Søvnproblemer: hypersomni Tips

De tre slags Hypersomnia

Der er tre typer af hypersomni: Tilbagevendende hypersomni, idiopatisk hypersomni og Posttraumatisk Hypersomnia. Her er forskellen mellem de tre, venligst udlånt af World Sleep Foundation:

Tilbagevendende Hypersomnia:
Syge har gentaget ekstrem søvnighed og Big Sleep krav. De har været kendt for at sove så meget som 16 til 20 timer om dagen.

Idiopatisk hypersomni:
Syge klager over overdreven søvnighed og langvarig søvn om natten. Forskellen mellem denne lidelse fra normale lange sveller og narcoleptics er disse personer lider mange episoder af ikke-REM søvn, der kan vare i op til to timer. Derfor er denne lidelse kaldes non-REM narkolepsi. Men det er forskelligt fra narkolepsi i denne idiopatisk hypersomni ikke indebærer pludselig falder i søvn eller miste muskel kontrol er forbundet med stærke følelser som i narkolepsi.

Posttraumatisk Hypersomnia:
Overdreven søvnighed, der udvikler sig som følge af fysiske skader eller sygdom i centralnervesystemet. For eksempel kan en hjerneskade, neurokirurgi, infektion eller rygmarvsskade forårsage dette. Typcially, denne type af hypersomni normalt går væk i løbet af uger eller måneder.

Hvad er Hypersomnia?

Hypersomnia henviser til enten overdreven søvnighed om dagen eller udvides, overdrevent lange perioder med afbrudt nattesøvn. Denne fælles søvnforstyrrelser påvirker næsten 5 procent af den amerikanske befolkning med fokus på teenagere og unge voksne i alderen 15 og 30 år.

Årsagerne til hypersomni kan omfatte: arbejdsrelaterede ændringer, familie krav (såsom en ny baby), studere eller sociale liv. Andre årsager omfatter søvnforstyrrelser, medicin og medicinske og psykiatriske sygdomme. Men lægerne enige om, at hypersomnia kan hjælpes eller helbredes med et par justeringer livsstilsvaner.

Nogle symptomer på hypersomni kan omfatte:
- Feeling usædvanligt træt hele tiden
- Behovet for dagtimerne lur
- Feeling døsig, trods sove og napping
- Besvær med at tænke og træffe beslutninger: sindet føles "tåget"
- Apati
- hukommelse eller koncentrationsbesvær
- En øget risiko for ulykker, navnlig trafikulykker

Årsager til overdreven søvnighed

Du kan bare ikke synes at føle vågen i løbet af dagen. Alt du skal gøre er lur. Hvis du føler en overvældende trang til at sove hele dagen, men indser du allerede få en stor mængde af søvn, her er nogle mulige diagnose:

- Kan tolereres lange arbejdstider og overarbejde i måneder eller år, før symptomerne på søvnighed træder i kraft - Utilstrækkelig eller utilstrækkelig søvn. Teenagere kan bo ud indtil de tidlige timer om morgenen i weekenden og være træt i løbet af ugen.

- Miljømæssige faktorer - en snorken partner, en baby, der vågner, støjende naboer, varme, kulde eller sover på en ubehagelig madras.

- Skifteholdsarbejde - det er meget vanskeligt at få god søvn, mens du arbejder skifteholdsarbejde, især nathold. Samt problemet med at forsøge at sove, er der også den virkning, at være ude af trit med kroppens indre ur (eller døgnrytme).

- Mentale tilstande - angst kan holde folk vågne om natten, hvilket gør dem tilbøjelige til søvnighed i løbet af dagen. Depression udtømning energi.

- Medicin - alkohol, koffeinholdige drikkevarer, beroligende midler, sovepiller og antihistaminer kan forstyrre søvnmønster.

- Medicinske tilstande - hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtlen), refluks, natlig astma og kronisk smertefulde tilstande.

- Ændringer i tidszone - jet lag. Søvn er reguleret af en intern biologisk ur, der reagerer på lys.

- Søvnforstyrrelser - såsom søvnapnø, Restless Legs Syndrome, søvngængeri, narkolepsi, idiopatisk hypersomni og søvnløshed.

