Spise fisk forbedrer hukommelsen

Vi hører ofte, at fisk er godt for hjernen, og det forbedrer hukommelsen. Forskere fra Center for Neurovidenskab ved University of Alberta endelig forklare, hvordan og hvorfor det sker.

Spise fisk forbedrer hukommelsen

Årsagen er den velkendte polyumættede fedtsyrer omega-3 indeholdt i fede saltvandsfisk (laks, ørred, sild, etc.). En af bestanddelene af omega-3 er docosahexaensyre (DHA). Forskerne fandt ud af, at jo højere niveauet i hippocampus (en del af hjernen er ansvarlig for hukommelse) er, de mere aktive de neurale forbindelser - forbindelserne mellem hjernecellerne - er. Som et resultat, vi lærer mere information og kan nemt huske det på det rigtige tidspunkt. Forskerne hævder, at yderligere reserver af polyumættede fedtsyrer, især omega-3, er dannet i hjernen og har en meget gavnlig virkning på kroppen, uden at påvirke taljen.

For et par måneder siden i samme laboratorium, blev det konstateret, at den samme fedtsyre forhindrer ophobning af toksiner i øjet, hvilket resulterer i aldersrelateret vision forringelse. I betragtning af at det daglige indtag af omega-3 ikke overstiger 2,5 g, foreslår forskerne at øge den med 30%, hvis det er muligt.