Spørgsmål Om Kitten Health

Spørgsmål Om Kitten Health

Spørgsmål besøgende Om Kitten Health

Mor kat diagnosticeret med FLV

Vi er omsorgen for fem killinger, der er fem uger gammel. Deres mor er blevet diagnosticeret med katteleukæmivirus. Dyrlægen foreslog, at vi adskille dem for at minimere risikoen for infektion, hvis de i virkeligheden ikke allerede være inficeret. Vi har haft dem nu i tre uger. De synes at komme til deres ret. De spiller, spise og bruge en kattebakke det meste af tiden. Så skete der noget mærkeligt. En af dem blev meget sløv og gik sjovt. Vi adskilte ham, sætte ham på vores seng på et tæppe og lad ham hvile. Inden for et par timer, han var op og om, handler lidt svag, men han har fået gradvist mere normalt siden da. Her til morgen fandt jeg en anden killing liggende i kattebakken, meget sløv, svært at vække. Kuldet blev stukket til hendes ansigt, meget un-kattelignende, jeg frygtede det værste. Vi gør det samme som vi gjorde for det første, venter og holde det isolerede bare at lade det hvile. Vi er ikke rige, og ikke killingerne 'ejer. Hvad skal vi gøre? ~~ Dave

Ekspert Svar

Hej, Dave,

Det er så svært at spille et ventende spil som dette. Desværre killinger er ekstremt sårbare over for katteleukæmivirus (FeLV). Virussen er fanget ved sekretion af kropsvæsker, så kan fanges selv gennem grooming hinanden. Det er mest sandsynligt, at moderen har passeret dette til sine killinger, men det er muligt det ikke alle killingerne pådraget sig sygdommen. Er der nogen måde at holde killingerne adskilt fra hinanden så godt? Også, hvis du har katte i dit eget, ikke tillader disse katte for at interagere med dine andre katte.

Nogle symptomer på sygdommen indbefatter:

 • Tab af appetit
 • Vægttab (svært at måle i en killing)
 • Kramper
 • Feber
 • Fur er ikke silkeagtig og blød
 • Diarré
 • Blege tandkød

Der er nogle behandlinger til rådighed for FLV-inficerede killinger der kan udvide deres liv. Da disse ikke dit kæledyr, vil jeg drøfte dette spørgsmål med ejerne af katten og killinger og finde ud af deres ønsker. Også, ikke lade dem gå ude som den største aktuelle trussel mod dem, er deres svækket immunforsvar.

Jeg ville ønske jeg havde bedre nyheder til dig, men jeg føler, det er bedst at være bevæbnet med fakta, så du ved, hvordan vi kommer videre. Held og lykke!

~~ Lori

Kat Blødning fra næse

Min kat er omkring 9 måneder gammel. Han begyndte at bløde fra næsen. Hvad kunne det være?

~~ Spawn

Ekspert Svar

Hej, Spawn,

Dette kunne være noget så simpelt som katten sprængfyldt et blodkar, mens nysen eller han kunne have faldet noget og stødte hans næse. Dog kan blødning fra næsen også indikere mere alvorlige tilstande, herunder nogle vira og kræft. Mit råd er at tage ham til dyrlægen med det samme og få en eksamen. Dyrlægen vil måske køre nogle blodprøver for at udelukke felin leukæmi og et par andre ting. Nogle af de vira, der kan producere dette symptom er meget smitsom for andre kæledyr, så det ville være bedst at indeholde ham i et lille område, såsom et badeværelse, indtil du er i stand til at få ham til dyrlægen. Det er altid bedst at fejle på siden af ​​forsigtighed. Katte er små dyr, så hvis blødningen er for stor, bør du altid få dem til en lokal dyrlæge for at få blødningen stoppet og minimere skader. Kom tilbage og lad os vide, hvad dyrlægen sagde, og hvis din kat er okay.

~~ Lori

Sick Kitten

Min killing er omkring tre og en halv måned gammel, og har en sluttet næse. I går hun nøs og ganske stor størrelse booger kom ud af hendes næse. Nu i dag, hun mangler et plaster på pels bag hendes øre og huden ser lidt pink og irriteret. Jeg tror, ​​hun kan have lige bonked sig i nat, fordi hun har en tendens til at køre og gøre flyvende spring ind i ting, men jeg vil bare gerne være lidt mere sikker på om der. Jeg var også tænkte på om det er okay at sætte nogle Polysporin på stedet?

