Spiselige Ukrudt

Spiselige Ukrudt
Har du prøvet stegte mælkebøtter?

Ukrudt kan ikke være dit første valg for kulinariske lækkerier, men der er faktisk en række spiselige ukrudt, der er lækre og nemme at dyrke.

Hvad skaber en Weed?

Noget er normalt klassificeret som ukrudt, bare fordi det er ikke der, hvor nogen ønsker det skal være. Clover i nogens velplejede forhave er helt sikkert en ukrudtsplante, mens der i en wildflower garden, det ville være en velkommen tilføjelse.

Det er det samme med spiselige ukrudt. Hvis du vokser dem med vilje, det virker lidt barsk for stadig kalder dem ukrudt, men bare måske, at bevoksning af ukrudt, du kan bare ikke ud til at slippe af med vil gå formular være til gene for en del af middag.

Typer af Spiselige Ukrudt

Der er mange forskellige ukrudt, der kan høstes og spises, men de fleste af spiselige ukrudt er en slags grøn, at man kan tilføje til salater. Nogle eksempler på ukrudt, der gør fine greens er:

  • Fuglegræs
  • Mælkebøtte
  • Lammets kvartal
  • Milk Thistle
  • Rødknæ

Andre grønne ukrudt kan også blive spist efter varmebehandling. Kudzu, for eksempel, er stor voldsramte og stegt eller røre-frys. Horseweed og brændenælde er to flere planter, der kan spises, hvis blade er kogt.

Den cikorierod bruges ofte som et supplement til eller erstatning for kaffe, og blomsterne kan føjes til salater samt. Gyldenris blomster og blade kan anvendes til at lave te.

Burre rod kan picklede eller kogt i supper. De unge blade af vejbred planter kan sauterede, og rødkløver blomster er fantastisk i salater, supper eller som te. Violer og andre spiselige blomster er også gode valg for at tilføje til salater eller bruger som garnishes.

Sikkerhedstips

Det vigtigste, når man arbejder med spiselige ukrudt for, at du ved, at ukrudtet du planlægger at spise er faktisk spiselige. Nogle planter ligner når de er unge, og du kan få virkelig syge af at spise planter eller dele af planter, som ikke bør spises. Nogle planter, når de indtages, kan endog medføre døden.

Hvis du planlægger at scavenge for spiselige ukrudt, sørg for at have en guidebog eller en kyndig person med dig, der kan hjælpe dig med at finde det ukrudt, der er sikre. Nogen fra din lokale haven klub eller wildflower samfund bør være i stand til at pege dig i den rigtige retning.

Også, skal du vide, hvilke dele af en plante er sikre at spise. Bare fordi bladene af en plante er sikre, betyder ikke, at hele planten bør indtages. Igen, kontrollere internettet, eller med en guide til ukrudt eller en lokal ekspert, før du går på jagt efter ukrudt og på vej til køkkenet.

Hvis du vokser dine egne ukrudt, skal du ikke bruge pesticider eller herbicider på dem. Da mange ukrudt ikke er kogt, før du spiser, er det en god idé at dyrke dem økologisk når det er muligt.

Hvis du ikke vokser dine egne spiselige ukrudt, er du nødt til at overveje tilstanden af ​​ukrudt du sandsynligvis at finde på dine søgninger. Nogle ukrudt kan være blevet sprøjtet med ukrudtsmidler og har bare ikke død endnu.

Andre er meget tæt på veje, hvilket ikke gør dem meget tiltalende. Tilstedeværelsen af ​​dyrs afføring eller andet affald i området er et godt tegn, du bør ikke spise ukrudtet også.

Din bedste chance er at dyrke dine egne ukrudt at spise, fordi så ved du, hvor de kom fra, og hvad der er sket for dem i hele vækstsæsonen.

Du kan ofte finde frø eller planter til nogle ukrudt på dit lokale havecenter. Du kan også tjekke online frø sælgere som Seed Rack. Hvis alt andet fejler, og du leder efter en ukrudtsplante, der jævnligt vokser i dit område, skal du kontrollere dine naboers yards eller din lokale botaniske have. Enten ville være glade for at lade dig grave deres ukrudtsplanter og tage dem væk!