Skrivning: Korrekturlæsning Tips

Den lille ord, der pakker en Big Punch

Alle har på et eller andet punkt i deres liv brugt en lille ord, der forårsagede dem en masse bekymring eller eventuelt sorg. Sommetider se vi dette ord som en god ting, noget, der vil bringe os glæde og lykke. Andre gange ser vi dette ord som forfærdelige ... noget at frygte og skjule væk fra.

Det lille ord jeg taler om, der pakker sådan en stor dorn er ordet, "hvis". Ja, vi alle kender det. Vi har alle brugt det i hverdagen såvel som i vores skriftligt. Lad os nu tage denne idé et skridt videre og fokusere helt på at skrive aspekt af ordet "hvis".

Der er mange måder, vi kan bruge det ord i en sætning til at spinde forskellige tilgange til en idé. Gør dette lille øvelse vil også hjælpe os med at få forskellige perspektiver af den samme idé. Dette er en måde at se noget fra alle sider, og måske hjælpe med kød en ellers floundering historie ud.

Følgende er en liste over forskellige måder at bruge ordet "hvis" at få det kreative male sten rullende. Svar hver som den vedrører din historie idé eller til en allerede eksisterende historie og se, hvad du kommer op med.

Hvis min karakter gør dette valg / følger igennem med en bestemt handling ... hvad er de mulige udfald?

Hvis min karakter føler (indsæt følelse her), hvad der vil ske? Bemærk: Gå gennem flere følelser med din karakter og idé.

Hvis jeg ønsker at formidle et bestemt budskab i min historie eller digt, hvad er de forskellige måder, jeg kan gøre dette?

Hvad hvis denne idé blev set gennem øjnene på en anden karakter? Med andre ord, udefra ser i.

Hvad hvis denne idé blev set gennem øjnene på din hovedperson? Med andre ord indefra kigger ud.

Hvis jeg forsøgte at skrive dette stykke i en anden genre hvordan ville det ændre?

Hvis dette arbejde jeg gør er at være en novelle, er det muligt at udvikle det til noget længere?

Hvis dette arbejde jeg gør er at være et langt stykke, er det muligt at udskille en kortere stykke fra denne idé?

Hvis dette arbejde jeg gør er at være et digt, hvad stil og form, vil jeg bruge? Hvis jeg bruger en anden form, hvordan vil det ændre stykket som helhed?

Hvis jeg ændrer åbningen linje til et andet perspektiv, hvordan vil det ændre historien som helhed?

Hvis min karakter vælger én handling frem for en anden, hvordan vil det ændre resultatet af historien?

Selvfølgelig disse er blot nogle af de "hvis" spørgsmål, du kan spørge dig selv om din skriftligt. Eksperiment. Tænk uden for boksen. Prøve nye ting og spørge dig selv disse store spørgsmål med sådan en lille ord. Du vil blive overrasket og mere end sandsynligt glad over, hvor meget det hjælper i udviklingen af ​​en idé sammen med din overordnede skrivning præstation!

Undgå du / dit Fejl

Dette er en af ​​de mest almindelige korrekturlæsning fejl. Det er så let at gå glip af denne i, enten i dit eget arbejde eller i en andens. Lav en speciel punkt til standsning på hver "du" eller "din" og sørge den rigtige anvendes. En nem måde at gøre dette på er at bruge dit tekstbehandlingsprogram er "søg" funktionen og søge efter hver "du" brug. (Hvis du ikke tilføje et mellemrum i slutningen, vil det også stoppe på "din"). Derefter kan du gøre et punkt for at læse hver useage.

Forbindelse Sætning kommaer

Skim dit papir, på udkig efter de syv koordinerende konjunktioner:

og, men for, eller, eller, så endnu

Stop ved hver af disse for at se, om der er en uafhængig klausul på begge sider af den.

Hvis ja, skal du sørge for at der er et komma før sammenholdt.

Korrekturlæsning dit eget arbejde

Altid køre SPELL CHECK! Det lyder som en no-brainer, men det er en meget almindelig problem. Få har for vane at køre stavekontrol hver gang du gemmer dit arbejde.

Comma Splejsninger

Skim dit papir, stopper ved hvert komma.

Se, om du har en uafhængig klausul på begge sider af komma.

Hvis det er tilfældet, skal du ændre sætning i en af ​​følgende måder:

* Omformuleres sætningen til at ændre en klausul til en afhængig klausul.
* Tilføj en koordinerende sammen efter kommaet.
* Udskift komma med et semikolon.
* Split sætningen i 2 separate sætninger.

Parret tegnsætning

Sørg for, at begge sider af "parret" tegnsætning (anførselstegn, parenteser osv) anvendes. Det er en temmelig almindelig fejl at glemme den afsluttende tegnsætning.

Lokalisering Almindelige fejl

At finde fælles stavefejl i din skriftligt, brug din tekstbehandlingsprogram for at søge efter "aa", "II" og "uu". Mange af de ord, du `ll med disse bogstaver duplikeres er stavet forkert.

Korrekturlæsning Tip

En meget almindelig fejl at kigge efter er duplikerede ord og sætninger, især hvis de delt mellem linjerne.

Jeg kan hjælpe dig dig med det spørgsmål.

Når du kommer til at se
at se mig?

Beder om hjælp

Selv de mest højtuddannede forfatter har svage områder vedrørende tegnsætning, grammatik, eller korrekturlæsning. Det er også sværere at fange dine egne fejl, fordi du ved, hvad du "betød" at sige, så din hjerne springer over nogle fejl. Prøv at dyrke venner eller kolleger til at hjælpe korrektur dit arbejde. Selv hvis personen ikke er en stærk forfatter, kan han eller hun hjælpe fangst- korrekturfejl.

Indledende Kommaer efter Afhængige Clauses

Skim dit papir, ser på kun de første 2-3 ord i hver sætning.

Stop, hvis en af ​​disse ord er: mens, fordi når, hvis, eller efter ("afhængige markører").

Hvis det er nødvendigt, behage et komma i slutningen af ​​det indledende afhængige klausul.

Må ikke Trust stavekontrol

Selvom du bør altid køre stavekontrol, er det ikke en idiotsikker system. Selv offentliggjorte romaner fra højt respekterede forlag falder i denne fælde. Stavekontrol, og selv grammatikkontrol, ikke altid ved, hvad ord, du mener (du vs. din, vores vs ud på vs. det, etc.).