Soy Milk vs. Rice Milk: Hvilken er bedre for dig?

Hvis du er på udkig efter en ikke-mejeri mulighed for at erstatte komælk, så er du sikkert har hørt om både sojamælk og ris mælk. Denne artikel vil diskutere de sundhedsmæssige fordele af både og tilbyde anbefalinger om, hvilket produkt er bedre.

Hvad er fordelene ved Soy Milk?

Soja mælk er et mejeri-fri drik, der er ens i smag og konsistens til COWA € ™ s mælk. Denne mælk er skabt ved iblødsætning sojabønner i vand. Vandet og bønner formales derefter sammen. Denne blanding bliver derefter drænet og den resulterende væske er sojamælk. Sojamælk ofte beriget med calcium og vitamin D til at øge sin næringsværdi. Desuden fremstiller ofte tilsættes sukker og gelatineringsmidler at forbedre smagen og konsistensen af ​​denne drik.

En af de mange fordele ved sojamælk er, at det er skabt fra en vegetabilsk kilde. Det betyder, at dette produkt kan indtages af personer, der ikke forbruger animalske biprodukter. Yderligere, fordi sojamælk er skabt af vegetabilske proteiner, er det ikke indeholder laktose. Det betyder, at personer, der er laktose intolerant kan tåle sojamælk.

Soja mælk har ikke kolesterol, hvilket gør dette en glimrende mulighed for personer, der lider af visse hjertesygdomme. Desuden FDA støtter, at sojaproteiner rent faktisk kan bidrage til at reducere kolesteroltallet. FDA anbefaler 25 g sojaprotein dagen.

Soja mælk er rig på isoflavoner, der hjælper reducere kolesterol, lette symptomerne på overgangsalderen, forebygge knogleskørhed og potentielt reducere risikoen for visse kræftformer, især bryst- og prostatakræft.

Hvad er fordelene ved Rice Milk?

Ris mælk er et mejeri-fri drik skabt af forarbejdet ris. Ris mælk ofte kommer fra usødet brune ris. Mælken er skabt ved at trykke kogte ris gennem en mølle, der presser kornene. Den resterende væske er rismælk. Ris mælk er ofte tyndere end COWA € ™ s mælk og er næsten gennemsigtig. Visse kommercielle brands befæste ris mælk med vitamin A, vitamin D, B-vitaminer, calcium og jern at styrke sine ernæringsmæssige fordele.

Ris mælk er afledt af vegetabilske kilder, hvilket gør dette er et passende valg for personer, der følger en veganer eller visse vegetarisk kost. Ris mælk indeholder ikke laktose, hvilket betyder, at personer, der er laktose intolerant kan nyde ris mælk uden nogen symptomer. Ris mælk er naturligt rige på kulhydrater og har ingen kolesterol. Derudover har rismælk ingen mættet fedt.

Soy Milk Sammenlignet med Rice Milk

Sojamælk indeholder naturligt mange flere gram protein end ris mælk. Ris mælk indeholder næsten ingen protein eller calcium.

Soja er en af ​​de mest almindelige fødevareallergener. Ris mælk indeholder ikke soja, hvilket gør dette til en sund ikke-mejeri mulighed for personer, der lider af en soja allergi.

Ofte fremstiller sojamælk tilsættes sukker til drikkevaren til at forbedre smagen. Der er flere ris mælk fremstiller at stadig gøre ris mælk, der ikke har nogen tilsat sukker. Hvis du ønsker at tabe sig eller er bekymret for sukker og kalorieindhold, så usødet ris mælk kan være en klog løsning.

Hvis du er på en lav-kulhydrat kost, så vil du ønsker at undgå ris mælk, hvilket er ekstremt høj i kulhydrater. Soja mælk er en bedre løsning i dette tilfælde.