Self behandlinger for Hypersomnia

I nogle tilfælde kan du hjælpe dig selv med din hypersomni ved at foretage nogle enkle ændringer i din livsstil. Altid tjekke med din læge først, men her er nogle tips fra SleepDisordersGuide.com:

- Ændringer i adfærd (f.eks undgå natarbejde og sociale aktiviteter, som forsinker seng tid) og kost kan give nogle forholdsregler. Patienter bør undgå alkohol og koffein.
- Gå i seng på et bestemt tidspunkt hver aften og stå op på samme tid hver morgen.
- Prøv at udøve 20 til 30 minutter om dagen.
- Daglig motion hjælper ofte folk sove, selv om en træning snart før sengetid kan forstyrre søvn. For maksimalt udbytte, forsøge at få din øvelse omkring fire til fem timer før sengetid.
- Rygere har en tendens til at sove meget let og ofte vågner op i den tidlige morgen på grund af nikotin tilbagetrækning. Alkohol frarøver mennesker af dyb søvn og REM-søvn og holder dem i de lysere stadier af søvn.
- Et varmt bad, læser eller en anden afslappende rutine kan gøre det lettere at falde søvn. Søvn indtil sollys.
- Opretholde en behagelig temperatur i soveværelset. Ekstreme temperaturer kan forstyrre søvn eller forhindre dig i at falde i søvn.
- Hvis du har problemer med at falde i søvn nat efter nat, eller hvis du altid føler dig træt den næste dag, så skal du se en læge.

The Essential Nap

Napping har en negativ stigmatisering - de fleste tror napping skal reserveres til de helt unge, meget gamle eller meget syge. Alligevel mange sunde voksne lur og er ikke negativt påvirket af det. Men de, der befinder sig behov for overdreven søvn - naps mange gange om ugen sammen med en god nattesøvn - bør have deres napping vaner undersøgt af en medicinsk uddannet. Ifølge National Sleep Foundation, bør nappers følge følgende regler for at sikre, at deres lur er en sund begivenhed.

- Den rigtige længde: en kort lur anbefales normalt (20 til 30 minutter) til kortvarig årvågenhed. Denne type lur giver betydelige fordele for forbedret årvågenhed og ydeevne uden at forlade dig følelsen groggy eller forstyrre afbrudt nattesøvn.

- Den rigtige miljø: dine omgivelser kan i høj grad påvirke din evne til at falde i søvn. Sørg for at du har en afslappende sted at ligge ned, og at temperaturen i rummet er behageligt. Forsøge at begrænse mængden af ​​støj hørt og omfanget af lys filtrering i.

- Den rigtige tidspunkt: hvis du tager en lur for sent på dagen, kan det påvirke din nattetid søvn mønstre og gøre det svært at falde i søvn på din almindelige sengetid.

- Post-nap værdiforringelse og desorientering er mere alvorlig, og kan vare længere, i mennesker, der er søvn berøvet eller lur i længere perioder. Når du vågner op fra en lur, du kan føle søvn inerti, defineret som en følelse af omtågethed og desorientering, der kan komme med opvågning fra en dyb søvn. Mens denne tilstand varer normalt kun et par minutter til en halv time, kan det være til skade for dem, der skal udføre det samme efter at vågne fra en napping periode.

- Napping kan have en negativ effekt på andre sovende perioder. En lang lur eller en lur taget for sent på dagen kan påvirke længden og kvaliteten af ​​afbrudt nattesøvn. Hvis du har problemer med at sove om natten, vil en lur kun forstærke problemerne.

Sleepy amerikanere Missing Work, Sex

Ifølge National Sleep Foundation 2005 Sleep i Amerika meningsmåling, dårlig søvn, overdreven søvnighed og mangel på søvn forårsager forstyrrelser i næsten alle facetter af ens liv.

Her er, hvad fundamentet fundet:

- Tres procent af de voksne med licens til at drive siger, at de har kørt døsig i det forløbne år, en stigning i de seneste år. Af dem, har 4 procent havde en ulykke eller i nærheden ulykke, fordi de var for træt eller faktisk døset hen under kørslen.

- Sleep spørgsmål er citeret som den mest almindelige årsag mennesker er for sent på arbejde. Næsten tre ud af 10 arbejder voksne siger, at de er gået glip af arbejde, events / aktiviteter eller begået fejl på arbejde på grund af søvnrelaterede problemer i de seneste tre måneder

- For indgået partnerskab voksne, søvnproblemer er ekstra forstyrrende, som en partner søvn problem kan forårsage den anden til at tabe i gennemsnit næsten en times søvn om natten.

