i at evaluere visionen om meget små børn.

Diagnose

Hvert barns øjne bør undersøges af en alder på ni måneder. En børnelæge, praktiserende læge, øjenlæge eller optometrist licens til at bruge diagnostiske narkotika bruger dråber, der spile eleverne og midlertidigt lammer eye-fokusering muskler til at evaluere visuel status og okulær sundhed. Tidlig diagnose er vigtig. Nogle eye drejninger kan skyldes en tumor. Ubehandlet skelen kan skade synet og muligvis resultere i dovent øje (amblyopi).

Behandling

Bevarelse eller genoprette vision og forbedre udseende kan involvere en eller flere af følgende:

 • briller for at hjælpe med at fokusere og rette øjet (r)
 • patching at tvinge spædbørn og småbørn til at bruge og ret svagere øjet
 • øjendråber eller salver som erstatning for klap eller briller eller gøre briller mere effektiv
 • kirurgi til at stramme, slappe af, eller flytte øjenmuskler
 • medicin injiceres i en overaktiv øjenmusklen at tillade den modsatte muskel at rette øjet
 • vision uddannelse (også kaldet øje øvelser)

Prognose

Tidlig konsekvent behandling normalt forbedrer vision og udseende. De mest tilfredsstillende resultater opnås, hvis tilstanden er afhjulpet så tidligt som muligt og før en alder af syv.

Forebyggelse

Strabismus kan ikke forhindres, men det kan korrigeres med tidlig indgriben.

Forældrekontrol Bekymringer

Forældre er ofte bekymrede for, at øjet igen er tegn på andre problemer med synet. Nogle gange skelen gør ledsage andre synsfejl, så en komplet øjenundersøgelse ved en pædiatrisk øjenlæge er tilrådeligt. Delay kun øger vanskeligheden ved at korrigere skelen, så forældre bør ikke vente med at se, om deres barn vokser fra tilstanden.

Vigtige vilkår

 • Amblyopi-Nedsat synsstyrke, som regel på det ene øje, i mangel af strukturel abnormitet i øjet.
 • Øjenlæge-En læge, der har specialiseret sig i anatomi og fysiologi af øjne og i diagnosticering og behandling af øjensygdomme og lidelser.

Ressourcer

Bøger

Plager, David, et al Strabismus Surgery:.. Basic og Advanced Strategier Oxford, UK: Oxford University Press, 2004.

Organisationer

American Academy of Ophthalmology. PO Box 7424, 655 Beach Street, San Francisco, CA 94120-7424. Websted: http://www.aao.org.

American Academy of Optometry 6110 Executive Boulevard, Suite 506, Rockville, MD 20852. websted:. Http://www.aaopt.org.

American Academy of Pediatric Ophthalmology og Strabismus (AAPOS) PO Box 193832 San Francisco, CA 94119. websted:. Http://www.aapos.org/.

Websteder

Cooper, Jeffrey. "Alt om Strabismus." Optiker Network, 2001. Tilgængelig online på http://www.strabismus.org (adgang okt 31, 2004).

Gerontis, Corina C. "Exotropia, Medfødt." Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/oph/topic330.htm (adgang 31 Oktober, 2004).

Ocampo, Vincente V. og C. Stephen Foster. "Exotropia, infantil." Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/oph/topic328.htm (adgang 31 Oktober, 2004).

Stidham, D. Brian og Chris Noyes. "Exotropia, ekspansiv." Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/oph/topic330.htm (adgang 31 Oktober, 2004).