Spise sent om natten Påvirker de Biorythms

Forskerne fra University of California (San Francisco, USA) mener, at overspisning kan føre til de samme konsekvenser som jetlag.

Spise sent om natten Påvirker de Biorythms

Ved juletid, folk ofte spise for meget og begynde at have måltider om natten eller sent om aftenen. Organismen er ikke vant til dem overhovedet. Dette forårsager stress så stærk som jetlag.

Dr. Lewis Ptashek gennemført et eksperiment på laboratoriemus: Dyrene fik fødevarer kun i de timer, da de var normalt i søvn. En gruppe mus justeret hurtigt, og gnavere allerede var vågen på det tidspunkt til at løbe rundt og venter på mad: deres biologiske rytme havde ændret sig.

Men musene fra den anden gruppe, som havde en mangel på protein PKCy, ikke vænne sig til den nye ordning: de stadig sov ret på tidspunktet for at spise. Ptashek mener dette protein er et centralt emne i geninstallation den sædvanlige "fødevarer ur af kroppen". Forskerne vil fortsætte forskningen håber, at det vil føre til en bedre forståelse af den molekylære basis for fedme, diabetes og andre metaboliske syndromer.