Søde Shrub Carolina Allehånde

Søde Shrub Carolina Allehånde

Søde busk Carolina allehånde vokser i krat i hele Appalacherne og Smoky Mountain områder i det sydøstlige USA. Ude i bjergene, kan du nemt komme over dramatiske klynger otte meter høj og flere meter bred, hvor Carolina allehånde har taget fat. Native til North Carolina, dette let dyrket busk producerer en vidunderlig duft, parfume hele værftet.

Søde Shrub Carolina Allehånde

Gartnere kender sød busk Carolina allehånde (Calycanthus floridus) ved mange navne. Almindelige navne omfatter sød busk, jordbær bush, Carolina allehånde, sød skygge og Bubby blomstre. Navnet Bubby blomstre kan være den mest interessante af partiet. Sagnet siger, at i dagene før regelmæssige bade og deodoranter, kvinder placeret Calycanthus floridus blomstrer i overdelen af deres kjoler, der giver anledning til de blomster 'kælenavn af Bubby blomster!

Du må ikke forveksle Carolina allehånde busk med allehånde plante, der anvendes til at give smag fødevarer. Buske 'bær er giftige i store mængder, så holde med at købe allehånde i butikken for at sikre, at du er madlavning med krydderi. Mens Carolina allehånde blomster kan være jordbær-farvet, og et kaldenavn for busk er jordbær busk, er det ikke relateret til jordbær anlæg, der producerer søde frugter i forsommeren.

Der er to beslægtede arter af Calycanthus. Calycanthus floridus, Carolina søde busk eller Carolina allehånde, vokser så langt nordpå som Ohio og Pennsylvania, og hele vejen til den dybe syd for Mississippi. De, der bor i Oregon, Washington og Californien kan være bekendt med et andet tilknyttet sort, Calycanthus occidentalis, eller Californien sød busk. Mens de to er relateret, Calycanthus floridus er den mest gartnere kender som sød busk Carolina allehånde.

Plant Egenskaber

Carolina søde busk er kendt for sin dejlige duft. Hele planten er duftende, fra blade til blomster. Hvis du gnider dine fingre over bladene, vil du opdage den krydrede aroma. Når blomsterne brast i flor, duften fylder luften.

Søde busk vokser hurtigt. Det er normalt opnår en højde et sted mellem 4-8 meter høj, med en spredning på flere meter. Hvis du plantning flere Carolina søde buske, plads dem mindst fire meter fra hinanden, fortrinsvis otte til ti meter, for at give dem masser af plads til at vokse.

Blossoms af Carolina allehånde eller sød busk vises i midten af ​​foråret, og hurtigt brast i flor. Den busk fortsætter blomstrende hele foråret, og selv ind i sommeren. Farver omfatter dybe, rige nuancer af bordeaux, rødbrun, og bronze. Selvom blomsterne er ikke særlig prangende, den dybe, rige, krydderi duft gør dem værd.

Carolina allehånde vil hurtigt sprede sig, hvis betingelserne er rigtige. Du kan nemt trække op udplantningsplanter og give dem væk til naboer og venner, eller omplante dem til andre områder af haven for at nyde dem andre steder. Det kan være for invasiv for nogle folks smag, men andre nyde at have planter, der spredes ud i haven.

Dyrkningsvilkårene

Carolina sød busk er måske et af de mindst kræsne buske til at plante i haven. Hvis du bor et sted mellem zoner 4a til 9b, kan du nemt dyrke det i gården. Den vokser godt i delvis skygge til fuld skygge. Carolina sød busk lide en neutral til let sur jord pH, der spænder fra 6,1 til 7,5. Vand Carolina sød busk kun i tider med tørke, og sørg for at give den omkring en tomme af vand om ugen.

Anvendelser

Carolina allehånde gør en vidunderlig fundament plantning. Plant Carolina allehånde nær dæk, verandaer eller terrasser til at nyde duften, mens du slapper. Dens interessant blade og blomster giver også smukke forår og sommer baggrunde for kortere buske og blomstrende stauder.

Den busk er også hjorte resistente, hvilket gør det til et perfekt busk til at plante i områder plaget af hyppige hjorte browsing. Mens ingen busk er helt sikkert fra en sulten flok hjorte, Carolina allehånde er en af ​​de få, hjorte normalt vil ikke røre.

Forsigtig

Calycanthus floridus er et beskyttet busk, hvilket betyder at du ikke kan grave den op i naturen og bringe det hjem. Den vokser let fra planter, så plante med stor succes. Du vil nyde en smuk busk på ingen tid overhovedet. Det er let tilgængelige via lokale planteskoler og nationale vegetabilske kilder online og ved katalog.

Visse dele af busk er giftige ved indtagelse. Selvom du måske se det opført som en urt, er det ikke det samme allehånde bruges til madlavning. Du må ikke friste skæbnen. Nyd busk i haven, og købe din krydderurter fra kommercielle kilder for at sikre sikkerhed og kvalitet.