Skruelåg vinflasker

Skruelåg vinflasker

Alternativer til Cork

Cork har været den primære lukning for vinflasker siden det 17. århundrede, men skrue top vinflasker bliver populære i det 21. århundrede. Cork selv behandles fra barken af ​​kork træ, som er en type af eg og findes i det vestlige Middelhav område i Portugal, Spanien og Nordafrika. Størstedelen af ​​verdens flaske-stopper kork kommer fra Portugal, hvor det er en primær eksport og et centralt element i landets økonomi. Hvorfor er vin flaskelukker vigtigt? Fordi de er nødvendige til at forsegle flasken og beskytte vin fra beskadige oxygen. Cork har tjent sit formål fremragende for flere århundreder. Men propper er ufuldkomne og fejlbarlige. De kan smuldre, de kan gå i stykker, de kan lække, og de ​​kan skabe en ond fænomen, corked vin, som kan afsmag en vin til et punkt for at være ubehagelig, hvis ikke ligefrem holde din næse nasty.

Der er ikke noget mere foruroligende end at smage en højt vurderet, dyre vin på en restaurant og så have en seriøs diskussion med vin steward om det bliver corked. Vinindustrien er begyndt at søge alternative flaskelukninger at forbedre kvaliteten og forhindre kostbare økonomiske tab som følge af dårlige propper. Et alternativ, der har gjort stærke indhug at tilrane det organiske kork er skrue top vinflasker.

Skruelåg på Rise

Der er nogle skøn, at omkring en flaske i en sag af tolv lider kork afsmag. Prop vin opstår, når trichloranisol (TCA), en forbindelse, der dannes, når en klor blegemiddel anvendes til fremstilling af propper, reagerer med mug allerede er til stede i kork. TCA kan også forekomme i de rør, afløb og fade på en vingård, men når en vin corked så den sædvanlige mistænkte er kork.

Hyppigheden af ​​TCA tilstedeværelse i propper i de seneste år kan sandsynligvis tilskrives den øgede mængde vin solgt og faldet i kork kvalitet til at opfylde efterspørgslen. Denne øgede frekvens har skabt nogle vinproducenter til at søge andre prop løsninger.

Der er flere alternativer til kork, som er blevet udviklet, herunder en syntetisk kork. Disse plastpropper er en nem alternativ valg til vingårde, fordi de ikke behøver at ændre deres corking udstyr til at bruge dem. Men forbrugere kritisere disse plastpropper fordi de passerer på en lille plastik afsmag til vinen, og de er en træning til at fjerne. Faktisk har jeg ofte tænkt en jackhammer kunne være mere effektive i at få disse stædige plastik propper at rokke. Det er en anstændig løsning for low-end vine, men for aldrende vine de skulle fejle.

Blandt de alternativer med potentiale skruelåg vinflasker. Disse skruelåg er ikke nye, og har eksisteret i flere årtier, men de har aldrig gjort betydelige fremskridt mod kork. Men da både vinproducenter og forbrugere få dødtrætte kork og dens stigende problemer, momentum svinger mod skrue top vinflasker. Disse skruelåg lukninger har en aluminiumlegering kabinet som et ydre lag med et udvidet polyethylen liner. Da hætten er komprimeret, polyethylen liner komprimerer og skaber en lufttæt forsegling, hvilket er præcis, hvad proppen gør.

Screwcap Crusaders

Den førende aluminium skruelåg lukning er Stelvin® kapsel fra en fransk virksomhed, Alcan Packaging. Disse Stelvin kapsler har den største markedsandel for skruelåg. Den største skub bag skiftet fra Cork er formentlig kommet fra uden for USA, herunder Frankrig, Australien og New Zealand.

Clare Valley i det sydlige Australien er kendt for sin Riesling vin. I 2000 et konsortium af Clare Valley vinproducenter kom sammen og lavet en forpligtelse over for de Stelvin skruelåg ved at gøre en ordre på 250.000 flasker til Pechiney (senere integreres under Alcan-koncernen) i Frankrig. Dette busted op dødvandet og i år 2004 over 200 millioner flasker i Australien havde skruelåg. New Zealand fulgte den australske eksempel og i 2004 over 70 procent af kiwi 'vine brugte skruelåg. Nu er det næsten umuligt at finde en New Zealand vin med almindelig kork.