- Et eller begge parter er ofte for søvnig til sex, og mange par sove fra hinanden på grund af en søvn problem.

Hvis du tror, ​​en søvnforstyrrelse er foretager dit daglige arbejde, familie og sexliv, tale med en læge.

Forskellen mellem Hypersomnia og Narkolepsi

Hypersomnia er undertiden fejldiagnosticeret som narkolepsi. På mange måder de to er ens. En væsentlig forskel er, at mennesker med narkolepsi oplever en pludselig opstået søvnighed, mens folk med hypersomni erfaring stigende søvnighed over tid. Også mennesker med narkolepsi finde dagtimerne søvn forfriskende, mens folk med hypersomni ikke.

Hvis du tror, ​​du måske har hypersomni, eksperter siger, du kan hjælpe din tilstand ved at følge disse livsstil justeringer:

- Undgå cigaretter, alkohol og koffeinholdige drikke nær seng tid
- Afslapning for at forhindre natten angst
- Motioner regelmæssigt og vedligehold en normal vægt for din højde
- Spis en velafbalanceret kost for at forebygge ernæringsmæssige mangler
- Hvis det er muligt, ændrer dit miljø til at reducere forstyrrelser
- Være komfortable; sørg for at du ikke overophedet eller føler for koldt i sengen
Har en regelmæssig sovende rutine, så din krop "ved" det er tid til at sove
- Gå kun i seng, når du føler dig søvnig
- Undgå dagtimerne napping

Overdreven Sleep findes i bipolar lidelse Depression

Overdreven søvn er et symptom på bipolar lidelse. Bipolar lidelse eller manio-depression, er præget af stemninger, der svinger mellem to modsatte poler - perioder med mani og episoder af depression. Overdreven søvn er også et symptom på depression. Så hvis du oplever overdreven søvn, så tal med din læge om begge disse muligheder.

Her er en liste over symptomerne på bipolar lidelse depression:

- Sad humør
- Træthed eller tab af energi
- Søvnproblemer (søvnløshed, overdreven sove, eller overfladisk søvn med hyppige opvågninger)
- Appetit ændringer (enten en stigning eller fald)
- Formindsket evne til at koncentrere eller træffe beslutninger
- Agitation eller markant stillesiddende adfærd.
- Skyldfølelse, pessimisme, hjælpeløshed, eller lavt selvværd
- Tab af interesse eller glæde i livet
- Tanker om eller forsøg på, selvmord

Professionelle behandlinger for Hypersomnia

Hypersomia kan behandles professionelt eller selvstændig behandlet. Tal med din læge om, hvilke metoder der vil virke bedst for dig. I de fleste tilfælde af professionel behandling, kan din læge ordinere forskellige lægemidler til behandling hypersomni. Stimulanser, antidepressiva og monoaminoxidase-inhibitorer er nyttige til behandling søvn lammelse, katapleksi og hypnagogiske hallucinationer.

Det er vigtigt at bemærke, at hypersomni patienter, som tager både imipramin og stimulanser risikerer at udvikle hypertension og bør overvåges nøje.

Om det Rare Kleine-Levin syndrom (KLS)

Kleine-Levin syndrom (KLS) er en sjælden søvnforstyrrelse beskrevet af gentagne og lange episoder med hypersomni. Det kan også være forbundet med adfærdsmæssige / kognitive forstyrrelser, overspisning, og mere sjældent, hyperseksualitet. KLS slår primært unge og typisk stopper, når personen når voksenalderen til midaldrende.

Årsagen til KLS er ukendt, men næsten halvdelen af ​​patienterne oplever en ikke-specifik, hovedsagelig influenzalignende infektionssygdom få dage før begyndelsen af ​​deres første KLS episode. Da KLS er sjældne, men starten udløser de meget almindelige influenzalignende symptomer, forskere mener genetik kan spille en rolle i hvem der får KLS.

Undersøgelser viser, at Kleine-Levin syndrom kan være en autoimmun sygdom, hvilket betyder, at dit immunforsvar angriber selv ved en fejltagelse, og du kan blive syg. I KLS, sammenslutningen af ​​en infektion før begyndelsen af ​​en sygdom, en gentagelse af symptomer og eventuel genetisk disposition er tyder på en autoimmun sygdom. Flere undersøgelser er ved at blive gennemført på denne teori.