Tak for nogle gode råd ~~ Harry

Ekspert Svar

Hej Harry,

Har killingen modtaget vaccinationer endnu? Der er mange luftvejssygdomme, der kan producere store mængder af slim i dit kæledyr næse og lunger. Jeg vil anbefale at lade din dyrlæge giver kitty en check op bare for at være sikker på noget mere alvorligt, der foregår.

Som for den pludselige skaldet stedet, tror jeg ikke at støde selv ville have forårsaget det. Irritation på stedet tyder hår var blevet trukket ud eller anden måde. Har du nogen andre kæledyr i dit hjem, eller lader du din killing gå udenfor? Hvis ja, kan hun have mistet pelsen plaster i et mindre slagsmål, og områderne omkring nakke og ryg af hovedet er prime spots for andre dyr at hægte sig på. Visse typer af parasitangreb kan også forårsage skaldede pletter på grund af overdreven ridser.

Da området er sandsynligt, hun ikke kan nå af sig selv, tror jeg ikke det vil skade hende til at anvende en lidt antibiotikum creme til stedet, men du skal ringe til din dyrlæge kontor og spørge hvilket mærke er sikker at bruge på katte da nogle faktisk kan forårsage yderligere irritation.

Håber killingen genopretter hurtigt ~~ Kelly

Kitten Har Bald Spot

Jeg forlod mit meget legesyg tolv uger gamle killing med min mor i to dage, og da jeg kom tilbage havde han underlig plet på bagsiden af ​​halsen. Det mangler hår og er lidt klistret. Jeg ved ikke, hvad det er, eller hvad jeg skal gøre for det.

Jeg har brug for hjælp ~~ Bretagne

Ekspert Svar

Hej Bretagne,

Det lyder som killingen lykkedes at få nogle af hans pels trukket ud, selv om jeg ikke kan gætte, hvordan, og den klæbrige udledning kan være et tegn på, at stedet er at blive smittet. Er området ser røde, hævede eller har en dårlig lugt? Hvis den gør, kan du spørge din dyrlæge til at tage et kig på det.

I mellemtiden vil jeg anbefale forsigtigt vanding området med nogle lunkent vand for at forsøge at skylle udledningen væk, derefter anvende en lille mængde af et antibiotikum førstehjælp creme til stedet. Sørg for at vaske dine egne hænder, før du begynder, så du ikke tilføje flere bakterier i såret.

Se, om din kat forsøger at ridse på at stedet. Hvis han gør, han kan forårsage yderligere skade, og dette ville være en anden grund til at rådføre sig med din dyrlæge.

Bedste ønsker ~~ Kelly

Kunne det være Cat Flu?

Jeg har i alt 11 katte og killinger, og det er næsten umuligt at adskille dem til det punkt, der hver har sin egen kattebakke, og fødevarer bakker. Alle katte har haft de samme symptomer:

 • Nysen
 • Blokerede næsepassager
 • Rindende øjne
 • Diarré
 • Vægttab

Ifølge de symptomer, jeg tror, ​​de enten har kat influenza eller felin leukæmi. En af killingerne synes at være over sygdommen, men han er omkring de andre katte og han renser dem konstant.

Er der et antibiotikum, jeg kan give dem?

~~ Goldencat

Ekspert Svar

Hej Goldencat,

Det lyder som om du har et reelt problem på dine hænder. Selvom jeg ikke er en dyrlæge, det helt sikkert lyder som om du kan have en større sag om kat influenza foregår. Sygdommen har en tendens til at strejke i koncentrerede kat befolkninger, især hvis kattene ikke er blevet vaccineret.

Der er ingen antibiotika til at behandle kat influenza, fordi det er forårsaget af flere vira. Du kan vaccinere for at hjælpe med at forhindre disse vira, men du kan ikke helbrede dem, når de har taget fat. Antibiotika er undertiden anvendes til behandling af sekundære bakterielle infektioner anlagt den ved en syg kats svækket immunsystem.

Sommetider katte lever gennem kat influenza, men hvis de gør de bliver bærere af virussen. Det betyder, at de vil kaste det i deres tårer, næseflåd og spyt for resten af ​​deres liv, hvilket øger chancen for, at andre katte deler den levende miljø vil blive ramt.

Som for felin leukæmi, desværre er der i øjeblikket ingen helbredelse, men igen, kan sygdommen forebygges ved vaccination.

Jeg opfordrer dig til at tage dit kæledyr til dyrlægen for at få en ægte diagnose på deres tilstand. En licenseret dyrlæge er den eneste, der er bemyndiget til at regne ud, hvad der foregår, og hvis der er en vis form for behandling, der kan gavne din katte.

Mine bedste ønsker for deres fuld helbredelse ~~ Kelly

.