Solhat

Solhat

Solhat er et dagligt syn i flerårige blomst grænser hele Nordamerika. Det er ikke bare fordi de i vidt omfang er tilpasset - de er også hård, lang levetid og fås i nok nuancer, der passer til enhver farveskema.

Solhat Basics

Hvis du er interesseret i urtemedicin, kan du kender denne plante ved den botaniske betegnelse, Echinacea. Herbalists bruge rødder solhat / echinacea i naturlægemidler, men gartnere er typisk mere interesseret i sin blomster display.

Udseende

Solhat er tæt knyttet til sortøjede Susans som de ligner sammen med mange andre arter i daisy familien. Den største forskel i udseende mellem solhat og dens slægtninge er, at blomsterblade hænge ned i en yndefuld måde, der skaber en kegleform. I midten af ​​blomsten ligner øjet af en sortøjet Susan men er lysere i farven og har en udtalt kegleform, så godt.

Solhat

Bladene af coneflowers forbliver meget lav til jorden, så lav, at det er normalt alle, men usynlig i en blandet grænse, højere planter. De blomsterstilke dog stige 2-3 meter over bladene, blomstrer i sommeren og til tider igen i sensommeren. Rose pink og lys lilla er de mest almindelige farver, selv opdrættere har indført mange andre nuancer, lige fra ren hvid, gul og orange toner til dem, vise en blanding af solnedgangen farver på en plante.

Etablering i haven

Solhat kan plantes i foråret eller efteråret i en solrig placering med god dræning. At etablere en stor patch, er det bedst at løsne jorden over hele plantning område (med hånden eller med en rorpind) til en dybde på mindst seks inches før plantning, da dette vil gøre det muligt for planter at sprede sig og fylde rummet i mellem dem. Ellers bare grave et hul omkring 50 procent bredere og dybere end rodklumpen og sætte det i jorden, helst med en skovl fuld af kompost. Echinacea planter skal fordeles omkring 18 inches fra hinanden.

Solhat

Coneflowers typisk indarbejdet i flerårige grænser, selvom nogle af de farverige designer sorter er ser godt ud på en terrasse i en matchende pot. De er også en af ​​de bedste art til at tiltrække sommerfugle, hvilket gør dem til et godt valg for en naturtype have.

Omsorg for Solhat

Coneflowers er hjemmehørende i en stor del af Nordamerika og er så godt tilpasset, at gødning, vanding og bekæmpelse af skadegørere generelt ikke nødvendigt, så længe fuld sol og beskedent rig havejord leveres. De vokser og blomster mest prolifically hvis ugentlig vanding leveres, men de er faktisk ret tørke tolerant og generelt bestå fint på tilgængelige nedbør, undtagen i det tørre vestlige USA

Vedligeholdelse Regime

Der er et par vedligeholdelse gøremål forbundet med echinacea, dog. Den første er at holde ukrudtet i skak; den lavtvoksende blade er en dårlig konkurrent med anden vegetation og kan let blive sultet for sollys. Vedligeholdelse 2-3 inches af barkflis omkring bunden af ​​planterne er en stor hjælp til at holde ukrudt tryk ned.

Den anden opgave består i at fjerne de brugte blomster. Clipping dem ud af stilken, da de falmer i løbet af vækstsæsonen fremmer gentagelse blomstrende. Med den første frost i efteråret, vil alle de overjordiske dele af planten brune og kan skæres til jorden. Eller du kan lade de tørrede blomsterstilke som led i vinterhaven og skær dem til jorden i det tidlige forår i stedet. Frøene er en stor off-season fødekilde for fugle.

Sorter

Rød solhat (Echincaea purpurea) er den mest almindeligt dyrket og mest robuste af alle coneflowers. En tæt andet er den smalle-bladede solhat (Echinacea angustifolia), der ligner, men har smallere blade og kronblade. Ud over disse to grundlæggende typer der er talrige kultivator og hybrider, hvoraf nogle er ganske dramatisk i deres udseende.

Solhat

  • Alba, White Swan og White Lustre er almindelige sorter med rene hvide blomster.
  • Merlot, Fatal Attraction og Tomatsuppe er nogle af de øverste sorter i nuancer af rød.
  • Sunrise, Sundown og Mac og ost er eksempler på multi-minimalistisk coneflowers der kommer i nuancer af orange, gul, laks, og fersken.
  • Coconut Lime og grøn misundelse er nogle af de mest usædvanlige kultivatorer med grønne kronblade.

En Trusted Perennial

Uanset om du ønsker at dyrke det for sin berømte immun-styrke egenskaber eller dets lyse glade blomstrer, echinacea er en plante, der er let at elske. Gennem sine enkle gode udseende og nem dyrkning, har det fortjent tilbedelse og tillid gartnere overalt.