Soy Protein vs Whey Protein

Soy Protein vs Whey Protein


Selv om der er andre muligheder for at supplere kosten for mange mennesker det kommer til sojaprotein vs valleprotein. Er en bedre end den anden?

Grundlæggende om Whey Protein

Valleprotein, den mest populære proteintilskud er fremstillet af mælk biprodukter. Det er et komplet protein, og det indeholder både essentielle og ikke-essentielle aminosyrer såvel som de forgrenede aminosyrer (BCAA), som udgør meget af muskelprotein.

Valleprotein pulver kan mærkes som koncentrat eller isolere. Koncentrat kan være hvor som helst fra 25 til 89 procent protein, mens valle isolat er af højere kvalitet og er mere end 90 procent protein. Men valle isolat er også dyrere. Valleprotein har en mere neutral smag i forhold til sojaprotein og ikke indeholder isoflavoner eller phytoestrogens. Valleprotein er også højere i de fleste af de essentielle aminosyrer end sojaprotein.

Valleprotein er kendt for at bidrage til at øge immunitet og bekæmpe infektioner. Det synes at bremse produktionen af ​​cortisol og kan øge udskillelsen af ​​serotonin, hvilket reducerer stress og depression. Valleprotein forsinker absorptionen af ​​glukose i blodet, hvilket kan støtte i vægttab samt hjælpe styre blodsukkeret.

Valleproteinpulver er ikke egnet for alle, der har en mælk allergi eller er laktose intolerant. Den er velegnet til vegetarer, der omfatter mejeriprodukter i deres kost, men ikke for veganere.

Grundlæggende sojaprotein

Sojaprotein opnås fra sojamel. Det er den mest komplette af vegetabilske proteiner, men det er ikke et komplet protein, da den ikke indeholder den essentielle aminosyre methionin. Ligesom valleprotein, det kommer i enten et koncentrat eller et isolat form med isolatet er et renere protein.

Soja er kendt for at sænke LDL-cholesterol og triglycerid i blodet og reducerer risikoen for hjertesygdomme. Selvom undersøgelser er stadig i gang, er der også tegn på, at sojaprotein kan have en anti-kræftfremkaldende effekt. Sojaprotein er blevet forbundet med øget knogle sundhed. High-protein kost har været impliceret i en højere end normal tab af calcium i urinen, hvilket øger risikoen for osteoporose, men undersøgelser tendens til at vise en lavere tab af calcium med sojaprotein i forhold til animalske proteiner. High-protein kost er også kendt at placere stress på nyrerne, men sojaprotein filtreres lettere via nyrerne end animalske proteiner.

Sojaproteinisolat kan også have en fordel, når det kommer til vægttab. For de fleste mennesker, det øger produktionen af ​​thyreoideahormoner, der regulerer stofskiftet og kan hjælpe med at forhindre den nederste stofskifte, der til tider skyldes slankekost.

Det er et godt valg for folk med mælkeallergi, og det er egnet til veganere.

Beslutter Soy Protein vs Whey Protein

Når du har vejet fordele og ulemper ved begge typer af protein pulver, så er det tid til den store beslutning. I slaget ved sojaprotein vs valleprotein, hvoraf den ene er vinderen? Når det kommer helt ned til det, de begge er. For hvert argument, der kan gøres for eller imod valle, der er et modargument på soja side af ligningen, og der er få klare svar enten måde. Medmindre du er veganer eller har en allergi over for en anden vare eller, så det bedste valg er den, du foretrækker til smag og der passer inden for dit budget.