Spinat

Spinat

Spinat er hjemmehørende i det centrale og sydvestlige Asien, og er nu vokset i tempererede områder over hele verden. Det er en etårig plante i familien Amaranthaceae. Pårørende nævnes roer og schweiziske chard.

Spinacia oleracea

Almindeligt navn Spinat

Historie

Spinat blev dyrket i Persien omkring 2.000 år siden. Arabere handlende, kaldte det "fyrste grøntsager". Kineserne henvist til det som "urten af ​​Persien" så tidligt som i 647 CE

Denne grønne grøntsager blev dyrket i Spanien så tidligt som det 8. århundrede og spredes gennem Europa til Storbritannien af ​​1300. En kogebog udarbejdet til brug for Kong Richard II husstand indeholder spinat opskrifter.

Europæiske bosættere bragte grøntsager med dem til Amerika. I USA var det almindeligt i frøkataloger så tidligt som 1806.

Beskrivelse

Spinat dyrkes for sine grønne blade. Der er tre grundlæggende typer:

  • Savoy har mørkegrønne, krøllede blade.
  • Bredbladet eller glat-blade har brede glatte blade. Det er let at rengøre og ofte dyrkes for konserves.
  • Semi-savoy er en hybrid sort. Den har lidt plisseret blade, men er let at rengøre.

Dyrkning

Spinat er absolut en cool-vejr afgrøde! Det bolte - producerer en stilk, efterfulgt af frø - meget hurtigt, når temperaturerne er høje og daglængde er lang. Udtrykkene "lang stående" og "langsom til bolt" findes i frøkataloger identificere sorter, der har mere tolerance for varme. Spinat er normalt dyrkes som en fjeder afgrøde i områder med kolde vintre. Det kan dyrkes som en vinter afgrøde i varme områder.

Plantning Dato

Spinat vokser bedst ved temperaturer mellem 50 og 63 grader F., og normalt modnes i 37-45 dage. Frøplanter er frost-hårdføre. Det bør være direkte sået så snart jorden kan arbejdes i foråret. Ved hjælp af en cloche eller anden beskyttelse tillader tidligere såning.

Jord

En frugtbar sandet lerjord, der er højt i organisk stof er bedst. Jordens pH skal være mellem 6,4 og 6,8. Spinat er meget følsom over for sure jorde.

Plantning

Spinat er normalt direkte seeded. Plant frøet omkring en halv tomme dyb. Space frø 4 til 6 inches fra hinanden og rækker 10 til 12 inches fra hinanden. Firm jorden forsigtigt over frøene.

Brug frisk frø. Seed over et år gammel har kun en 80 procent spiring sats og ældre frø er endnu mindre tilbøjelige til at vokse. Frisk frø spirer hurtigt på omkring 50 grader og tilstrækkeligt på omkring 60 grader.

Voksende

Spinat

Frøplanter normalt dukke op i omkring to uger. De vokser langsomt i starten, derefter ganske hurtigt.

Som de fleste grøntsager, spinat brug for en masse vand - mindst en tomme hver uge. Hvis der ikke er nok regn, vandplanter om morgenen, så bladene bliver tørre før mørke.

Gødning

Side-kjole én gang i løbet af vækstsæsonen med en gødning, der er høj i kvælstof.

Høst

Harvest så snart bladene er store nok til at spise. Vær sikker på at høste, før det begynder at udvikle frø stilke.

Spinat sorter til at vokse

Savoy Typer

»Bloomsdale mangeårige '- arvestykke, langsom til bolt
»Wien» F1 - store blade
»Tyee '- langsom til bolt

Bredbladet Typer

»Denali" - moderat langsom til bolt
"Hector"
'Rum' - klarer sig godt i drivhuse

Semi-Savoy Typer

"Five Star" - langsom til bolt
»Melody - meget dyb farve
'Skookum'
»Syv R '
»Tyee '- langsom til bolt
'Coho'
»Indian Summer« - klarer sig godt i drivhuse

Videnskabelig klassifikation

Kingdom - Plantae
Division - Magnoliophyta
Klasse - tokimbladede
Bestil - Nellike-ordenen
Family - Hyacinthaceae
Genus - Spinacia