Sovepiller og graviditet

Sovepiller og graviditet
Sovepiller kunne gøre mere skade end gavn under graviditeten

Selvom graviditeten kan bringe på søvnløshed, kan sovepiller og graviditet ikke være en god kombination. Lægerne ved ikke, hvad effekter mange af disse stoffer kan have på et foster under udvikling.

Typer af sovepiller

Der er mange forskellige typer af sovepiller. En masse af de ældre valg er i en klasse af lægemidler kaldet benzodiazepiner. Forskellige typer af benzodiazepiner har varierende længder af handling, så nogle fortage sig hurtigt, nogle vil vare hele natten, og nogle vil forlade dig følelsen "hang over" om morgenen. Nyere receptpligtige sovepiller kaldes ofte "ikke-benzodiazepiner", fordi de har en anden kemisk struktur, men de arbejder på en lignende måde.

De fleste over-the-counter sovepiller er faktisk andre typer af medicin, der tilfældigvis give sløvhed som bivirkning. Antihistaminer, ligesom medicin i Benadryl, også pakket som søvn hjælpemidler.

Benzodiazepiner

Læger er ikke sikker på, om benzodiazepiner er sikre under graviditet. I dyreforsøg, benzodiazepiner synes at forårsage fosterskader, herunder læbe og skeletabnormiteter. Tidlige humane undersøgelser antydet, at fødselsdefekter ville ske i mennesker, også. Men senere undersøgelser ikke påvist en forbindelse. Hvis der er en øget risiko, synes det at være lille.

I slutningen af ​​graviditeten kan benzodiazepiner bedøve fosteret. Efter fødslen kan barnet viser tegn på tilbagetrækning, så han eller hun kan have problemer med at trække vejret, være ude af stand til at holde en stabil temperatur, være svag eller nervøs, være irritabel, eller har problemer med at sove. I de fleste tilfælde vil barnet gradvist bliver bedre, men kan have behov for særlig pleje indtil da.

Ingen ved med sikkerhed, om at tage benzodiazepiner under graviditeten vil påvirke barnet langsigtede mentale eller neurologiske udvikling. Læger generelt tror, ​​at der ikke vil være langsigtede problemer, men forholdet mellem disse sovepiller og graviditet er ikke undersøgt meget grundigt.

Lunesta

Lunesta betragtes som en "ikke-narkotisk" sove støtte. Dets aktive ingrediens har en anden kemisk struktur fra benzodiazepiner. Producenten giver nogle oplysninger om denne sovepille og graviditet.

Hos rotter synes Lunesta at skade forplantningsevnen, der påvirker både mænd og kvinder. Når meget høje doser blev givet til gravide rotter, deres afkom tendens til at være mindre og mindre tilbøjelige til at overleve. Lægemidlet syntes også at forårsage en øget startle respons i baby rotter. Men de doser, der gives til de gravide rotter var 100 gange eller mere den "normale" dosis et menneske ville tage.

Hvorvidt Lunesta har nogen effekt i humane graviditeter er ikke kendt. For nu, er Lunesta betragtes Graviditet kategori C, hvilket betyder, at det bør kun anvendes, hvis fordelene opvejer de potentielle risici.

Ambien

Ambien (generisk navn zolpidem) er også forskellig fra benzodiazepinerne. Ifølge producenten, var det ikke skade forplantningsevnen i dyreforsøg. Men høje doser hos gravide rotter syntes at forstyrre dannelsen af ​​kranieknogler i fostrene. Afkom tendens mod lavere vægt og dårligere overlevelse. Igen, om nogen af ​​dette ville ske i mennesker er ikke kendt. Ligesom Lunesta, Ambien er graviditet kategori C.

Rozerem

Rozerem er endnu en ikke-narkotisk sovepille. Endnu en gang er oplysninger begrænses på denne sovepille og graviditet. Høje doser hos rotter førte til fosterskader, herunder skeletmisdannelser og misdannelser af mellemgulvet. Hos kaniner blev disse problemer ikke set. Der er simpelthen ikke tilstrækkelige undersøgelser hos mennesker, så lægerne ikke ved, om dette stof er sikkert i graviditeten. Det også betragtes kategori C, hvilket betyder, at det bør kun anvendes, hvis fordelene er større end de mulige risici.

Håndkøb Choices

Diphenhydramin er antihistamin i Benadryl, der sælges som Sominex og andre håndkøb sovepiller. Unisom indeholder også en anden antihistamin kaldet Doxylamine. Begge disse stoffer kan forlade dig følelsen døsig om morgenen.

Læger foreslår ofte Benadryl når sovepiller og graviditet skal kombineres. Dog er Benadryl stadig vurderet som graviditet kategori B, hvilket betyder, at det endnu ikke er blevet vist sig at være helt sikker. Kategori B-stoffer bør anvendes under graviditet, hvis et klart behov.

Alternativer til kombinationen af ​​sovepiller og graviditet

Det er muligt at overvinde søvnløshed uden sovepiller. Hvis bekymringer om at være en mor holder dig vågen, finde nogen at dele dine følelser med, kan hjælpe. Morgenkvalme kan også gøre det svært at sove; gøre ting, lette kvalme og fordøjelsesbesvær kan lade dig fange nogle zzz s.

Andre tricks til at prøve omfatter:

  • daglig motion hensigtsmæssigt at din graviditet fase.
  • god søvn hygiejne, hvilket betyder at fastsætte en regelmæssig sengetid og ikke ved hjælp af sengen for aktiviteter med undtagelse af sex og søvn.