Støbejern Japanese Garden Lantern

Støbejern Japanese Garden Lantern
Stone lanterner er nemmere at finde.

Støbejern japansk have lanterner er faktisk ret usædvanligt. Du er mere tilbøjelige til at støde på sten pagode formede lanterner på dit lokale havecenter. Hvis du finder en støbejern japansk stil lanterne, er det formentlig opført som en vintage fund eller et antikt, eller en kopi af en antik lanterne.

Støbejern Japanese Garden Lanterner

Det er sjældent at finde en ægte støbejern japansk lanterne, men autentiske dem typisk kommer fra den periode af japansk historie Meiji eller Taisho. Nogle støbejern lanterner blev brugt i templer før Meiji-perioden, men dem, der typisk findes til salg i dag hagl fra perioden mellem 1868 og 1926, da masseproduktion gjorde dem overkommelige eksportvarer.

Meiji og Taisho Perioder: industrielle revolution i Japan

Den Meiji periode varede fra slutningen af ​​1868 til 1912 og var starten på det, der blev senere kendt som Empire of Japan. Ordet "Meiji" betyder "oplyst regel." Det var i denne periode, at Japan oplevede sin første skub i retning industrialisering. Mange udenlandske eksperter i metalbearbejdning, f.eks kom til landet for at undervise i engelsk, teknik, videnskab og mere. Japan blev en leder i mange fremstillingsindustrier. Fordi Japans råvarer blev begrænset af dets geografi, virksomhederne fokuserede på innovation inden for fremstilling, indkøbe råvarer fra fremmede magter og hurtigt fører an i tekstiler og andre industrier.

Det var i denne periode, at de første støbejern lanterner optrådte. Mest var meningen, at hænge fra porches eller tagskægget af hjemmet eller pryder verandaer af templer. Fremstilling af sådanne lanterner fortsatte ind i Taisho periode, der fulgte umiddelbart efter Meiji-perioden og varede indtil 1926. De fleste af de reformer i Taisho periode var i regeringen og demokrati, og verdenskrig forårsagede mange produktionsvirksomheder til at skifte fra dekorative elementer til emner nødvendige for krigen.

Styles af støbejern Lanterns

Ægte lanterner fra Meiji eller Taisho periode er sjældne, men ikke så sjældent, at du ikke kan finde dem på brugthandel. Der er også kopier på markedet, så vær forsigtig og købe kun autentiske lanterner fra en velrenommeret forhandler. Du kan også vælge at købe ægte antikviteter i person, så du kan undersøge Lygten omhyggeligt.

Kig efter følgende stilistiske detaljer:

  • Krog i toppen af lygten: En kæde vil passere gennem krog eller ring, så lygten kunne hænge fra en veranda.
  • Moderat størrelse: De fleste støbejern stykker var ca. 10 til 12 inches høj, selvom der er nogle variationer i højden.
  • Traditionelle temaer: Traditionelle temaer, der anvendes til at dekorere støbejern lanterner omfatter kirsebærblomster, bambus, og mange andre.
  • Patina: Jern ruster over tid, og autentiske antikke lanterner blev foretaget anvendes udendørs, så forventer nogle rust eller slitage på støbejern lanterner. Disse lanterner var meningen, at der skal anvendes udendørs, og en uberørt man bør sætte gang i nogle spørgsmål. Enten blev holdt inde i over 100 år, eller det er en kopi.

Autentiske Cast Iron Lanterner

Du kan se en autentisk støbejern japanske have lanterne på Peabody Essex Museum i Salem, Massachusetts, som siges at indeholde flere fine eksempler på tidstypiske lanterner.

Her er et billede af en antik lanterne, der viser den omfattende rust typisk for tidlige stykker. Nogle initiativrige gærdesmutter besluttet at anvende den antikke lanterne til en rede!

Køb Lanterner

Japansk have lanterner er en udsøgt tilbehør at tilføje til din japansk eller zen-have. Fordi antikke lanterner kan være dyrt, kan du ønsker at tilføje kopier til haven eller holde fast i beton og sten kopier. Stone og harpiks kopier af japansk have lanterner er nemme at finde online og på din lokale hjemmet og haven center.

Det kan være nødvendigt at søge mere, hvis du er i markedet for en autentisk antik støbejern lanterne. Drage Dance Japanese Import lejlighedsvis har støbejern lanterner til salg på deres hjemmeside.