Skruen drejer langsomt i USA, men det er ved at vende. Adskillige vingårde har vedtaget de Stelvin skruelåg, og antallet af konvertitter er stigende. Napa Valley PlumpJack Winery vedtaget skruelåg og bruger dem med succes, selv på deres high-end Oakville Estate Cabernet Sauvignon. Californiens vin maverick, Randall Grahm Santa Cruz 's Bonny Doon sværger ved Stelvin lukninger, i virkeligheden, han overstrømmende evangelizes og fejrer sin sejr over korkdannelse.

Washingtons Hogue Cellars har gjort sin egen test og fandt, at skruelåg bevare vinens friskhed og eliminere kork afsmag. De er begyndt at bruge skruelåg på deres Hogue linje og vil introducere den til andre linjer kunder acceptere de ikke-kork vine. Så der er en langsom og støt der er generel støtte til den screwcap alternativ. Hvor langt det vil få, er endnu ikke fastlagt.

Skruelåg vs. Cork Debat

Hvis en screwcap er så overlegen i forhold til kork, hvorfor er der ikke en bølge af vinproducenter til at skifte? Nå, lad os bare sige, at vinproducenter er ikke lemminger, de ikke automatisk følger hinanden. Der er fordele og ulemper, de har til at overveje, før de går ud over skrænten. Følgende er et par hurtige point for begge parter.

Screwcap Pros

 • Praktisk og nem at fjerne med en hurtig twist. Og de er genlukkelig.
 • Proptrækkere er irrelevante. Civil tekniske færdigheder er ikke forpligtet til at åbne en flaske. Der er mere plads i køkkenet skuffer.
 • Nr kork, ingen afsmag.
 • Stelvin kapsler er tilgængelige med to separate liners. En liner inkluderer en multi-lag polyethylen liner, der giver en tæt forsegling, men tillader nogle ilt penetration. Det er bedst for aldrende vine mindre end fem år. En anden liner indbefatter en tin lag blandet med den ekspanderbare polyethylen liner, som er uigennemtrængeligt. Denne screwcap er designet til mere langsigtede aldring krav. Enhver ilt, der er nødvendig er fanget i flaskens hals til at hjælpe vinen modne med ynde og karakter.
 • Arbejder med både hvide og røde vine.
 • Bevarer buket, frugtighed, karakter af vinen, og forbedrer kvaliteten konsistens.
 • Vinflasker kan opbevares oprejst eller på deres sider.
 • Ingen kork bits flydende i glas eller sidde fast i ens tænder.

Cork Pros

 • Fjerner den ceremonielle tradition for at fjerne proppen. Sætter sommeliers uden arbejde og giver waitpersons mere fritid.
 • Ingen pop med en screwcap.
 • Ingen grund til at konvertere kapital udstyr til screwcap tappeanlæg, som de fleste små producenter ikke har råd til.
 • Det ville negativt påvirke økonomierne i kork-lande på Den Iberiske Halvø og Nordafrika, især Portugal.
 • Der kræves propper til aldrende vin. Skrue top vinflasker er fine til lav kvalitet hvide og røde vine, men rødvin vil ikke ældes så godt langsigtet uden propper. Er behov for små mængder oxygen at trænge flasken for at vinen nå sit potentiale. Ufuldkomne propper gøre.

Skruelåg på toppen

Tilsyneladende skruelåg præsentere et levedygtigt alternativ til kork med mange fordele. Men traditionelle opfattelse forme er svært at bryde. Forbrugerne vil være drivkraften for større ændringer i vinindustrien. Alt for mange mennesker sætter lighedstegn mellem vine med skruelåg som kande vin-ringere, lavere kvalitet, og ikke til aldring. De kan være fint for $ 10 flaske Chardonnay, men ikke for at kult vin fra Napa Valley.

Dette argument er svag, fordi størstedelen af ​​vin der produceres og forbruges er bestemt til at blive købt og drukket på vinens frigivelse alligevel, normalt inden for to til fem år. Der er anekdotiske påstande om, at der er forskelle mellem en vin alderen med kork og med screwcap men disse er subtile, ikke bakkes op af empiriske data og ikke altid til fordel for kork enten.

Spørgsmålet om aldrende levedygtighed for skruelåg, vil ikke blive besvaret til alles tilfredshed, indtil der er foretaget betydelige tests, og som du sikkert gætte, der tager tid. I mellemtiden tilhængere til skruelåg fortsætte med at stige. Og mens de fleste mennesker indrømmer, at propper aldrig vil deltage i Dodo fugl, er mange vingårde indføre skruelåg på nogle af deres linjer.