Spolorm hos katte

Spolorm hos katte
Med det blotte øje, rundorm ligne spaghetti.

Rundorme hos katte udgør en alvorlig og kompliceret infektion. Behandlingen er ikke hurtig. Når det kommer til parasitære infektioner, kan forebyggende foranstaltninger gemme en husstand fra en lang paranoia-fremkaldende periode kur.

Fakta Om rundorm hos katte

Rundorm infektioner er alvorlige for både kæledyr og ejere af kæledyr, og der er mere end én type af rundorm, der kan tage fat i en kat. Den Toxocara Catis rundorm kan bæres af en række forskellige dyrearter, men det forbliver i dvale og indkapslede, indtil det indtages af en kat. En anden form for rundorm, Toxascaris leonina kan inficere en horde af forskellige arter, herunder mennesker.

Disse sondringer er vigtige, fordi den gennemsnitlige kæledyr ejer ikke vil vide, hvordan at skelne mellem disse to typer af rundorm, men huser æg fra Toxascaris i hjemmet udgør en trussel for nogen kæledyr og mennesker, som deri har bopæl.

Hvordan en kat bliver inficeret

Med hensyn til de to typer af rundorm hos katte, den onde cirkel af infektion afviger lidt. Begge rundorme kan overføres til katte gennem indtagelse af æg. Dette sker almindeligvis når katte har enten kontakt med udendørs jorden, hvor inficerede afføring er til stede, eller ved indtagelse af en gnaver eller anden form for mindre dyr. Toxocara æg præsentere mere kompliceret udgave af infektion cyklusser. For startere, kan Toxocara æg forblive aktive og inficerede i måneder eller endda år. Det betyder, at nogen æg liggende i jorden er potentielt farlige for din kat ganske lidt. Når indtages, Toxocara æg og larver køre gennem flere faser, fra klækning til encysting og derefter breder sig i hele kattens krop kun at ende igen i tarmkanalen. På det tidspunkt Toxocara igen ind kattens tarme, er modne nok til at parre sig og frigive nye æg.

Toxascaris æg går igennem færre faser, når det kommer til udvikling. Desuden gør denne type rundorm ikke navigere i hele kroppen i samme grad som katten-specifikke rundorm. Uanset hvad, er dens trussel ikke begrænset til katte, og det gør det til et mere frygtindgydende fjende for husholdninger.

Rundorm infektion kan også spredes ved amning katte til killinger, når larverne lever mælkekirtlerne passerer ind killingerne via sygepleje processen. Ormekur medicin kan kun påvirke rundorme, der er i tarmkanalerne, så larver findes overalt i en kat system er stadig ganske levedygtige, hvis de forbliver uden tarmene i en længere periode.

Hvad kan man forvente

Når din kat er inficeret med rundorme, kan symptomerne manifestere i forskellige kropslige systemer. Når det kommer til en Toxocara infektion, vil larverne krybe ind i luftvejene, som kan forårsage en lang række symptomer og endda en alvorlig anfald af lungebetændelse. Hvæsen og vejrtrækningsbesvær er meget almindelige. Desuden, når de modnet orme enten Toxocara eller Toxascaris nå tarmkanalen de kan forstyrre en kat fødevareforsyning, stjæle vigtige næringsstoffer og faktisk sultende dyret. En oppustet mave er normalt synlige under denne fase af infektion.

Behandling Rundorm

Behandling for en kats rundorm infektion er afgørende for både sikkerheden for katten og nogen kæledyr eller mennesker, der bor inden for samme husstand. Din dyrlæge kan anbefale ormekur medicin, men de fleste af disse medikamenter kan kræve mere end en behandling for at være fuldt ud effektiv. Igen kan ormekur produkter kun behandle orme, der findes i tarmkanalen. Larver, der lever inden for kattens systemet berøres ikke. Desuden rundorme lægger æg, der kan tage uger at klække. Derfor din kats ormekur procedurer vil bestå af medicin, der er taget med jævne mellemrum, typisk i doser fordelt med tre ugers mellemrum. Kan være nødvendigt Tre eller fire medicin cykler til helt afslutte rundorm kamp. Hvis en kat i en husstand er inficeret med rundorme, er det også tilrådeligt at behandle alle andre katte og kæledyr, der bor i samme hjem.

Desuden, hvis din kat er en udendørs dyr, reinfektion er altid en risiko. Rutinemæssige dewormings er en måde at beskytte din husstand fra konstant rundorm spørgsmål. Den mest effektive måde at forebygge din kat fra rundorme er naturligvis at holde dit kæledyr inden døre, hvor sandsynligheden for at komme i kontakt med afføring-inficerede jord er næsten ikke-eksisterende.