Slankekure og Metabolisme

Når vi bombarderet med billeder af smukke berømtheder, der synes at tabe sig i den tid, det tager os at spise en dansk wienerbrød, er det ikke underligt, vi ofte fristet til at skære vores i forvejen lave kalorieindhold indtag i et forsøg på at flytte en ekstra pund eller to hver uge.

Men overraskende nok, i stedet for at hjælpe os med at nå vores mål vægt hurtigere, som stærkt begrænser kalorier faktisk forhindrer vores kroppe i at brænde uønskede fedtdepoter effektivt - og desværre betyder det, at vægttab bremser.
Hvorfor et meget lavt kalorieindtag bremse vægttab?

Ganske enkelt, din krop går i "sult-tilstand". Denne mekanisme, som menes at have udviklet sig som et forsvar mod sult, betyder kroppen bliver super effektive til at gøre mest muligt af de kalorier det får fra mad og drikke. Den vigtigste måde, det gør dette er at beskytte sine fedtdepoter og i stedet bruge magert væv eller muskel til at give det med nogle af de kalorier den har brug for at holde funktion. Dette fører direkte til et tab af muskel, som igen sænker stofskiftet, så kroppen har brug for færre kalorier til at holde tikkende og vægttab bremser. Selvfølgelig er dette den perfekte løsning, hvis du er i en hungersnød situation. Men hvis du forsøger at tabe sig, det vil gøre lidt for at hjælpe dig med at flytte disse uønskede pounds.
Så hvor mange kalorier skal jeg have for at forebygge sult-tilstand?

Desværre er der ingen enkelt svar på dette spørgsmål. Som alle stofskifte varierer i første omgang, vil så også det tidspunkt, hvor kroppen begynder at bruge muskler til at give det kalorier i en "hungersnød-typen 'situation. Derfor WLR arbejder ud egnede kalorieindhold indtag for hvert medlem individuelt og aldrig lader du vælger at tabe mere end £ 2 en uge, hvilket ville kræve et stærkt begrænset kalorieindtag. Med andre ord, hvis du holder dig til kalorieindtag anbefales af WLR, kan du være sikker på at din krop vil ikke gå i sult-tilstand.

Som hovedregel dog, anbefaler de fleste ernæringseksperter aldrig gå under 1000-1200 kalorier om dagen, hvis du slankekure på egen hånd. Det er også værd at huske på, at kroppen ikke pludselig 'enter' og 'forlade' sult-tilstand, ligesom at krydse grænsen fra Devon i Cornwall. Det er en gradvis proces - så du ikke behøver at gå i panik, hvis du går under dit kalorieindtag meget lejlighedsvis.
Hvad er forbindelsen mellem muskler og stofskifte?

Den metaboliske sats - den hastighed, hvormed kroppen forbrænder kalorier - delvis bestemt af mængden af ​​muskel, vi har. I almindelighed, jo flere muskler har vi, jo højere vores stofskifte; jo mindre muskler vi har, jo lavere vores stofskifte. Det forklarer, hvorfor mænd, der har en høj andel af muskler, har en hurtigere stofskifte end kvinder, og hvorfor en 20-årig har en højere stofskifte end en 70-årig - igen, de har flere muskler.

I sidste ende, muskler forbrænder en masse flere kalorier end fedt, så når vi mister muskel, vores stofskifte dråber og vi brænder færre kalorier. Faktisk viser forskningen, at kroppen mister en forholdsmæssig stor mængde muskler med et meget lavt kalorieindtag og det kan betydeligt undertrykke metabolisme med op til 45 procent.

Det forklarer, hvorfor det er afgørende at gøre så meget som du kan for at beskytte dit stofskifte, især når du slankekure. Og det betyder slankekur fornuftigt med en egnet, snarere end et meget lavt kalorieindtag, så du tabe fedt snarere end muskler.
Er der noget andet jeg kan gøre for at stoppe miste muskler, når jeg slankekure?

Samt at sørge for du har tilstrækkelige kalorier at forbrænde fedt i stedet for muskler, er det også muligt at opbygge muskler, som igen øger stofskiftet. Og den måde at gøre dette er naturligvis at øge mængden af ​​motion du gør. Mens aerobe aktiviteter såsom jogging, svømning, hurtig gang og aerobic klasser med til at tone muskler og forbrænde fedt, vil styrke eller styrketræning især øge mængden af ​​muskler du har i din krop. Og det er godt nyt, fordi for hver ekstra £ 1 af muskler du har, din krop bruger omkring en ekstra 50 kalorier om dagen! Det betyder en ekstra £ 10 af muskel vil brænde omkring en ekstra 500 kalorier om dagen, uden at du gør noget - og det er en tilstrækkelig mængde til at miste £ 1 i en uge.
Men ikke dit stofskifte dråbe når du tabe alligevel?

Ja, dit stofskifte naturligt bremser lidt, når du tabe sig, men det er ikke automatisk, fordi du har mistet muskler. Det er fordi, når din krop har mindre vægt at bære rundt på, den har brug for færre kalorier. Dette betyder at hvis du vejede 13st til at starte med, og nu vejer 9ST, du har brug for færre kalorier for at bevare din nye vægt, end du gjorde, da du var tungere. Kort sagt, er der 4st mindre af dig at bære op og ned ad trappen, ind i badet, omkring supermarkedet og til busstoppestedet - og fordi din krop ikke behøver at arbejde så hårdt, som det gjorde før i tiden, kan det overleve på færre kalorier! Det er derfor, du bør jævnligt opdatere dine mål og resultater - som din vægt falder, vil Vægttab Ressourcer genberegne, hvor mange kalorier du har brug for at holde tabe på din valgte hastighed.
Vil yo-yo slankekure har skadet mit stofskifte permanent?

Heldigvis ikke! Tanken om, at yo-yo slankekure permanent sænker dit stofskifte er blevet forvist til arkiverne. Men hvis du ofte har styrtet dieted og strenge restriktioner dit kalorieindtag uden at udøve, er det sandsynligt, du vil have en masse mindre muskler nu sammenlignet med den allerførste gang, du dieted. Som følge heraf er det sandsynligt, dit stofskifte vil også være lavere, så du har brug for færre kalorier for at bevare din nuværende vægt. Dette skyldes, at når du følger et meget lavt kalorieindhold kost, mister du muskler samt fedt (se ovenfor). Men når vægten går tilbage på, du normalt kun genvinde fedt. Det betyder, dit stofskifte vil sandsynligvis være faldet lidt, hver gang du har været på slankekur, hvilket gør det lidt sværere hver gang for dig at tabe sig. Den gode nyhed er, kan du øge mængden af ​​muskler du har ved at øge mængden af ​​motion du gør. Dette vil igen rev op dit stofskifte, så du kan tabe en sidste gang på et lidt højere kalorieindtagelse end du måske har været vant til.