Sølv Yoga Forbedrer Fitness i seniorer

Mens fordelene ved at udføre yoga længe har været diskuteret, kan det ofte være en skræmmende form for motion til at prøve. Nogle mennesker billede et studie fuld af perfekte udseende tyve-somethings, der kan vride deres kroppe i alle former for interessante stillinger. Nogle mennesker er bange for at de kan se fjollet, hvis de ikke ved, hvad de skal gøre, eller de er simpelthen bange for at skade sig selv, hvis de forsøger at bøje denne måde, eller at.

Som de fleste mennesker alder, de begynder at miste balancen og fleksibilitet, blandt andre indikatorer for fysisk kondition, hvilket gør det endnu mindre sandsynligt, at de ville forsøge en aktivitet som yoga, der involverer stretching og holde rejser for visse tidsrum. For nylig en gruppe forskere i Taiwan udviklet en form for yoga øvelse program, de har navnet "sølv yoga."

Dette program, udviklet af Chen, Tseng, og kolleger (2), består af fire faser:

  1. 20 minutter opvarmning af otte stillinger til at løsne op i kroppen;
  2. 20 minutter af hatha-stil yoga, hvor syv blide stretching arbejdsstillinger udføres;
  3. 10 minutters afslapning, hvor tre aktiviteter at hvile kroppen udføres; og
  4. 15 minutter af guidede billedsprog for at lette afslapning.

Dette program blev kritisk gennemgået af eksperter inden for yoga, ældre øvelse, geriatrisk sygepleje, geriatrisk fysioterapi, osteopati, sport fysiologi, sports medicin og / eller sportsskader (2).

I en undersøgelse offentliggjort i Sygeplejeforskning, Chen, Loftvifte, og kolleger (1) undersøgte en gruppe på 55 deltagere i alderen 65 år eller ældre, som deltog i 24 ugers tre gange om ugen sølv yoga træningsprogram. Mål for kropssammensætning, hjerte-kar-respiratoriske funktion, fleksibilitet, muskelkraft og udholdenhed, balance og smidighed blev taget før undersøgelsen begyndte, på tolv uger, og efter 24 uger.

Ved afslutningen af ​​undersøgelsen, havde deltagere i sølv yoga gruppe signifikant reduceret fedtprocent, nedsat respiration rate (hvilket indikerer, at udøvelsen tog mindre indsats og forbedret skulder vifte af bevægelse (højre skulder bortførelse) i forhold til deres pre-sølv yoga målinger (1). Derudover sølv yoga gruppen havde forbedret i alle målte fysiske kondition kategorier sammenlignet med kontrolgruppen ved afslutningen af ​​24 ugers undersøgelse.

Da den generelle befolkning bliver ældre, er det blevet vigtigere end nogensinde for senior-baserede sundhedsprogrammer, der skal udvikles og gennemføres for at holde vores seniorer sunde og mindske byrden for sundhedssystemet. En sølv yoga program er blot en af ​​mange motion muligheder for ældre voksne til at deltage i til positivt påvirke deres helbred. Betydningen af ​​ovennævnte undersøgelse er, at det viser, at træningsprogrammer skræddersyet til de evner og behov en ældre befolkning kan faktisk forbedre deres generelle fysiske sundhed.

Referencer

1. Chen, KM, Loftvifte, JT, Wu, SJ, Li, CH, og Lin, HS (2010). Sølv yogaøvelser forbedret fysiske egnethed overgangsordninger svagelige ældre. Sygepleje Forskning, 59 (5), 364-370.

2. Chen, KM, Tseng, WS, Ting, LF, og Huang, GF (2007). Udvikling og evaluering af en yoga øvelse program for ældre voksne. Journal of Advanced Nursing, 57 (4), 432-441.