Spiselige Svampe

Spiselige Svampe


Der er bogstaveligt talt tusindvis af spiselige svampe, der dyrkes over hele verden. Nogle dyrkes meget let, mens andre, ligesom trøffel, er værdsat, fordi de er så svære at finde.

Anvendelse af Svampe

Svampe er en af ​​de mest forskelligartede fødevarer i verden og er elsket samt værdsat af mange kulturer. Kineserne, japanerne og italienerne har gjort svampe at være hjørnestenen i mange af deres kulturelle retter. Svampen er relativt billigt, let at finde og tager på smag som ingen andre fødevarer uden for tofu. Dette alene gør svampen en genial tilføjelse til enhver opskrift. Nogle svampe, ligesom portabella, er store nok til at være et måltid på egen hånd.

Typer af spiselige svampe

Hovedsagelig er der to typer af spiselige svampe: Dem, der er vildt dyrkes og de, der er kommercielt dyrkes.

Ikke alle typer af svampe er nem at dyrke kommercielt - nogle er bedre til at høste i naturen.

Kommercielt dyrkede svampe

Kommercielt dyrkede svampe let dyrkes i en kommerciel indstilling til høst. Du vil genkende mange af disse svampe fra købmandsforretninger, du hyppige. Du kan ofte finde disse friske men mange er tilgængelige tørrede så godt.

  • Den mest populære form for kommercielt dyrket champignon i dag er den Agaricus bisporus arter. Du finder dem på markedet opført som champignon eller knap svampe. Dette er en større gruppe af svampe arter, som også omfatter den meget elskede crimini og portobello svampe. Disse svampe har længe været anvendt i fløde af champignon suppe samt champignon bisque.
  • Asiatiske køkken, det være sig japansk eller kinesisk, bruger en masse svampe i deres opskrifter. De asiatiske folk har gjort det en kunstart at vokse og høste et stort udvalg af svampe, herunder træ øre svampe (Auricularia polytricha eller Almindelig Judasøre), der anvendes i kinesisk madlavning. Japan dyrker flere former for spiselige svampe til brug i deres madlavning så godt, herunder enokitake (vinter champignon), shimeji (bøg svamp i Europa), shiitake og eg svampe. Disse udgør 10% af ordet produktion af svampe.
  • Oyster og konge trompet svampe er de mest dyrkede svampe i verden, som de udgør 25% af ordets champignon afgrøde.

Dyrkede Wild Svampe

Uanset årsagen disse svampe ikke er i stand til at blive dyrket godt kommercielt, men vokser i naturen og kan høstes i naturen for offentlig videresalg. Disse svampe skal altid købes fra en svamp gård, bør du aldrig forsøge at høste vilde svampe på egen hånd.

  • Porcini svampe anvendes bredt i hele Italien og er blevet et dagligt syn i deres køkken. Disse er også kendt som grisen svamp og findes også i Tyskland (Steinpilz eller sten svamp), Rusland (hvid svamp) og i Frankrig (CEP svamp).
  • Den gule kantarel, samt den gule ben kantarel, er formentlig en af ​​de mest genkendelige svampe i verden. Der er en svamp, der ligner kantarel, som er giftig, så den bedste chance er at købe disse i butikken, medmindre du ved, hvad man skal kigge efter.
  • Maitake er en svamp, der findes i Japan og er kendt af to farverige navne: "høne i skoven" og "får hovedet". Maitake er kødfulde og store svamp, der vokser nær egetræer og er højt værdsat for deres medicinske egenskaber. En anden værdsat vilde svampe i Japan er den matsutake champignon.
  • Den mest berømte af vilde svampe samt den dyreste er knolden arter af svampe. Denne art er mere almindeligt kendt som trøffel og er meget efterspurgt af kokke overalt. Prøv da de kan, har svampeproducenter undladt at genskabe processen er nødvendig for at kunne vokse trøffel. Trøfler, der er mest eftertragtede omfatter den kinesiske sorte trøffel, den sorte sommer trøffel og den hvide trøffel.

Sikkerhedsforanstaltninger Spiselige Svampe

Du bør aldrig høste dine egne vilde svampe, men i stedet vælge at købe vilde sorter (som trøfler). Der er flere arter af svampe, der er giftige og advarsler for at undgå disse bør tages meget alvorligt. Nogle af disse svampe omfatter Amanita muscaria (som skal være par-kogt før spise) og Coprinopsis atramentaria (kan ikke indtages sammen med alkohol).