Sterilisation

Sterilisation

En vasektomi er en form for permanent prævention til mænd. Det er en simpel operation, der involverer skæring af rør, som transport sperm. For at afgøre, om denne procedure er den rigtige for dig, er det vigtigt at forstå processen, effektivitet og risici.

Hvordan Sterilisation gøres

Sperm er lavet i en mands testikler. Sæden rejser til mandens penis gennem rør kaldes sædlederen. Sæden mix med andre væsker til at blive sæd, der frigives, når en mand ejakulerer. Denne procedure stopper sæd fra at blive en del af sæden. Hvis der ikke er nogen sædceller i en mands sæd, kan han ikke få en kvinde gravid. Proceduren påvirker ikke en mands evne til at ejakulere eller at have sex.

Day of the Procedure

En vasektomi kirurgi skal udføres af en læge, og kan gøres på lægens kontor eller i en særlig kirurgisk center. Operationen selv tager kun et par minutter. Hele oplevelsen vil vare et par timer, herunder forberedelse og hvile eller observation bagefter. Normalt kan manden gå hjem samme dag.

Recovery Time

Det tager en uge eller to at helbrede fuldstændigt efter operationen. Pungen kan se og føle forslået i første omgang. Det kan forekomme hævede og føle bud. Mange mænd vil ønsker at tage en dag eller to fri fra arbejde efter indgrebet. Mænd, der gør tunge løft på arbejdet kan have brug for mere tid væk. Når healing er afsluttet, kan der være en lille ar fra incisionen.

Typer af vasectomies

I dag er der flere forskellige metoder læger kan bruge til at udføre en vasektomi. Det er nyttigt at forstå de muligheder, før du gennemgår denne procedure.

Kirurgi med et indsnit

For at gøre proceduren, lægen indsprøjter en bedøvende medicin ind i mandens pung. Derefter gør kirurgen et lille snit på den ene side af pungen og trækker en del af en vas deferens rør. Lægen skærer røret og tætner enderne; nogle læger skære en lille del ud af røret for at forsøge at forhindre røret i at vokse sammen igen. Den samme procedure gentages på den anden side. Snittene lukkes med sting. Nogle læger foretrækker at nå begge rør gennem en enkelt snit i forsiden af ​​pungen.

Ingen indsnit Metoder

Mange læger bruger en nyere måde, som ikke kræver sting. I stedet for at indsnit, lægen gør en lille punktering at komme i begge rør. Rørene skæres derefter, bundet eller ætses med varme. Den punktering er lille nok til at helbrede uden sømme. Denne metode kaldes ofte en "no-skalpel" vasektomi; risikoen for infektion eller blødning er lavere med denne metode til kirurgi.

Clip implantat procedurer

Nogle kirurger bruge små klip-lignende enheder at lukke sædlederen under en vasektomi. Rørene er ikke brændt, bundet, eller klippe. Denne procedure kan være forbundet med færre komplikationer og mindre helbredende tid. Hvis det er nødvendigt, kan en vasektomi procedure ved hjælp af en clips vendes så godt. En af disse enheder, Pro-Vas, er klar til brug nu. En anden version, der var tilgængelig kaldes Vasclip; dette mærke er ikke tilgængelig i øjeblikket på grund af den høje dumpeprocent.

Andre procedurer

Der er undersøgelser, der ser på andre måder at udføre vasectomies. Små enheder, der er indsprøjtet eller indsat i sædlederen til at blokere for strømmen af ​​sæd evalueres, men mere information om sikkerhed og effekt af disse enheder er nødvendig, før deres anvendelse bliver udbredt.

Risici og bivirkninger

Sterilisation er en meget sikker procedure. Komplikationer ikke sker meget ofte, men disse er de mest almindelige:

  • Hævelse
  • Blå mærker af pungen
  • Blodpropdannelse i pungen
  • Blod i sæden
  • Infektion

En mindre almindelig side er smerter, der kan være forårsaget af sperm siver ud omkring det sted, hvor rørene blev skåret; sperm kan irritere det omgivende væv. Hvile og anti-inflammatorisk medicin normalt hjælper. Infektion efter operationen kan behandles med antibiotika.

Tidligere troede lægerne, at vasektomi kan øge en mands risiko for hjertesygdomme og prostatakræft. Nyere undersøgelser har ikke vist nogen øget risiko. Denne procedure må heller ikke påvirke seksuel ydelse.

Effektivitet

Efter operationen, vil manden nødt til at vende tilbage til lægens kontor en måned eller to for test for at sikre proceduren virkede. To måneder efter rørene skæres, kan sæd stadig indeholde sæd, der blev efterladt i rørene. Derfor er det vigtigt at bruge en anden form for prævention indtil tests viser, at der ikke er nogen sædceller i sæden.

Denne procedure er en af ​​de mest effektive metoder til prævention. Lejlighedsvis vas deferens rør vil helbrede på en måde, der lader sperm komme igennem, men det er ikke almindeligt. I almindelighed vil kun omkring en til tre i 1000 par blive gravid efter en vasektomi.

Sterilisation beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme.

Sterilisation vending

Nogle gange vil en mand, der har haft en vasektomi skifte mening og beslutte, han ønsker at få et barn. Tilbageførsel er en langt mere kompliceret operation end selve proceduren, og vending er ikke altid lykkes. Denne procedure udføres typisk i en ambulant kirurgisk center med patienten under generel anæstesi. Kirurgen har normalt at anvende en kirurgisk mikroskop for at vedhæfte enderne af sædlederen. Tilbageførsel kan koste tusindvis af dollars og er normalt ikke dækket af en forsikring.

Recovery Efter Tilbageførsel

Opsvinget periode bør være relativt smertefrit; de fleste mænd er tilbage til lettere arbejde inden for en uge. Men for manuel eller fysisk arbejde, kan det tage længere tid, før manden kan vende tilbage til arbejdet. Lægen vil udføre sperm analyser regelmæssige mellemrum, efter den procedure, for at vurdere sædkvalitet indtil gravid. Dette kunne ske i et par måneder, men det kan også tage flere år.

Tilbageførslen Proceduren er forbundet med få komplikationer; risici omfatter blødning eller infektion. Du bør diskutere, hvilken type smertestillende medicin, du måske har brug for bagefter, da nogle læger advare mod aspirin brug på grund af risikoen for øget blødning.

Odds på vellykket Tilbageførsel

Alderen på manden bør ikke påvirke succes tilbageførslen. Den tid, der er gået siden den oprindelige vasektomi spiller en større rolle i en mands chancer for at have den procedure vendt med succes. Hvis det har været mindre end tre år siden den oprindelige kirurgi, chancen er omkring 75%, at han vil være i stand til at få en kvinde gravid. Men hvis det har været mere end 15 år, chancen falder til kun 30%. Hvis et par er interesseret i en Sterilisation vending, bør de starte undersøgelsen så hurtigt som muligt for at øge deres odds.

Hvis der er et spørgsmål om frugtbarhed kvinden, skal hun gennemgå en fertilitet arbejde op for at være sikker på, at hun stadig har ægløsning før manden undergår en Sterilisation vending. Det kunne være vigtigt at sikre, at kvinden er stadig i stand til at blive gravid, hvis alder eller frugtbarhed er en faktor.

Tal med din læge

En vasektomi er en sikker og effektiv metode til prævention. Det er reversibel i mange tilfælde, men du bør diskutere fordele og ulemper ved denne beslutning med dine andre væsentlige og din læge. Hvis du beslutter dig på en vending på et senere tidspunkt, undersøge for at finde kirurgen med de bedste resultater i dit område.