Spanish Mission stil Arkitektur

Spanish Mission stil Arkitektur


Spansk Mission stil arkitektur er inspireret af kirkerne bygget af koloniale spanske missionærer. Udmærker sig ved sin plain, stuk eller sten udvendig og rødt tegltag, er det stadig en populær arkitektonisk stil i sydvest og Californien.

Historie Mission Style

Den spanske Mission stil var tænkt som en hyldest til den spanske koloniale arv Californien. Derfor var det en populær stil for offentlige bygninger i løbet af århundredeskiftet. Kommer i hælene på den spanske Colonial Revival stil, Mission stil refereres lignende historiske bygninger såsom kirker, men var meget mere udsmykkede og statelige.

Spansk Mission arkitektur gør brug af oprindelige materialer såsom ler og stuk. De højtidelige, behersket udvendige af bygningen er ofte i skarp kontrast til det indre af bygningen, som ofte indeholder farvestrålende fliser og mørke, synlige bjælker.

Spanish Mission Boligindretning

Spanish Mission indretning er kendetegnet ved kontraster mellem lys, neutrale vægge og mørke træmøbler. Autentiske spanske Mission interiør forsøger at hylde spanske indretning påvirkninger som filtreret gennem Californien eller Southwest oplevelse, mens du stadig anerkender rødderne af spanske Colonial arkitektur bevægelse. Derfor interiøret er skarp, med beregnede byger af farve i form af keramiske fliser eller tekstiler.

Frem for alt, den spanske Mission interiør tendens til at have en behersket appel. Væggene synes tyk og vindue størrelser er beskedne. Gips eller puds bruges ofte i det indre, og udsatte mørkt træ loftsbjælker tendens til at tilføje til den rustikke appel. Det er vigtigt at huske på, at tidlige koloniale kirker påvirket spansk Mission arkitektur. Derfor spanske Mission interiør har færre kendetegn; deres indflydelse ligger i spanske missioner og monastaries, ikke andet interiør design eller formelle arkitektoniske stilarter.

Mission stil møbler er ofte en populær stil for dem, der søger en spansk mission stil. Kombiner det med andre elementer for at skabe en spansk påvirket æstetik med sine enkle linjer. Mission stil møbler var påvirket af en designfilosofi og æstetisk almindeligvis kendt som kunst og kunsthåndværk stil. Det er en delmængde af Craftsman stil, som var en del af Arts and Crafts bevægelse. Gustav Stickley opfandt udtrykket "Mission stil" til at beskrive hans møbler, som var usminkede og understregede de lodrette linjer af hvert stykke.

Sådan genkender Spanish Mission stil Arkitektur

Mission stil arkitektur har en unik æstetik, der gør det let at identificere. Dog er Mission stil ofte kombineret med elementer fra andre arkitektoniske bevægelser, såsom Prairie stil eller håndværker stil hjem. Spanske koloniale huse også har nogle karakteristika for spansk Mission arkitektur.

  1. Kontroller materialerne. Traditionel Mission stil arkitektur skal have glat stuk, sten eller endda mursten udvendig og rødt tegltag.
  2. Kontroller datoen. Autentiske spanske Mission stil arkitektur bør bygges tæt perioden 1880-1930.
  3. Kontroller placering. Typisk du finde Mission stil arkitektur bygget i Californien eller sydvest.
  4. Tjek vinduerne. Quatrefoil vinduer eller vinduer med en buet top er typisk for denne type arkitektur.
  5. Kontrollér indgangen. Du bør kigge efter en buet indgangen eller anden form for buet indgang i nærheden af hoveddøren.
  6. Kig efter et tårn. Et lille tårn med en klokke i det er et fælles element findes i Mission stil arkitektur.
  7. Kig efter en veranda. Det bør være en historie, støttet af firkantede stillinger.
  8. Kontroller dekorative detaljer. Er huset almindelig, uden megen udsmykning? Dette er et typisk kendetegn for den spanske Mission stil.

Spansk Mission Style efter 1930

Mens spansk Mission arkitektur er ikke så almindeligt som det var for hundrede år siden, er det stadig en populær stil for offentlige bygninger i Californien og sydvestlige stater. Autentiske spanske Mission bygninger er stadig i brug i mange amerikanske byer, og fortsætter med at blive bygget. Kan også findes gode eksempler på spansk Mission arkitektur i Australien og New Zealand, hvor det har haft en genopblussen efter popularitet dalede i USA.