Sov i mørket for at kaste overskydende vægt

De mennesker, der ikke sove i mørke, kan stå over for problemet med fedme. Samtidig kan disse mennesker træne regelmæssigt og holde sig til en diæt. Forskerne fra Ohio State University har nået denne konklusion efter en langvarig undersøgelse.

Sov i mørket for at kaste overskydende vægt

Med andre ord skal alle de mennesker, der ønsker at have en normal vægt, glemme alt om nat lamper og vænne sig til at sove i mørke. Til dette formål bør vinduerne har mørklægningsgardiner til at beskytte dig fra morgen lys om sommeren.

Undersøgelsen havde til formål at analysere laboratorie gnavere, der tilbragte nætter i bure, som blev gennemtrængt af et svagt lys. I løbet af 8 uger de professionelle gjorde gnavere sove om natten med et svagt lys. Ved afslutningen af undersøgelsen blev nogle ændringer i legemsvægt af dyrene rapporteret - de opnåede ca. 30% mere vægt end sædvanligt.

Samtidig, gnavere kost var den samme kvalitet og indhold af kalorier. Deres fysiske aktivitet var under forskernes kontrol. Den mus, der tilbragte nætter i lyset vundet femten gram i to måneder i gennemsnit.

Ifølge arrangørerne af undersøgelsen, selv en svag glød, der påvirker den person under søvn fører til at få vægt. Folk skal ikke nødvendigvis spise højt kalorieindhold fødevarer eller har en stillesiddende livsstil. Forskerne også bemærke, at mange mennesker ikke kan sove i total mørke af mange årsager. De bør dog gradvist vænne sig til mørket, mens du sover.

Ifølge The Telegraph, de negative virkninger af at sove i lyset vises, selvom du ikke ændre Deres kost. Lyset forårsager ændringer i kroppens stofskifte, som fører til at akkumulere ekstra pounds.